Wednesday 13 October 2010

28


I, gde su sad ti pederi kao izgovor za ono od sinoć?
Btw, ne vidoh na tribinama u Đenovi baš nešto ni Koštunjaru, Toma&Džerija, Seljoberilića ili nekog od crkvenjaka koji se u poslednje vreme prečesto javljaju Čedomiru. Što ipak ne znači da ih nije bilo, u nekoj od telesnih šupljina (računa se i prazna glava) podivljalih obožavalaca gluposti.
Naravno, svi znamo da su Italijani derpe, jer samo takvi "muškarci" sređuju frizure, briju se, mirišu, drže do sopstvene spoljašnosti... A pravi mužjaci se oblače samo u otadžbinski tattoo, pardon, da napišem kako treba "у тату". E sad, ako se oblače u tatu, da im jebem oca, ako mi nisu sumnjivi taman koliko i Crnogorske psovke!

Definitivno, niko ne može da ne vidi istinsku razliku i ospori činjenicu kako u Đenovi novu svinjariju nisu napravili srpski niti srbijanski navijači - to su bili срБски "navijači", oni koji govore jezikom koji se u ovom narodu nikada nije koristio, navijaju za zemlju koja nikada nije postojala osim u njihovim usijanim tintarama, а brukaju onu koja zaista postoji. Koji pojma nemaju ni gde je ni šta je to Srbija. Oni što misle da je Kosovo srce Srbije, benasto poistovećuju Велику i Staru Srbiju, pozivaju na Dušanovo carstvo i Nemanjiće, a pojma nemaju da se taj pojam odnosi na prostor između Raške, Kumanova, Ohrida, severne Grčke i dela jugozapadne Bugarske. Da je Skoplje daleko drevnije Srce Srbije. To srce nam se pomerilo malo severnije tek kasnije, pošto su se braća podžapala oko nasleđa, što je isto tako tradicionalno i срБски.
To danas nije samo Beograd već svaka pa i najzabitija selendra u kojoj žive ljudi, a ne stoka.

Ehm - "Serbia kicking ass" ili "Србија шутира у дупе", što nikako nema veze sa paradama i ponosom. Ovi likovi su upornim vežbanjem do savršenstva doveli gipkost sopstvenih tela pa su tako uspeli da šutnu sami sebe u guzicu. Na žalost i Srbiju, u koju se toliko kunu. Toliko im je težak socijalni status i materijalna situacija, toliko su nezadovoljni reformama i aktuelnom vlašću da su morali da biju sopstvenog golmana i bakljama gađaju italijanskog. Izgoreše bre od tolike žudnje. Opet taj topli obrok ... izdrži pa opet prži.
Šta o tome kažu strani mediji, na primer londonski Guardian? Pa, sigurno ništa lepo.
Opšti je zaključak da je sve bilo unapred smišljeno i planirano, da je povod cirkusu nezadovoljstvo i revolt uperen prema golmanu Stojkoviću, i da najviši državni aparatčici najavljuju brzu i oštru reakciju.
Lepo, imamo povod. Samo, šta je stvarni razlog, to niko ni da zucne nit prducne.
Stvarno, koliko je njih od nedelje sa ulica Beograda doskočilo na tribine stadiona u Đenovi?

Seno ili banane - odlučite sami. U ZOO vrtu lepo stoji "Zabranjeno je hraniti životinje", a među nama još uvek ima onih koji su zarad sopstvenog - izvinjavam se, соБственог idiotluka spremni da ceo ovaj narod zatvore u kavez, sa istovetnim natpisom.
Ja ne želim da mi himna bude "Muuuuu" uz prateće zvuke zvona oko vrata, neću ni detelinu na meniju. A vi?
Sramota?
To svakako.

Ovih dana upravo gledamo laboratorijske vežbe iz nastavnog predmeta "SrBski palanački nacizam". Čitajte Konstantinovića i znaćete odmah na šta mislim.

20 comments:

Anonymous said...

Polsedice, sve same posledice.
Aman deco, za koga i protiv koga!!!

P.S Malo tvoja stranacka opredeljenost bode oci. Malo je bzv da se provlaci u svakom postu. Imaju svoj nek se reklamiraju ako umeju i znaju, valjda su naucili setajuci od - do.
Kritika je dobronamerna.

Radmilo Kračunović said...

U čemu se ogleda moja stranačka opredeljenost?
U poverenju, u BG (u LDP) nemalo gunđaju zbog mog pisanija i po njima, naročito na "e-stavu".
Libo me šta oni misle, pazi da me ne izbace iz stranke koju sam im osnivao, to će gadno da me sneveseli.
Nije to moje stranačko nego političko opredeljenje - ono što pričam i pišem, to i mislim, što ne bih smeo da tvrdim za ČJ.
GSS je osnivao LDP, ja sam član toga i dalje. Nisam klon žutih prognanika. Ne volim limun, volim narandže.
Oštar jezik i otrovno pero, to nedostaje Srbiji podjednako kao i hleba & igara.
Prihvatam svaku kritiku. Molim te, samo se potpiši, da bude fer.

Anonymous said...

Lale baš si najlaf. Reaguješ "munjevito".
Hvala za vezu prema LDP Negotin.
A što se tiče potpisivanja komentara, neko treba da ima muda da se potpiše.Lako je naći izgovore. Naš jezik je vrlo bogat.
Miša

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Radmilo Kračunović said...

Mislim da sam bio sasvim jasan šta se ovde sme a šta ne sme. Ne terajte me da uvodim automatsku administraciju, ništa lakše.
Ovoga puta smatraću ovo za običan infantilizam, sledeću put za napad na ovaj blog i slobodnu reč.
Zna se šta posle sledi.

Marvin said...

Biće zanimljivo videti epilog, svih ovih dešavanja, na sudu. Tu će u stvari biti vidljiva namera države, da li želi da reši ovaj problem ili ne.

Dejan said...

Zašto je naslov teksta 28?

Radmilo Kračunović said...

28 sati je vreme inkubacije virusa besnila koje pretvara ljude u zombije u istoimenom horor filmu snimljenom po scenariju koji je zapravo maznuta radnja Pekićeve knjige "Besnilo".

28 dana kasnije je naziv nastavka tog filma.

28 je veliki broj istetoviran na desnoj nadlaktici onog majmuna sa kukuljicom, koji je sinoć kleštima sekao mrežu na stadionu i izazivao policajce. Pojma nemam šta mu to znači, ali ako sam ja to video onda tek mora da su videli i italijanski panduri. Šta li je mislio, kako će da se promuva sa stadiona, a da ga ne uhvate... čak i u gepeku.

paya said...

Strašno, živim u inostranstvu i stvarno se trudim da svojim drugarima i kolegama prenesem neku sliku o sebi i mom narodu malo drugacčiju nego što im je pružena `90-tih. I taman mi se čini da sam napravio korak napred kad eto ti pojave se par budala i opet počinjem iz početka. Balkane moj.

Anonymous said...

Dzaba ste krecili, je prva moja misao na situaciju.
Ipak bi narod trebao da sugerise institucijama i nadleznima da se poradi na stradegiji vaspitavanja mladih,13,14...19god. Ima tu puno mogucnosti za prakticno, ali ovog puta ne bih o tome.
Ojacace se ekonomski Srbija, nije sporno ali ako deo stanovnostva zadrzi ono ruzno i zlo u sebi, vraticemo se na pocetak a to je dzaba ste krecili.
Citam komentare, clanke.. ovde i raznim dnevnim novinama, krivi su roditelji! Verovatno postoje takvi koji svoju decu vole da izgrade u huligane(sto mi je malo neverovatno), ipak moram da primetim da se tim istim roditeljima jako malo pomaze, (a trazi se porast nataliteta), u odgoju dece, mladih.
Plate su mizerne, potrebe velike.Odsustvovanje sa posla u slucaju hitnog za potrebe detete su nedopustive u vecini radnih ogrganizacija, a znaju oni koji imaju jedno, dvoje, troje dece koliko su velike obaveze i koliko ceste da se ne mogu sve zavrsiti u popodnevim casovima po isteku radnog vremena.Direktor, sef ili gazda ima svoje potrebe, nema tolerancije,obuzeo ga licni interes cuvajuci sebe, dete ima svoje, roditelja stavljaju u procep,izgubice bednu zaradu.A plate i dalje male da bi se imalo za trece lice koje bi se platilo, tj dadilja,dadilja po potrebi.
Deciji dodatak mizeran(ja ga licno i ne uzima). Toliko je jadan,da jednom od roditelja i ne sme da padne na pamet da napusti posao kako bi se 100% posvetio deci, i njegovom vaspitavanju. Opet roditelj u procepu, a mladi ispastaju.
Imam jos milion primera...Samo bojim se da nemam kome, ni pre, ni sada, ni kasnije, ne politicki vec ljudski!

pozz

Anonymous said...

Predhodnik spomenu deciji dodatak,prava sramota nase drzave.Deciji dodatak jeste MIZERAN,ali je jos vece cudo sto se do te mizerije ne moze da dodje,sem,ako nisi toliko bedan da jedva kupis hleb detetu,i to jednom.Ja jedini radim,imam platu od 22.000,00 din,nezaposlenu suprugu i sina od 3 godine.Nemam pravo na deciji dodatak,sad prosudite ko ima.Pozdrav svima koji vode racuna o natalitetu.

Marjan Paradoksija said...

Druže, ponekad me stvarno ODUŠVIŠ!!!
Razbio si ga ovaj put, stojim iza svake tvoje reči!!! Duhovite opaske, a žaoka baš tamo gde treba!!!

Anonymous said...

Marjane,ne znamo svi ko je tvoj drug koji te je odusevio.Kazi nam.

Anonymous said...

Znate sta braco Srbi? Ajde bolje malo cutite svi osim onih(verujem vecine Vas)koji imate nesto pametno da kazete.Bugarin Caribrod BUG.

Anonymous said...

18.06,predhodnica.
Hvala vama.
Drzite se.

Pozz

Marjan Paradoksija said...

Mislim na autora teksta, Laleta!!! Iako čoveka ne znam lično, njegovi tekstovi govore dovoljno o njemu, pa je ono "druže" više bilo namenjeno istomišljeniku po mnogim pitanjima, neko poznaniku i prijatelju!

Anonymous said...

Da se potsetimo.
Dok smo svi bli drugvi imali smo CRVENI PASOŠ sa kojim smo mogli da putujemo u SVE zemlje BEZ VIZE,
zapošljavali smo se lagodno, putovali po celoj Jugoslaviji i mogli da spavamo pored puta i na Kosovu i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegv ovini i dobijali kredite za gradnju, koje smo mogli da otplatimo od plate(LIČNOG DOHOTKA)
A šta sada imamo?
Saznanje da je ovo stanje "rezultat" - "tekovina" šetača koji su duvajući u pištaljke šetali ovom zemljom.
Zato sa žaljenjem konstatujem:NEMA VIŠE DRUŽE.
Miša

Radmilo Kračunović said...

Pa nekada smo mogli da putujemo gde smo poželeli - bez vize.
Sada ne možemo jer smo sami krivi što nam je sve - bezveze.
Drugova više nema. Niko se više ni sa kim ne druži.

Marjan Paradoksija said...

Lepše mi je da kažem "druže" nekome ko mi i nije drug, nego da kežem "brate" nekome ko mi nije brat!!!
Pa neka to shavti ko kako hoće!

Anonymous said...

Урош Мишић!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...