Tuesday 12 October 2021

84/100


Krvni pritisak 84/100 bi još i mogao da prođe kao dečiji (onaj gornji), ali nije do pritiska.
To jest, jeste ali ne do krvnog.
U stvari, kad bolje razmislimo o kome se radi...


Elem, negotinski kradikali pred ovonedeljne kvazilokalne vanredne šatroizbore probranim "glasačima" udeljuju po kesicu originalne etiopske keramik-santos-kahve iz Požege i kutijicu rahatluka za našu decu. Za dobro jutro. Da im svane čim pobede za našu decu. Eto, do sad im se stalno nešto smrkavalo pa je konačno došao red da im i malo svane čim odrade još jednu pokaznu vežbu i predopšteizbornu uvertiru, za našu decu, kako je to iz dubine duše iskreno odvalio Dačić. Bolje reći - još jedna laboratorijska vežba Vučića Uveoka, sa našom (preostalom) decom i pripadajućim im roditeljima umesto pokusnih kunića i laboratorijskih pacova. Ili majmuna - svinjama u belim mantilima je to ionako svejedno, na našoj Životinjskoj farmi.
Biće pokaznovežbovnih 84% glasova za SNSPS, ili ništa.
U stvari, dokle bre više ta đilasšolakjeremićevština srBomrzačka uperena protivu Predsednika, SNSPSPC, srPije i srBskog naroda u celini celosti? Šta vam sad opet ne valja, to što 100 grama Batine kahve sa kesicom ukupno teži 84 grama? A gde ste bre vi to pročitali da na toj kesici piše kako se unutra nalazi baš 100 grama kafe, pa još neto? Pa šta i da piše - ceo svet meri sve živo (i mrtvo) u bruto, a vi opet cepidlačite i sve radite protiv naše dece!
Šta se bre vas tiče da li je neko poklonio 84 grama bruto, ne gledajte vi ni one koji su to primili već one koji hoće svih 100 neto a neće da slikaju glasački listić sa zaokruženom našom decom. Ovaj, pardon - da glasaju za našu decu pod 1.
Pa valjda je jedino važno da glasaju a ne da biraju, zar ne?
I šta je sledeće - ne valja vam ni rahat lokum, garant više ima šećera nego bilo čega drugog? A gde piše da je u kutiji ratluk, molićufino? Pa to je bre kutijirani poklon negotincima direktno od brata Sija, čuveni kineski ratluk sudbine - otvoriš kutiju i tek onda vidiš šta unutra ima, tj. koja ti je poruka poslata.
U stvari, nema tu šta da se otvara, kradikalska poruka je odavno poslata i jasna kao dan, čak i bez jutarnjeg razgibavanja mozga kafom i ratlukom: Možete vi da glasate za koga i koliko hoćete, ali za nas predaja nije opcija i SNS pobeđuje na svim frontovima!
Jer, poruka je u svim kutijama ista:

I pre izbora već znam za koga ste glasali. I tačka.
Vaš Ja.

Priča se po čaršiji da postoje i neke kutije ratluka sudbine u kojima je poruka drugačija, nešto u stilu "Dajem ostavku dvaput da bih bio predsednik opštine triput. Vaš mr. iz-2-u-3.", ali čini se da su to ipak samo kinderjaje-abrovi minorne i kilave izdajničke opozicije koja ustvari ovde uopšte i ne postoji. Nije tačno da su ovo već po drugi put vanredni lokalni izbori na samo par meseci pre redovnog termina. Ovo je samo pokazna vežba i uvertira, sve ostalo je propaganda stranih centara moći i domaćih izdajnika.
Zli jezici bi rekli "jeste, ima 84 grama kafe, ali ostalih 16 grama su čist srBski vazduh koji vam poklanja lično On", samo što bi takva tvrdnja bila podebelo deplasirana u "gradu hemije"... pardon, u Vlašingtonu.
I tačka.


Poštovani primaoci danajskih poklona koje vam kradikali uvaljuju, obratite dobro pažnju na notornu činjenicu da vas potkradaju čak i kada vam nešto poklanjaju, baš onako kako su to radili i prethodnih desetak godina pljačkajući vam neustavno plate, penzije, uplate iz inostranstva ili kroz poreze, takse, putarine i silna ostala nevraćanja kusura na svakom ćošku.
Patriotsko glasanje za našu decu najbolje se vidi na tom primeru, jer vam te iste barabe već 200 godina unazad konstantno uvaljuju patriotizam za mazanje na kilo leba od 600 grama, 84 grama bruto na 100 grama neto kafe i poluprazne kutije užeglog preslatkog ratluka.
Kiseli slatkiši, dostojni kućice u koju konstantno decenijama mame srbistanske Ivice i Marice svih uzrasta. Tradicionalno srBski, domaćinski em nesvrstano, baš kako i priliči za našu decu.
Babe su izgleda zaboravile da kafa i ratluk nisu za decu, jer ratluk kvari zube a od kafe raste rep. Eee, al' da je samo do baba...

***
Podsetimo se: šećer je glavna hrana za mozak. A mozak je, Perice, šta?
Najnepoželjniji organ kod biračkog (ne i glasačkog) tela, zato što je uvek gladan. Ako mu ne daš šećera, on onda krene da jede celo telo. Doslovno.
Krvni pritisak 84/100 je zapravo opasan, jer se sistolni (gornji) i dijastolni (donji) osetno približavaju. Tačno onako kako ne bi trebalo kada su vlast i opozicija u pitanju, ili (još bitnije) - režim i narod. Jedan od razloga tom stanju približavanja (pored ostalih) može biti anemija. Ili, narodski rečeno - slabokrvnost. Ideologija patridiotizma koristi palanaštvo kao jedno od svojih glavnih oruđa velikog kalibra (upravo su kradikali dvovekovni konzumenti istog), koje se odlikuje i kolektivističkom anomijom. Kada na to dodate anemiju, koju 
spomenute krvopije svakodnevno praktikuju na građanima Srbije, ostaje nejasno - šta to više ovde nije jasno, i dokle?
Pa, msm... stvarno.

p.s.
Svaka kafa, pa i ona danajska od 84/100, jednoga jutra može postati sikteruša.
Mislite o tome, do nedelje.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...