Wednesday, 13 June 2012

RainDog je postao BraveDog


RainDog je napisao roman. 
O sebi.


U petak 8. juna, u Boru je javnosti predstavljena knjiga "Duhovi iz Palmotićeve 37", autora Zorana Stankovića. Lektura i korektura su Ane Janković delo, urednik je Branislav "Bane Kišobran" Dimitrijević. Knjiga je izdanje Krajinskog Književnog Kluba iz Negotina, biblioteka "Buktinja" koju uređuje Goran Vučković.
Zoranov roman možete kupiti za 450 dinara + troškovi isporuke, narudžbina na mejl raindogbor@gmail.com
Beograđani knjigu mogu da kupe u knjižari "Dobra knjiga", Maksima Gorkog br. 137. Od Palmotićeve 37 do Gorkoga 137 i nije tako daleko. 
U Boru je ima u knjižarama "Libreto". Eto.


Promociju su u Narodnoj biblioteci u Boru, pored autora realizovali Ana i Bane, pred dvadesetak prisutnih borana i negotinaca. Striktno kafa i sok za osveženje, sve drugo bilo bi deplasirano.
Zoran o knjizi piše na svom blogu RainDog po treći put među blogerima, Bane isteruje Duhove iz Palmotićeve na blogu Kišobran.

Duhovi iz Palmotićeve 37 (1.deo) video

Kako Ana reče, ovu i ovakvu knjigu može da napiše samo hrabar čovek.

Duhovi iz Palmotićeve 37 (2.deo) video

Ovo nije knjiga uz koju ćete se razonoditi, garantujem. Mnogi će se u njoj prepoznati, još više njih iščeprkati poneki deo sebe - i to onaj prikrivani, najčešće svesno. Govori o ljudima koji postaju duhovi za sve, čak i najbliže, onog trenutka kada se za njima zatvore vrata prijavnice na broju 37 u beogradskoj ulici Palmotićevoj. Govori o duhovima i dušama koji žele da se vrate u život, o likovima koji će vam posle čitanja izgledati mnogo življi i normalniji od onih koji nikada nisu nogom kročili unutra. Govori i o svima nama, iako to nećemo da priznamo.
Kako bi to Skala okarakterisao, ovo delo bi slobodno mogli svrstati u "teške knjige".

Da, baš kako sam Zoranu napisao u poruci: "Za mene više nisi RainDog nego BraveDog".
Neka tumači ko kako hoće, samo neka prvo pročita knjigu o zaturenim dušama i duhovima iz Palmotićeve 37.

5 comments:

Lale said...

Na adresi Palmotićeva 37, nalazi se Institut za bolesti zavisnosti. Kapaciteti su im premali da prime sve koji su se u ovoj zemlji navukli na vlast. Problem predstavlja praktikovana grupna terapija, jer se taj tip ovisnika baš navukao na kolektivnu neodgovornost i raspojasanost.
Posebno je pitanje da li je izlečenje uopšte moguće.

Anonymous said...

pregledajte tekst, pun je pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Lale said...

Koji tekst?
Spopao te prijemni, vidim ja...

RainDog said...

Juga baš jutros postavio tekst Meše Selimovića o zavisnicima od vlasti. Ako je u pravu, tu lečenja nema. Ostale zavisnosti su zajebancija za tu.
I hvala ti na ovom tekstu (pravopisne greške nisam primetio), znači mi puno, na svaki način.

Lale said...

Eto, ispade da smo Juga i ja jutros na istoj frekvenci! Nisam ni znao.
To za greške, verovatno je nekog ponela jučerašnja KZN Ž.Popova i njegovo "objašnjenje"... Žutica bije pa cepa u mozak.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...