Thursday 21 August 2008

Negotinski Fokus br.3 (IX-2005)

Da opet prekratimo vreme do sledećeg posta - ne verskog, tekstualnog.

Da, u septembru 2005. je gost Negotina bila i Nataša Mićić, i to baš u čas otvaranja Mokranjčevih dana. Prošetala se (ondašnjim) centrom grada i rekla da je lep. "Ima puno cveća i zelenila."
Danas bi, kao i sve rokenrol zvezde, morala da nosi tamne naočare kada bi prošla centrom Negotina. Naravno, ne zbog paparaca i straha da je neko ne prepozna i naruši joj privatnost.
Morala bi da ih nosi zbog straha od snežnog slepila u avgustu, tog istinski unikatnog brenda ovog našeg malog mista.
Dobro, može i štampana betonska optička refleksija ako je zgodnije.


Šta bi sa cvećem i zelenilom?
Moraće da sačekaju neku drugu lokalnu vlast.
Lako je bilo pomenutim kerama uličnim, imali su Zvezdanu da ih štiti, a tu su i ORCA, WWF i slična ZOO udruženja građana.
Koga je još briga za sirote patuljaste lale, šećerak i ljubičice?
Čak ni komunalce.
Što bi pa njih bilo briga, oni i dalje imaju v.d. direktora. Kakav crni konkurs i slični prozapadni marifetluci. Najbolje je da se firma preimenuje u VDJKPSRS "Badnjevo" Negotin, red je.
Inače, PDNN "Stalna trgovina" radi punom parom. Mada, više nema prometa mandata jer ga Zakon zabranjuje. Sada je aktuelan promet stranaka, uskočko-padobranska taktika uklinjavanja i ukopavanja na protivničkoj teritoriji radi uspostavljanja mostobrana i blickrig preuzimanja tuđih partija.
I opet je aktuelno raspuštanje lokalnog parlamenta ... Aman dokle bre sve isto: okruglo pa na ćoše - smuti pa prospi. I za pojas zadeni.
Kadrovske promene u negotinskom DSS-u? Pa, na sreću ta se priča ne čita više ni pred spavanje. Demokrate i socijalisti - šta, oni su kao nekad bili razdvojeni i suprotstavljeni? Stvarno?! I kod nas, u Negotinu??? Iju, prijo, šta mi napriča ...

A grejanje, to crno grejanje negotinsko?
Bogami, to kao tema zavređuje kompletno nov poseban blog.

7 comments:

Anonymous said...

..pa da...U Krunskoj ostavili i travnjak, i patuljaste lale,(radovi im pri kraju,ostao je asvalt, a rade je dva meseca sa kockom na trotoaru i mnogo lepsom sarom, elegantnijom , nema ko kod nas jedan radi chetvorica gledaju a sefovi na kaficu kod predsednicu)a mogli su ,ne daj boze da sravnaju jednu od najlepsih ulica u BG.

Anonymous said...

Jel to Tonchev predsednik opstine u Surdulicu? A tamo, i tamo su pochupali svo cvece i ladovinu iz centra ili samo ovde treba da bije sunce u mozak onog ko ga ima, a onog ko nema mozak nema u shta da tepa.
Lelke boshke!

Anonymous said...

...neko ce morati da otvori nalog, prepoznavanja radi, jelte.
...Ja mu licnu kartu nisam trazila na uvid..

Lorenzo said...

Grejanje, veoma zanimljivo, ali svake sezone se plaća drugačije.Da podsetim samo na poslednje tri godine.
Prvo je bilo mesečno plaćanje, tokom cele godine,
a onda da bi prikupili više para što brže, sveli su to na devet meseci, što je bilo znatno poskupljenje za korisnike.Kao navodno grejanje se ne koristi preko leta, pa ta tri meseca i ne plaćamo, ali avaj, oni tu ne prave pauzu nego naplaćuju unapred, počinju u avgustu sa naplatom.
Ove godine grejna sezona kao i obično je završena u aprilu, a to je i bila zadnja rata za tu sezonu.
Napravili su dva meseca pauze za korisnike tj. potrošače i promenili ponovo način plaćanja, opet u 12 mesečnih rata, ali prva rata je za jul, a ne za oktobar kad i počinje grejna sezona.
Sve u cilju skupljanja para kojih u komunalu nikad nema, ni za plate, ni za energente, ni za puno stvari.
Danas čujem u lokalnim medijima oglašavanje sindikata povodom nekog štrajka, povodom nove v.d.
Nisam baš sve razumeo.

Radmilo Kračunović said...

Komunal?!
Spreman sam: shoot your questions!

Anonymous said...

Grejanje...
Sada se setih jedne price pre od prilike 5-6 god, neka me neko slobodno ispravi ako gresim, tako isto nisu znal sta ce i gde ce ti isti fenomenalni igraci, doduse u malo drugacijem sastavu.
Ali nam draga nasa predsednica sa svojim pajtosom iz Obilicive krenula sa potpisima da narod u toj ulici pa do opstine pristane da finansira sam rad,i fakticki sam sebi obezbedi centralno grejanje,koje bi naravno isto tako placao redovno.Ne secam se vise koliko je to iznosilo, jer se prevara namirise iz daleka , tako da me nije interesiralo da doticna bude tu gde sada jeste. Papir trebalo izneti pred TV i mahati njime, tek me tada nije zanimalo.
E tada se vec debelo znalo koliko ko vredi a gde sedi.
Samo to im nije uspelo...
Idemo dalje...

Radmilo Kračunović said...

Da ispravim ili dopunim, kako kome odgovara:
Ne samo Obilićeva, pričalo se i o celom naselju Cvećara, pa doktorskim zgradama u Srbe Jovanovića i zgradama kod Separea i stare pošte, nove lamele iza škole B.Radičević, pa tu beše u igri i ceo nekadašnji tzv. Trg Moše Pijade (od Soliterke do novih lamela i vojne zgrade), pa hajde da priključimo Bolnicu na Borsku toplanu ... pa trte-mrte.
Sve je urađeno kao što su napravili i firmu za grejanje.
Pošto je veći deo pominajnih ulica prekriven novim asfaltom i betonom, od kopanja nema ništa do poslednje godine NJENOG mandata (značiznačiznači 2012. godine).
Inače, danas je Upravni odbor JKP doneo odluku da "nema ništa protiv" da neko drugi greje narod u naseljima Borska i Veljko Vlahović. Neko drugi ima i ime firme i sedište i unapred dogovorenu šemu sa lokalnim spahijama.
I obećano pravo preče kupovine iduće godine (ili kad već bude).
Što baš samo ove dve mazutare? One kotlarnice na drva&ugalj ostavljaju JKP, ali i mazutaru u Banani - kao zbog OŠ Vuk Karadžić i Pedagoške.
Mazut je ove godine već poskupeo sa 25 na 50 dinara litar.
ahahahahah - nasmijah se gorko i unatrag
Jok, nego tako se JKP-u ne briše delatnost grejanja a privatnik "u najavi" ne mora da preuzme radnike, nego - zna se ko će da se pozapošljava.
Ah da, privatnik je (kao) iz Beograda. Topling/Toping ili tako nekakvo ime. Opština bi nadalje zadržala kontrolu cena (...) a taj bi preuzeo posao već za mesec dana.
Dobro, nemam ništa protiv, JKP je puko finansijski zbog grejanja, mada sada Bećari tvrde da je ostvarena zarada (xxx?), a činjenica je i da se nismo baš nagrejali svih ovih zima od kako je IHP prosledio toplanu Borska Komunalu.
Ma, opet mi tu nešto smrdi i žulja hipofizu - znamo se isuviše dobro.
A to što je JKP već počeo naplatu za novu grejnu sezonu? De bre, će vratimo pare ... kad bude.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...