Monday, 6 October 2008

... 6. Oktobar

Danas jeste 6. oktobar.
Nažalost, ne ONAJ Šesti Oktobar koji mnogi iščekuju, ali - daj šta daš.
Šta se to izdešavalo danas?

1.
Aleksandar (Borke) Vučić se izjasnio: jeste konačno prišao Srpskoj Naprednoj Stranci, ali sve ostalo ostade isto. Takvi sebe nazivaju iz milošte još i "naprednjacima". Živa bruka, kada se uzme u obzir šta su sve pravim Naprednjacima radili oni na koje se А.Б.В. do juče pozivao kao svoje političke pretke, tj. Pašićevi radikali. Naravno, mislim na vreme pred kraj XIX veka. Više od 20 ljudi je izgubilo glavu (izbodeno noževima, kamenovano, hitac iz puške) u to doba zbog toga što su bili seoski kmetovi i ćate, i to od ruku "nezadovoljnih seljaka". Većina kmetova i ćata su bili članovi Naprednjačke ili Liberalne stranke, a nezadovoljni seljaci - jašta nego Radikali. Nije onda ni za čuditi najavljena borba za rušenje Borisa Dačića sa vlasti. Ponoviću se da je slučaj Vučić mnogo teži od slučaja Nikolić. Mnogo. A i ne znam da li ga je nekadašnji Večiti Drugi a sada Konačno Prvi opomenuo posle izjave za medije da se ne zanosi previše, inače ...
Bivajući Veeeeeeliki Srbin, pa školuje sina u engleskoj školi a ćerka mu ide u rusko zabavište, izgleda da je koncept svoje nove (?!) stranke shvatio kao slogan "Samo od napred, Srbijo!".

2.
Negotinski Kradikali su čudo jedno od stranke! Verujem da nigde u Stradiji ne postoji odbor neke od tzv. Beogradskih stranaka a da je činjenično više u rangu paralelnog mesnog odbora PNTK nego ono prvo. Mada, to se može reći i za još nekoliko udruga koje sebe u lokalu titulišu strankom ... No, da se vratimo - kome? Po njihovim izjavama u javnosti, u Negotinu više ne postoji organizovana Srpska Radikalna Stranka. Nego kako! Pa šta to onda postoji? Nekakva odbornička grupa, "Od napred".
Hajde da malo hronološki propratimo tok aktuelnog krljačkog meča u lokalu.

Šešelj - Nikolić
17.09.2008.
7 : 0
01.10.2008.
(ništa) : 7+0
06.10.2008.
0 : 7

U prevodu, Oni što su se 17. septembra otreznili i okrenuli leđa Onima Drugima, sada su se vratili u kućicu jer su u međuvremenu Oni Drugi postali Oni, a Oni su postali ... aman bre ko to više može i treba da razume!?
A danas su u prostorije "toga" (šta god da je) morali da uđu i drugovi organi, tj. patrola zadužena za javni red i mir. Čisto da preventivno onemoguće upotrebu escajga u borbene svrhe. Ko ih je zvao? Kao da je to bilo bitno, isto im se hvata - isti su, narode, isti kakvi su i bili oduvek. Spominje se nekakvo 'vatanje za gušu, spominje se i nekakav Rankić, spominju se i neki davno zaboravljeni asovi (na čija se vrata ne može da kuca jer ne postoje), spominju se i nekakvi sikteri.
Eh, kere Jakobsfeldske ...
Ovo što gledate nije ono što vidite. Gledate šahovsku tablu? Vidite samo pola šahovske table, a druga polovina je samo negativ prve. Gde je original: levo ili desno? To ni radikali više ne znaju.


Ali svi, kako god ih gledali ili videli, samo su figure. Svi pioni. Kraljica uopšte nije na tabli.
Ili su uvereni kako je sve to samo jedan veliki "Ne ljuti se čoveče"?

3.
Danas je File počeo da montira svoj kiosk na Zelenoj pijaci, pored javne česme.
Neka se Dobročiniteljica kiti čime hoće, pa i humanizmom i neotradicionalpokloništvom, isto joj se hvata. Dok smo mi prethodnih mesec dana vredno sakupljali potpise za Peticiju, i što je još važnije ljudima objašnjavali o čemu se tu radi - Ona & Njeni su ćutali, kalkulisali i čekali k'o Čekunica.
I dadoše mu plac (još uvek nezvanično). Neka, i trebalo je ako imaju i malo obraza posle svega što su uradili. Mogli su istoga dana da namire i Svog i Fileta o jednom trošku, bez brukanja umesto što su ga iskoristili za nižu cenu.
Bilo bi licemerno kada bih rekao da svi mi, koji smo se potrudili u poslednjih mesec dana, nemamo makar delić učešća u konačnom (nadam se) ishodu.
File mi je danas prišao na pijaci i samo rekao "Hvala ti". Nisam mu pretio sindikalnom članarinom.
Jedva čekam pečeno kestenje ...

9 comments:

Anonymous said...

....Pazi gde ga bacise...
Da.. ovde ne narusava izgled centra.Niko ga ne vidi osim umornih pljoprivrednika sredom i subotom od 08 do 14h.
A ostalo?
Bruka za tri medalje, mogu da biraju kog ce sjaja biti.
Jedino sto je File malo spokojniji.

LALE said...

Prošle neđelje je u Komunal stiglo općinarsko pisanije/preporuka da se Filetu obezbedi mesto, kao niko ne zna šta tačno piše al piše da mu se obezbedi mesto ... phuuuh!
Bez licitacije, po osnovnoj cijeni koja je prava sitnica. Jedini ko sme da bilo šta radi bez licitacije je Opština kao osnivač JKP, a i oni pod striktno predviđenim uslovima. Ista igra kao i ona oko toplana.
Daće mu tu mesto privremeno na godinu dana.
Neka i to, ali: ovo je stara proverena sladojevićevska taktika kako da nekog okuješ za sebe - oduzmeš mu pečenje i slatkiše da bi posle svuda mogao da priča kako si mu dao leba. Pa ga onda radiš do 101 i u rikverc.
Ovo je mesto dobro ako je privremeno. On je živeo od dece pre podne, a uveče od korzovaca.
Poljodijelcima je dosta da skrše po pivucu posle pazara, pa ondak hitro doma.

Anonymous said...

To je to
Zato i dribla jer ima koga.Sve dok je onog CUTI DOBRO JE, MOGLO JE I GORE......ITD
dotle ce se ponasati kako se ponasa-ju.
DA se gospoda ne naljute jer ce ukinuti i tu milostinju.
On nece ni niza hleb imati a kamo li vise.
Na godinu dana..po principu ako pozivi -pozivi, ako ne sta cemo mu.

Sramota.

LALE said...

Hm, jedan juče reče na po godinu dana (privremeno), a danas iz usta v.d. drugarice izađe "na tri, šta na godinu?"
3 pa 1
Standardno, kockaju se tuđim životima, šverceri i šibicari nijedni. Ali, oni to ionako rade sa celim firmama, ili čak celim selima u opštini, kakav bre crni File!
Baš da vidim šta će da ispadne sada sa svim pretumbacijama radikalskim, za koje sam danas čuo. Naročito ako im zaista sud oduzme svih 7 mandata i vrati šešeljonima. Već su u čaršiju puštene "buve" (šta li će mi samo ovi navodnici) kako je Drugarica Tetka stupila u kontakt sa povratnicima i nude se razne funkcije i mesta, a za preobraćenike će se naći razna radna mesta i da se polako povuku iz politike i nestanu iz javnosti. A i da se jedan od njih vrati u JKP ... hm, pa već su u poslednjih par dana realizovani transferi pojedinih članova opštinskog veća na nova radna mesta po firmama koje su malo manje "pucljiva" od Komunala ili opštinske uprave.
čiko, čiko, zagore ti kesa
A levačka (pardon levičarska) opozicija se nada da će sada drug Rankić Vojvoda Borski (koji izgleda raspolaže tim mandatima po okružnom principu & kobajagi mrzi Tetku) narediti preostalim kradikalcima da podrže SPS+DS u zamenu za "poslić" za sebe u Boru ... E, ovo već malo morgen. Ili mnje, kako se kome prohte.

Anonymous said...

Ih, ih ih...pa nije prvi put znamo se.
Naucis karte koliko da se branis, vis da su im obelezene al vidljivo.Prevaranti od kockara.
Nije ni prvi put da sklanja ljude od kojih preti opasnost i po pitanju strucnosti.Zasto bi to neko radeo?To je bolesno.

Meni lici kao da tvrdi pazar, klasika.Kontra igranka je kod nje.

Ljigavstina...

Anonymous said...

Pucala je ona i na mnogo sto sta, ali kako ti kazes malo morgen.
Pokvaren igracica,plesacica, sta li je, taki se ne voleeee.Ne, ne...
Vidi joj se u ocima kazu.
Kapis?

Anonymous said...

sve mi se chini da se tu nekom uvukle gace u guzicu pa zuljaju li zuljaju, a tek bol u dushuuuuuu, kuku lele
kolko ima uvlakacha ne pomazu joj ni tange ni kozne gace kad sve mora da ih primi s vazeljin i bez vazeljin se isto hvata, stvarno je teshko da budesh vlast

Anonymous said...

Toliko duboko boli......? Il to opet neka ucena ..nego da ne bude ko u filmu slavnog para Bon i Klajd....teraju kera dok ne....itd

Anonymous said...

radmila kerov je naredila komunalcima da u gradu pobiju sve gerove po ulicama...
uuups, greshka, lapsus, zamena slova je izazvala drugachije tumachenje kontexta prethodne rechenice
jaoo shto to boliiiiRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...