Wednesday 31 October 2012

Scary Jeremić (repost: e-novine)


Napomena: strepnja preneta u celini celosti sa portala e-novine.




Fuck man, bilo je scary da se usereš: Jeremić o uzrocima i posledicama
(Photo: Beta)

Tokom besane noći dok je uraganka Sendi besnela nad Njujorkom, mi, ljudi sa kolodvora e-novina, satima živi bili nismo iščekujući vesti sa Nju Džersi šora, razume se, ne zbog saosećanja sa Amerikancima, već zbog teške brige za strancem u olujnoj noći koji se kliče Vuk Jeremić, a odaziva na Predsednik Generalne Skupštine Ujedinjenih Nacija. Mirno jutro dočekali smo pomešanih osećanja, srećni što je Naša ekselencija preživela, i tužni što je propao nadahnuti tekst “Otišao je jedan od njih”

Posredstvom agencije Facebook imali smo čast da dobre vesti čujemo direktno od “aktera sa terena”, lično i personalno od Jeremića, koji je iz ušuškanog stana na Menhetnu Gornjem opisivao nevreme na tečnom srpskom, ali sa već uočljivim njujorškim naglaskom

Dragi prijatelji”, počinje samouvereno Jeremić iskreno verujući da takvi postoje, “Sandy je protutanjao Njujorkom, ulice su i dalje zakrčene, ali život se polako vraća u normalu. UN su i danas zatvorene, pa sam odlučio da malo razgovaramo. Imamo sat-dva na raspolaganju, spreman sam da odgovorim na skoro svako pitanje”.

Žardinjere su letele, Nataša je plakala, ja sam je nežno ljubio: Jeremić, Marvelov junak
(Scrn: e-novine)

Iz kratkog ali živopisnog svedočenja, bilo je jasno da se omaleni Jeremić jako preplašio od Sandy, toliko da je zaboravio sopstveni jezik, za nepuna dva patriotska meseca: “Iskren da budem, u trenucima je bilo scary (da se usrereš – prevod e-n), naročito kada se polomio kran na 57-oj i 6-oj. Da se otkačio sa tih 200 metara, verovatno bi došlo do eksplozije...”, skoro u bunilu je kuckao Jeremić, ne zaboravljajući blagodeti luksuznog apartmana na Gornjem Menhetnu, “Takav vetar do sada jos nisam video, letele su žardinjere u našem kraju. Ali, mi smo dobro prošli, Donji Menhetn nije bio te sreće, oni su žešće poplavljeni...

Odgovorio sam je muževnim UN argumentima: Jeremić, Natašin junak
(Scrn: e-novine)

Osobito je bilo dramatično kada je Jeremićeva supruga Nataša bezrazložno poželela da posredstvom TV Dnevnika RTS upozna Srbe sa uragankom Sandy: “Nataša je u jednom trenutku sinoć htela da izlazi da bi se sa ulice uključila u RTS. Jedva sam je odgovorio, tako da se na kraju javila iz stana. Profesionalna deformacija...”, svršio je Jeremić ostavljajući dilemu da li se uragan dogodio i u njihovom stanu, kako se to uključuje u RTS sa ulica Njujorka, te napokon, da li profesionalna deformacija ostavlja trajne posledice?

Vuk se obraća Danici: Scary, a naše
(Scrn: e-novine)

Na naručeno Facebook pitanje o njegovim nadnaravnim sposobnostima, Jeremić je pustio estradnoj mašti na volju: “Svestan sam da predstavljam Srbiju pod svetlima svih svetskih reflektora. Mislim da se mišljenje o nama zaista menja na bolje. Sada smo na tako visokoj pozornici da nas svako gleda, i imamo sjajnu priliku da pokažemo da mnogo toga što su o nama slušali po svetskim medijima prethodnih godina u najmanju ruku više nema dodira sa realnošću. Juče mi je jedan ambasador (zemlje koja nije glasala za nas) rekao: kada bi glasanje bilo danas, imali bi ste skoro 3/4 glasova! shvatio sam dao kao kompliment i ohrabrenje...

starstarstar

Eto, po drugi put (posle priče Igora Marojevića) na blog kačim tekst koji nije napisan originalno za Građanski Krug, ili je delo nekog od autora ovog bloga. Posle posta Sendi i Hilari, ovaj tekst Pere Lukovića & Co. izgleda kao logičan nastavak rastvaranja lika em dela jednog od domaćih bezobraznika koji se spletom nesrećnih istorijsko-geografskih okolnosti, boljšojsadejstvujušči sa standardnim nepoznavanjem prirode i društva, našao u fotelji koju može da sanja čak i njegov Suludi Mentor.
SpužvaWolf ponovo pokazuje znake sumanutosti, uvaljuje velikoj srBčadi Helloweenska scary trabunjanja o oluji veka - ali ne pred spavanje, već da se ista ne bi probudila i videla kakva je tek pustoš ostala po Srbiji posle ovdašnjeg uragana poznatog pod imenom Boris Tadić & koalicija ekvidistance bolova, u kome je gorespomenuti i predmetni V.J. pozamašno saučestvovao postojanjem i opstajanjem.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...