Wednesday, 25 March 2015

Blogometar15


Upravljanje organizovanim internet nastupom je u komunikacijskom smislu zahtevan i visoko-rizičan posao (krizne situacije, reputacioni rizici, zloupotreba identiteta), bez uspostavljenih jasnih standarda ponašanja i nastupa. Zagrejali smo stolicu i ono što znamo i umemo pretočili smo u primere i skale korisne celoj industriji!

"Meri sve što je merljivo, ono što nije merljivo učini merljivim."
Galileo Galilej

Kao posebno iztraživanje, pokrenut je i godišnji istraživački projekat Blogometar, koji se sprovodi na teritoriji bivše Jugoslavije i u fokus stavlja analiziranje,navika, potreba i izazova regionalnih blogera i blogerki.


Blogeri, evo šta možete da uradite u samo 15 minuta za desetine hiljada blogera:

1. Popuni istraživanje klikom na LINK

Molimo Te da iskreno odgovoriš na pitanja. Ovo nije testiranje, već nas zanima Tvoje lično mišljenje i iskustvo. Istraživanje je potpuno anonimno. Tvojim učešćem u istraživanju iskristalisaće se izazovi, problemi i prilike sa kojima su blogeri/ke suočeni. Konačno ćemo znati koje su slabe tačke blogosfere, a gde smo jaki. Na taj način ćemo moći da pokrenemo akcije kako bi blogosfera postala snažnija i važnija.

2. Jednostavno, napiši blogpost podrške kopirajući tekst o ovom istraživanju:

Svaki treći web sajt na svetu je blog. Tri od četiri internet korisnika redovno čitaju blogove. Svakog dana objavi se blizu 3.000.000 blog postova. Pet od šest internet "influensera" su blogeri, a na njih najveći uticaj vrše opet drugi blogeri.
Od 2012. do danas podaci o broju blogera variraju. Uzevši u obzir sve dostupne podatke - na svetu postoji između 350 miliona i pola milijarde blogova.
Do momenta kad završite čitanje ovog teksta biće objavljeno preko 20.000 novih blog postova!
Blogosfera bivše Jugoslavije se do 2008. godine eksponencijalno razvijala. U to vreme je brojala do čak 1.000.000 blogova. Ali o blogovima u regionu danas znamo manje nego ikada. Blogeri, ne znamo kako ste, a to je važno!
Ne znamo šta blogere muči, zbog čega ne pišu češće, da li se osećaju sigurno da objave šta god žele, da li dobijaju podršku prijatelja i od koga trpe pritiske (ukoliko ih trpe), ne znamo koliko ima blogova, na kojim su platformama, da li su blogeri i blogerke upoznati sa svojim pravima, koliko često su ta njihova prava ugrožena... o blogerima i blogerkama pouzdano znamo manje nego o bilo kom drugom društvenom mediju. A dok nešto ne izmerimo, ne možemo ga ni razvijati. Dok ne saznamo kako smo, teško je blogosferu unaprediti do nivoa najznačajnijeg medija društvenog interneta što bi naša blogosfera sigurno mogla da bude!

3. Podeli link do #Blogometar15 na društvenim mrežama klikom na ovaj LINK

Niste na listi? Tvitnite link do svog blog posta sa hashtagom #Blogometar15 ili nam se javite na blogometar@proceniweb.com


Detaljne rezultate u različitim formatima podelićemo sa svima vama, uz zadržavanje anonimnosti svakog ispitanika. Za sva pitanja pišite nam na blogometar@proceniweb.com Hvala na solidarnosti!

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...