Friday, 29 August 2008

Tužibabe (mini radio-drama)

Ovo je zaglavlje dokumenta koga se lokalni Bećari negotinski posebno plaše.

Ovo je pečat koga se naročito plaše.

Zamislite još samo da ispod teksta "državni sekretar" stoji ime i potpis Sanje Čeković.
Jeste li?
E sada znate kako su se osećali Bećari kada su dobili baš takav papir. I kakva je to muka naterala njih nekoliko da u petak odlepršaju ekspresno na priklonjenje Vučiću u Zemun.

TUŽIBABE
(mini radio-drama, obavezno glasno slušati u kolima na putu za Prestonicu, tj. Zemun)

glavni likovi:
Ona, On, Onaj, Aca, opštinski službeni auto, kancelarija u Zemunu, raskrsnica

ONA: Aco, Aco, ovi žutaći hoće da nas maknu sa vlasti. Lažu da smo prekršili njihov izdajnički zakon o lokalnoj samoupravi i da moramo po nalogu njihovog Ministarstva za lokalnu upravu i državnu samoupravu da vratimo situaciju u opštini Negotin u legalne i zakonske okvire. Hoće bre da nam uvedu privremene mere i Veće. Ma šta mere, ma šta veće! Oće bre mene, značiznači, sirotu da maknu iz koalicione vlasti sa radikalima! Ko, ja htela u Demokratsku? Ma kakvi, bre nikada! Lažu kučke izdajničke! NATO slugeranje i satanisti!!! Oću ja u Radikalsku, mislim, značiznači, ne da budem glavna, ne daj Bože i Ognjena Marijo i Sveti Spasoje, dobar je Sloba, sve me sluša, mislim, Tebe, značiznači, to oću da kažem da sve sluša. Ko? Pa Sloba! A, ne taj Pod Lipom, ovaj naš, Mali Sloba, e taj, značiznači. Jeste, puno rastu lipe po Badnjevu i Bukovu. I bukve, tako je. Hoću da kažem, ne da sluša sve mene, makaki (ne Ti, bre, srculence,) mislim sluša to bi da kažem. Lažu nevere, prokleti do XL kolena, značiznači, da nisam htela Tomu da javno podržim i odem u Arenu, to onaj Ničić kolaboracionista Tadićevski izmisli samo da bi se slikao sa vama na bini! Enede, izdade Rankića, tu junačinu, tu gromadu, tog majstora bacanja protivgradnih kletvi i kontražutihmađija! Ma, sve vas ja podržavam, ne ispuštam vas uopšte više nikad samo sad da ne padnem. Ugruvaću se bre, ljudi, onoliki beton samo što mi odštampaše!!!!!! Ene, ko ne veruje meni neka pita Vlaškomalca, ako ja lažem on ne laže. A sad svi u kola, pa nazad kući. Po dnevnice.
ACA: (mudro ćuti i klima signifikantno glavom, povremeno upiše po koju brojku u sudoku, usta napućena, leđa - još pomalo boluckaju, ovoga puta nije stavio karmin da se ne ljuti spremačica dok pere šoljice za kafu)
KANCELARIJA: (sve snima i takođe mudro ćuti)

Na pola puta kući, negde kod skretanja za Popovac, u kolima (okolo šuma, osećaju se svežina i ruža vetrova sa Rtnja, smrkava se polako, još je leto):

OPŠTINSKI SLUŽBENI AUTO: (nasrće gumama na asfalt raskrsnice)
RASKRSNICA: (stoički podnosi nasrtaje saobraćaja)

ONAJ: Ej, čekaj, a jel mogu i ja sad nešto da kažem?
ON: Može bre, reci, značiznači, sad Slobodno reci ...

11 comments:

Lorenzo said...

Ako je radila sve po zakonu, nema čega da se plaši. Medjutim ko zna?
Čulo se , da je mnogo bila ljuta i nervozna kad je pomenuto papirče došlo pa je zato i brže bolje otišla u BG da rešava problem.
A sad,da li su na vidiku privremene mere, videćemo ubrzo.Nadam se da će biti.
Dosta je nama tih betona i zaobilaznica i usmerenja.

LALE said...

Ako joj Vučić ne reši problem, ne znam ko će. Mislim da je ona sada zaista na raskršću.
Šta je to moglo da je naljuti i iznervira? Pa verovatno Sanjin potpis, za početak. Između njih dve već 5-6 godina bukti neskrivena mržnja, na ivici patologije.
Srpske političarke.

Anonymous said...

FINE vesti za dobro jutro.
Elegantan potez nema sta.

Gradjanin said...

A šta Aca može da pomogne? Mislim, da li on to ima moć da u Skupštini promeni odluke, da li će da sazove kradikalsku svenarodnu-otadžbinsku Skupštinu u Negotinu sa sve podrškom kao za RK-a? A to da se mrze: prisustvovao sam jednom sastanku kada je RG jednom učesniku opisala drugu gospođu iz suparničkog obora i nisam mogao da verujem da se usuđuje da kaže tako nešto javno.

Anonymous said...

Neznam kako je opisala ali predpostavljam kako je zaduzila.Kao i vecinu. Dodje djavo po svoje kad tad.
Fizicki je riba tri koplja iznad.I sumjam da se sluzi idijotizmom na da bi dosla do svog cilja.

LALE said...

Jedna ima fakultet.
Druga ga nema.
Džaba onoj prvoj.

Anonymous said...

Nisam imala pojma...
Ima i onih koji su u negotinu Ziveli kao u L.A...NJihov mali svet i oko njega k....
Da.. I dzaba joj.
Volim ja onu koju cesto koristim da smo svi mi ljudi ali retko ko je covek, sa ili bez.
Izgleda da je Platon bio prvi i poslednji koji imao misao da drzavom treba da upravlja , ne najbogatiji, ne najlukaviji.....vec najmudriji.
Da..da..p.s
Drama ti je fenomenalna.

Gradjanin said...

zašto na opštinskoj web stranici nema nikakve vesti o ovom hatišerifu? da li je moguće da g-đa RG neće moći da otvori Mokranjčeve dana, kako je to predstavljeno na stranici?

LALE said...

A što bi pa bilo, kao da je to neko mesto gde se čovek može zadovoljavajuće da informiše?
To je stvar koja se krije.
Štrajk komunalaca takođe nije nikakva vest da bi o tome neko nešto rekao ispred opštine javno. Za danas je bila zakazana u TV Krajina konferencija koju bi održao Gune "Popović jr.". Zakazana pa ekspresno otkazana. Zašto? Da ga Grujić umesto o štrajku (i to je škakljiva tema takođe) ne bi pitao o papirčetu, obzirom da je Deki-Dušo dobrano informisan o tome šta je došlo u DS a šta u SO iz Ministarstva.
Zapravo, radi se o tome da Gune nema pojma da priča ni na jednu od ovih tema i samo bi se upleo još više. Zato mu je Šefica naredila da zakaže pa onda da otkaže KZN.
Toliko o tome koliko je njeno poverenje u najbliže saradnike.
Inače, Vučić nije hteo da primi ova naša tri ugursuza. Pokušali su da uđu i u Ministarstvo, ali ...

Anonymous said...

Dal nisu uspeli da udju...

Anonymous said...

Izgleda da gosn Gune slabo ume da prevodi zedne preko vode Kao nasa cica predsednica pa shodno tome i nema poverenja u najblize saradnike ista.
Sto ne proba da ode do Haga tamo za takve postavljaju crven tepih, ne pitaju sta kosta. Da se pozali na svetkom nivou.

Kako neko rece dunsteri.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...