Tuesday, 13 December 2016

Sozercanje o konfabulaciji


Zaista nije lepo spopadati čoveka samo zato što je zinuo u pokušaju da udahne vazduh pre nego što ponovo zaroni... tamo gde roni u potrazi za biserima.


#1
Niko nije ni slovo napisao na tviteru kada je jedan gastarbajter iz Prahova (selo kraj Negotina) svoje novorođene sinove-blizance nazvao Elvis i Prisli. Sramdavasbude! I zato, konsekventno: ako mogu Elvis i Prisli, onda mogu i Hans i Kristijan.

#2
Otkriće Hansovog brata Kristijana predstavlja krunu, vrhunac uspešno okončane tajne policijsko-bezbednosne akcije koja je bila sprovedena u sklopu rešavanja problema višedecenjske krađe dece iz naših porodilišta. E, to nam Brisel više zamerati moći neće - nego šta! Otvarajte bre to poglavlje, da vam ga ja ne zatvorim pri odlasku.


#3
Brzina i viskokostručnoumni kontekst odgovora koji je prozvani dr. deliverovao putem sredstava soušlnetvorkinga, ukazuju na mogući identitet kompilatora tog risponsa tj. da je došlo do interdoktorske kontribucije u cilju kovorkinga zarad overrajdinga malignih napada na lik, delo & neurolingvističko deprogramiranje targetirane osobe iz #1.


#4
Ovo što vidite na gornjoj slici, a podmetnuto je kao definicija jedne visokostručnoumne reči, predstavlja čistu laž uperenu protiv Premijera i Srbije. Naš dr. Slajm nikada ovu reč nije izgovorio latinično, kako se aludira u gornjoj definiciji koju je najverovatnije podmetnula jedna strana obaveštajna služba iz zemlje koja se graniči sa našom, što se da naslutiti i iz jezika koji je upotrebljen. Dokle bre više to laganje, stranoplaćeničko udvorištvo i autošovinizam, kada se iz tvita pod rednim brojem #3 lepo vidi da je On tu reč izgovorio ćirilično.

#5
Kao što u slučaju skotimizacije mozak stvara sliku onoga što misli da vidi a ne onoga čiji obrnuti lik pada na žutu mrlju, tako i u slučaju konfabulacije mozak brka stvarno i imaginarno, meša nadležnosti svoje leve i desne strane. Od tri ponuđena razloga za ovakvu reakciju, odbacimo amneziju i demenciju kao moguće razloge i fokusirajmo se na poslednji: oštećenje mozga. I to jedno sasvim određeno. Dakle, kada uđete u nečiju kuću, u najvećem broju slučajeva ćete izuti svoju blatnjavu obuću. Isto tako važi i za mozak: kada se uvlačite Gospodaru, ono malo blatnjavog mozga što imate ostavićete napolju, ispred ulaza. Nekadašnje tzv. fijoke za hard diskove (HD rack, pre nego što su se pojavili USB eksterni diskovi) najčešće su se kvarile zbog stalnog umetanja i vađenja iz kućišta računara; prvenstveno su crkavali kontakt-pinovi, neretko i napajanje. Isto važi i za dupeuvlakaštvo - kontakti i napajanje moraju da riknu, kad-tad. Plus, ukoliko se radi o varijanti multidupeuvlakaštva, gde je u igri više istovremenih učesnika, postoji sasvim realna opasnost da oni pri izlasku pobrkaju svoje mozgove tj. da im ih neko ukrade dok su unutra. Baš kao i onog Kristijana, brata nesrećnog Hansa, koga smo ipak uspeli da pronađemo.
Ne treba nikako smetnuti sa uma poslednji deo definicije pojma konfabulacija: "Za razliku od dece, konfabulacija kod odraslih služi održavanju samopoštovanja u situacijama frustracije." Problem nastaje kada osoba pobrka samopoštovanje sa samozadovoljavanjem, pa pukne.


#6
Kao poslednju stavku, treba naglasiti sledeće:
Mozgovi balkanskih politikanata, za razliku od mozgova normalnih ljudi, nemaju levu i desnu polovinu - već levu i desnu polutku. Ne morate iznova čitati Orvelovu "Životinjsku farmu" da bi ste razumeli očiglednu međusobnu semantičku bliskost karijatida sa Koraksove karikature.

I tako, pade tačka na današnju kontemplaciju.
Pardon, na sozercanje.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...