Saturday 26 May 2018

Društvena matematika za 5. razred


Venovi dijagrami se uče u okviru teme "Skupovi" - matematika za 5. razred osnovne škole.
Ako Srbistance pojednostavljeno definišemo kroz skupove onih koji kapiraju, onih koji ne kapiraju i onih koji shvataju da tu nema šta da se kapira, njihovim međusobnim presecima dobićemo podskupove koji potom dobrano podsećaju na slojeve ovdašnjeg biračkog tela.
Konačno, u preseku sva tri osnovna skupa nalazi se srž i ciljana grupa svega što se ovde dešava: oni koji ama baš ništa ne kapiraju niti shvataju, totalno su zbunjeni i stoga u potpunosti pogodni za kopulaciju sa ludim vladarima.


Sa Srbistanom je - baš kao i sa svakim drugim (samo)zatucanim društvom - problem u tome što gornja slika ne odslikava ovdašnje stanje stvari: središnji, skup nastao presekom svih skupova, u stvarnosti je veći od unije tih istih skupova. Srbistansko društvo se toliko ispresecalo da je postalo unija svih mogućih preseka, useka i secikesa koje povrh tog sumanutog arhiskupa od društva neprekidno kibicuju ono malo preostalih iz prvobitnih skupova.
Ovo je društvo u kome ima ljudi koji na Vučićevu najavu ukidanja umanjenja penzija reaguju sa: "e sad kad nam vrati onih 10% pa na to još doda onih procenat KOMA decimale..." - a takvi zaista postoje, i već danas revno srljaju u "diskusije" na tu temu i nasrću na "izdajnike" koji se usuđuju da komentarišu kako bi i sa pet razreda osnovne škole morali da ukapiraju koliko je ovde sve ludo.
Ali ne, lakše je držati se zlatne sredine zbunjenosti i braniti ludake.
I posle se čudimo što većina naših saplemenika svet i život vidi samo u okviru kartonskih korica Bloka broj 5, malajući se ratničkim vodenim bojicama dok uče sabiranje i oduzimanje samo do pet, striktno zrnima pasulja i kukuruza. Za nešto više, tu su im pametni telefoni.
Strašno je kada telefon ima veći IQ od vlasnika, a još strašnije kada se to odnosi i na fiksne telefone.
Umalo da zaboravim: takvima nas prave ovi "stranci", oni koji sa strane sede i crtaju ove krugove, presecaju nas i dele da ne budemo jedinstveni jer nas hiljadama godina mrze. Pa dobro, reći će neko, šta nas briga kad im to nije uspelo, (skoro) svi smo ionako u tom nadskupu Zbunjenih? Pa jasno je da su omanuli, šta god da rade. O da, odgovorićemo Mi, ali oni nikad ne odustaju da nas podele u osnovne skupove. E pa neće moći, svetske sile, Srbistanci su nenadjebivi kada je u pitanju utorivanje u centralni nadskup ludozbunjenosti i ništavila. Nego šta!
Kakva bre crna škola, matematika, likovno i slične budalaštine - 'ste vi normalni?
Tog skupa više nema.
Ne bi bilo neočekivano da ova vlast uvede obavezno prijavljivanje skupova čak i za nastavu matematike. 

Srbistan je unija preseka ispražnjenih skupova.
(matemotika za bilo koji razred)

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...