Saturday 9 October 2010

BlogOpen2010


Blogopen-tventiten ...
Cepam engleski ko Tarzan, ali ne cepam drva po kućama.
Elem, eto blogera iz Istočne Srbije u Austrougarskoj, tj. Novom Sadu.
BlogOpen se vratio odakle je i krenuo, kući, u NS.
Telegrafski, šta reći?

Najveći do sada organizovan blogjob, preko 100 prijavljenih učesnika, predavanja na razne teme koja traju dva dana, oriđinale slovački kulen na čačkalicu (u pauzama) i nekoliko vrsta kahvica iz automata. Svi učesnici u obavezi da nose kecelje kao kolektivni ID, pored njih padoše i neke majičice onima koji su prijavili free hosting sopstvenog domena kod Plus Hosting doo (jok, vi ste prijavili www.gradjanskikrug.com ... zbog majice).
Možete pratiti i live stream preko Facebooka.

DedaBor je otvorio događaj sopstvenom pričom o blogovanju kao načinu života. Za njim je RainDog najavio East Weekend Fest za maj iduće godine.
Lično mi se ipak najviše dopada predavanje Ivane Radun i Đorđa Krivokapića "Blogovi i medijsko zakonodavstvo u Srbiji". A sutra (u nedelju) - više o umreženom aktivizmu.
Može i o ponosu, što da ne.

.stop

14 comments:

Anonymous said...

cekamo detaljan izvestaj sa skupa.

Anonymous said...

veoma si nas obradovao javljanjem sa ovog intelektualnog dogadjaja.cekamo nove informacije.pozdrav dusica

Anonymous said...

lepo vam stje kecelje! a sad varjace u ruke pa da skuvate nesto ukusno BLOGOVSKI!!!!

Radmilo Kračunović said...

Ma da, bile su i neke BlogOpen varjače, ali mogu da budu tretirane kao hladno oružje pa su u soškama...

Anonymous said...

Lale, baci pogled na konkurs za direktora turisticke organizacije. Traze poznavawe engleskog jezika i nekog stranog jezika. Nisam znao da je buducem direktoru engleski jezik maternji.

Anonymous said...

mislim da buduci direktor TO treba najmanje jedan strani jezik da zna. Ako nista drugo zbog projekata i kontakata. Nemam ambicija na mesto dir. TO, ali nagledasmo se nepismenog sveta svuda i na mnogim odgovorinim mestima.

Anonymous said...

Da, u pravu si , ali u konkursu pise da direktor moze da bude samo osoba koja je zavrsila sumarski fakultet i osoba koja zna engleski i neki drugi strani jezik

Anonymous said...

Naravno i osoba koja je visoka 178, imi 90 kg., ridje kose. To naravno nije namešten konkurs, i ovo je naše shvatanje "demokratije". E pa dokle god nam na čelna mesta dolaze ljudi na takav način (ko god da je u piotanju), jadan je ovaj grad i ova zemlja. Sramota.

Marvin said...

Eov mog bloga, koji je neko vreme čamio u tami.
http://rekurzivno.blogspot.com

Anonymous said...

E to je druga prica. Nisu problem jezici vec taj sumarski faklutet i taj ridji mucenik koji ga je zavrsio. Jeste sramota, i ne treba da nekome prvo radno mesto bude direktorsko, prosto nije normalno, a i neodgovorno je, vise govori o samoj vlasti nego samom coveku koji hoce leba bez motike.Ali ... opet mi o tome da je ovo SRBIJA.I kao to je sada normalno. Pa nije normalno, al je dokaz kad ti ..ovoga puta mama ostavi u nasledstvo.

Radmilo Kračunović said...

Ni ona sirota eksradikalka nije imala pojma, pa je umuvaše za direktorku Komunala, a ovi sadašnji su srali po njoj.
Sada neka seru po sebi.
Što da se ja znojim...

Anonymous said...

Konkurs je van svake kritike,ali ne treba pljuvati po vd direktoru,vec po vlasti koja to dozvoljava.Gde je u svemu tome osnivac,SO Negotin,odnosno,URUKATIV.Mislite da on nesto zna o pravilima,pa makar i ponasanja?Mladi vd je najmanje kriv.Krina je mama i politika koju ona podrzava,moraju necim da joj se oduze,a ona je resila da joj sin bude direktor,umesto da sina pouci da svoje profesionalne mogucnosti pokaze na delu,a kad to icini rukovodece mesto c doci samo od sebe.Tesko deci sa ludim roditeljima.

Radmilo Kračunović said...

Aferim na poslednji komentar!
Kaposkid.

Anonymous said...

E stvarno mislim da nije u redu da sa bloga i TV-a saznamo da si bio u NS-u! Veliki minus, da znas!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...