Wednesday 15 October 2008

FUDBALERI I TIMOVI

"Kucamo na vrata zaboravljenih asova: Gde su, šta rade?"

Da li se još ko seća čuvenih albuma za samolepive sličice "Fudbaleri i timovi", koji su svoje zlatne dane imali sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka? I polako nestali sa scene krajem osamdesetih kada su na svetla pozornice utrčali neki novi dribleri i ekipe, tako drugačiji od pravih fudbalera nekadašnje Prve savezne lige SFRJ. A naročito brutalnijih, čak i od čuvenih ceparoša poput Jusufa Hatunića (FK "Sloboda" Tuzla) - još je bila i simpatična maksima "alo sudija, nije faul ako ga ne bacim tri metra od aut linije".
Danas su na sceni neke mnogo ogavnije i bljutavije finte: Ide jesen, vreme za ptice selice. Počelo je fudbalsko prvenstvo ali koga to još zanima kada su tu politički prelazni rokovi.
Poklonićemo posebnu pažnju dvema ekipama na lokalnom političkom (betoniranom) terenu. To su dve ekipe u kojima je trenutno prelazni rok u punom jeku, bolje reći trku - nije da su i ostali nešto monolitni, ali kod njih su uglavnom kompletni timovi i dalje na klupama za rezerve i nikako se ne istrčavaju dok ne vide koliko će sudija da produži igru.

Dakle, ko su ti naši favoriti?

Prvo, tzv. Demokratska Stranka Srbije - DSS (DaStvarnoSvisneš, DaSeSmrzneš i sl.). Ono "tzv." je neizbežno jer ta stranka neumitno klizi u nestajanje. Super, krajnje je vreme da se Lesi vrati kući a ne da vrti repom na svakog prolaznika ...
Evo ekipe za takmičarsku 2008. godinu:
Oni su zaista ozbiljno shvatili svoja predizborna obećanja pa počeli listom da ih ispunjavaju od rednog broja 1 (radna mesta) - za sebe. I tu stali. Nema dalje, nema više, dosta. Eto, nemamo odbornike za ostalo.
Koliko je tu zdravstvenih radnika, prosvetara, zaposlenih u elektroprivredi ... čudo jedno.
Stavke 5 i 6 im baš pristaju, od Glave pa naniže.
Od onih sa prve strane, koliko sam upoznat, još je samo Koštunica član svoje stranke. Ostali više vole drugo sunce, žuto ili crveno.
Đerdap je dobio Bayer - preparat za glavobolju (ne protiv).
Ne povratili se više nikad. Žive kao lutajući bubrezi u loju. Beli?

A drugi? Večiti Drugi?!
Pa naravno, ko bi drugi nego čuveni SRadikaliS. Može i komotno $R$, pa čak i $€R€$, lepše im pristaje obzirom da uopšte nisu gadljivi na devize & strana kola. U njihovom statutu lepo piše "nikada nečemo bit pwvi, samo dwugi, nečemo vlast al očemo da vladamo". Samo treba kreativno čitati.
Njihov tim za grejnu sezonu '08 bio je sledeći:
Bio, ali više nije. Za neki dan se mandati vraćaju Šešeljonima jer su se Tomisti na zagrevanju preforsirali i krenuli u napad pre nego što je sudija dao znak za početak poluvremena. Počeli su sa kombinacijama, driblinzima i futingom još u svlačionici. Pa još i prijavili ekipu pod drugim imenom. Ništa čudno, u nižerazrednim ligama je uobičajena praksa falsifikovanja dokumentacije i igranja sa duplim registracijama.
Omiljena taktika: 7-0 pred svojim golom
Omiljeni udarac: bugarski špic
I šta sad, ako sudijska organizacija odluči 0:7 par-forfe u korist neželjene strane radikalskog lica?
- Na slici tima je 1/3 onih koji su se u nekoj varijanti očešali ili se još uvek grebu o JKP.
- Neverni Toma u svojim redovima ima dvojac u gornjem levom uglu slike, kojima je na fotografije PhotoShop-om docrtan bedž sa Šešeljem. Za izvežbano oko je to očigledno (kao i ona Tadićeva ruka na Ljubišinom ramenu). To im nije prvi put, pre 3 godine su napravili sliku ulice S.Jovanovića (ispred Hotela INEX) koja je cela okićena radikalskim barjacima. Nikad bilo, niti će!
- Na poleđini (mrzelo me da i to skeniram, i ovo je previše), u okviru predizbornih bajki pisanih fontom "Miroslavljevo cyrilic", javlja se već ustaljena fora pod rednim brojem 4 "асвалтирање неасвалтираних" blablablatrućtrućtruć. Aman bre nepismenjaci, kaže se asFalt naučite to već jednom! Ne vredi da im pričaš, lakše im to ulazi u sisternu za fekaliju nego u glave...
- E, ali r.br.11 je vredan pažnje zbog principijelnosti: "Сви директори јавних установа и предузећа биће бирани по основу јавног конкурса а не по политичкој припадности". Neka teraju sad onu koju su tako postavili u JKP da svako veče pred spavanje po 11 puta pročita i ponovi predizborno obećanje broj 11 ... slaba vajda i njoj i onima kojima su obećane 3 isplate u oktobru.
Malo numerološke digresije: broj 11 je 1+1, što daje 2. Opet ispada Drugi - čudo jedno.
- Po čemu se to oni međusobno razlikuju, sada kada se kao dele? Pa baš pristaju jedni drugima na plakatu, što da se razvode. Kome će pripasti deca? Odlučiće Rankić ...

U stvari, mislim da svi oni mrze fudbal.
Zašto?
Zato što fudbalski teren ima samo dve strane, pa je moguće menjati stran(k)u samo jednom.

Evo im onda jedan stranački vic:

Idu Mujo i Haso u disko klub i na ulazu vadi Mujo klip kukuruza iz jakne i stavlja u pantalone...
- Šta će ti to?
- Kad budem digao Fatu na ples, pa kad je prislonim na desnu stranu, ona će od klipa pomisliti da je ona stvar i maknuće se na levu...
- Pa?
- E, tu ću je ja dočekat...

4 comments:

Anonymous said...

Nešto se dešavana lokalnoj političkoj sceni.Ko će koga da predribla, videćemo. Bitno je da se utakmica još uvek igra i da je rezultat neizvestan jer uvek postoje iznenađenja i mogućnost uskakanja rezervnih igrača u tim.
Po nekim predviđanjima,tim koji je dosad pobeđivao mora da jednom i izgubi jer nije doveo neka bitna pojačanja, a i igra koju prikazuje je već viđena.
Bilo kako bilo utakmica je u toku, čekamo da sudija odsvira kraj.

Anonymous said...

Katasrofa...
Mislim da su kontejneri krivi za sve.
Ocigledno da aktuelnim asovima koji ocito imaju dobre vezne igrace (citaj spoljne)bolje ide edukovanje naroda po pitanju bacanja smeca a sami nekako ostadose tu gde jesu.
Na sajtu Negotina ide sledece izmedju ostalog....
...Specifični ciljevi ovog projekta su primarna selekcija otpada, uspostavljanje sistema odvajanja i sakupljanja PET ambalaže , papira i kartona i reciklaža otpada na mestu nastajanja kao i edukacija stanovništva o upravljanju čvrstim komunalnim otpadom i razvijanje javne svesti na svim nivoima o značaju problematike otpada.
Da li je ovo normalno?

Mogli bi usput da na svakom kontejneru napisu prirucnik za koriscenje i naravno da zaposle radnika koji bi ovom nasem "glupom"narodu u nagotinu podizao svest o bacanju smeca tako sto bi svakome davao brosure po mogucstvu na 50 strana.
I flajeri dolaze u obzir.
Kontejneri su super da se razumemo ali ovo ponizavanje gradjana je van svake pameti.
KO li nas edukovao do sada pitam se.
Vlast u Negotinu?
Mene bogami neces imam i viska.
I sve kazem necu....ali me eto zaprepaste gluposcu recenimi.Ili bezobrazlukom.

Izvini na prostoru....Poz.
Pescanik.

Radmilo Kračunović said...

Subota je, 18. oktobar 2008. godine, podne, u Negotinu vreme bolje nego juče ... a kradikali celo pre podne raznose nameštaj i dele imovinu i miraz.
Njihovi mandati su pred nadležnim sudom u Beogradu.
Tom&Jerry kažu da su se dogovorili sa Kradmilom da se ide na nove lokalne izbore.
Poverenik Šešeljista je Mirko Maximović.
A Uruković? Ide iz ruke u ruku, kao kod pravog šibicarenja ...

Peščanik said...

Otud i zurba za sredjivanjem spomenika...itd...u sred zime .
Radi se samo kada gori pod nogama.
Katastrofa....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...