Tuesday 31 August 2010

310gDay


Pa, i nije danas baš neki blagdan, ali Blogdan jeste. 31. avgust 2010. godine je Blog Day #5.


Na nivou blogosfere "dogovoreno" je da se tog dana blogeri međusobno upoznaju, šire reč i misao, predstavljaju druge blogove na svojima, upoznaju sa blogosferom one koji se još nisu odvažili da u nju zakorače.
Pravila igre za danas nisu komplikovana:

Instrukcije za pisanje na Blog Day:

  1. Nađite 5 novih blogova koje smatrate zanimljivim
  2. Prijavite 5 blogera koje predlažete 31.8.2007.
  3. Napišite kratko objašnjenje tih blogova i postavite njihov link
  4. Napišite post Dan bloga (31.8.) i
  5. dodajte BlogDay baner zajedno s linkom na BlogDay stranicu http://www.blogday.org
Ajd' baš da vidimo tih 5 blogjobova koje lično cenim.


Pa, bez Davora se nikako ne može. Dokaz da se može biti normalan i čista uma iako niste deo velegradske kvazielite, jet-seta, sponzoraja, splavarenja, neonskih noći i ostalih ... pa, toga.
Pritom još i odbijate da budete ... deo navedenog, jelte.


Wombati su oni debeli vunjavi torbari sa Novog Zelanda. Vuk Wombat se striktno bavi gubljenjem para, pameti i vremena. Odlično mu ide.


Marjan MIlanov, iz Niš.
Lični blog njegovih misli i zapažanja o logičnim i posve nelogičnim stvarima oko nas, nazvan po naslovnoj pesmi njegove (neobjavljene) zbirke pesama.
De be, bate.


Uroš Smiljanić, urednik Popboksa.
"Haotičnost razmišljanja porađa haotičnost pisanja. Muzika, stripovi, igre, knjige, generalno glupiranje..."
Tako piše, ništa ja tu ne izmišljam.


P5 = muzika bre!
Ovo je zapravo pre blog agregator nego običan blog. Na njemu su linkovi za download muzike sa drugih blogova, ali možete naći i dosta informacija o muzici koja vas zanima. Nastao od istoimene radio-emisije Hempsted Univerziteta (NY, USA). Od istih autora, narafski.
Linkovi se ne generišu automatski već ih sami autori bloga pažljivo biraju svaki dan.
Cepačina 4 free.
***
OK, to je tih 5 blogova za danas.
Ali to nije sve. Namerno kršim pravila, a ona su tu da se krše, jelte, i posebno postavljam tri meni vrlo drage blogerke.


Mahlat, iliti umjetničko "Mirjana Mimica". Should she stay, or should she go ... pregnant.
Ovde se i sex i politika svode na - sex, naravno.


Moo je na svom blogu definisala razne kategorije tekstova: paket za preživljavanje, hormonalni ispadi, jezičke nedomujce, faq/fak, politika?, kult.ura! itdetc. Lingvista po zvanju, bavi se internet marketingom i neupotrebljavanjem istog na ovim prostorima.
Pisala i o Negotinu...

3. NikiBGD

Pa, NikiBGD (Danica Radišić), mu nekako dođe žena-koncept, više socijalna nego antropološka kategorija. Piše nekoliko blogova, podjednako ozbiljnih, interesantnih i intrigantnih: Life in Retro(bel)grade, Ako sam sisala vesla..., Dare to Speak - prvi srpski portal o seksu.
E, ovo poslednje je nešto što razbija svaku pomisao o neozbiljnosti kada se spomene seks. Časna pionirska. Dušu dalo za TV duel sa nekim verskim poslenicima...

***
Eto, to je bilo to za današnji Blogdan.

7 comments:

Radmilo Kračunović said...

Hm, da li je moguće da nema komentara na ovakvu 5+3 ponudu?
Hajde bre, trebalo bi da krenem sa pisanjem novog posta... počela škola.

Anonymous said...

nema vise nikakvih komentara. nema vise ni ko da komentarise.

Anonymous said...

To što nema komentara je još jedan znak da Te mnogi ne razumeju.
Furaj burazeru, jer dobro radiš.
Nepotpisani ali prepoznativ.

Anonymous said...

U ovim tekstovima ima duha . Lepo za procitati - utociste i skloniste, mesto za beg od mediokriteta nase ucmale sredine. Samo bi trebalo malo angazovanije nastupati - ajmo malo tekstove koji "bodu" nase probleme, pojave i likove.
Pozdravljam i slazem se sa komentarom mog prethodnika ...

Radmilo Kračunović said...

Hajde da napravimo New Deal:
U profilu imate moj mejl pa na njega slobodno šaljite svoje fotke uz kratak opis onoga o čemu bi voleli da ovde piše. Ja obiđem, snimim situaciju, pa onda udri po tastaturi.
Možete i da sami dajete predloge o čemu pisati, kao što je bio onaj o zidoškrabotinama po gradu. O tome ću nadam se večeras, samo da sredim slike koje sam za to pripremio.
Hajde, da probamo i tako.
A o likovima i (ne)delima sam ovde toliko pisao da niti ima šta više niti o kome da se kaže, kada se stalno isti vrte u krug.
Dosadni su bre, stvarno.
Nisu vredni ni podsmeha.

Anonymous said...

licno ne pratim mnogo blogove. strogo gradjanski krug i blogove koje je Lale linkovao. i pozdravljam blog kulturu. sto se tice nasih problema, pojava i likova, zamolio bih Laleta i sve komentatore da prestanemo da mlatimo praznu slamu. poceo sam da citam blog za vreme izborne kampanje. i sta je bilo na kraju - nista. svi ti "politicki" visoki umovi su ustvari par desetina ljudi koji lokalnu vlast koriste za licne interese. koja crna vizija. svako ili trazi posao, ili pokusava da ga sacuva. i to je cela prica. i nije tacno da u negotinu ne moze da bude bolje. svi ti bajni politicari, sive eminencije i pozadinci su iskoristili opstinu negotin radi stanova po beogradu i ko zna gde. njihova deca ne zive u negotinu, zive u beogradu i inostranstvu. i sad ajde, mi koji zivimo u negotinu, sta treba da radimo?

Radmilo Kračunović said...

Elem, ne bi trebalo da mnogo pričam dok se stvar ne konkretizuje pa i na kraju ostvari.
Ali...
U narednih 6 meseci u Boru će biti organizovan međunarodni (ex-YU, ali i šire) skup pod (još uvek nezvaničnim) nazivom "East Weekend Fest" ili tako nekako. Biće organizovano nekoliko predavanja na razne teme, među kojima i ona "da li ima života i u provinciji, i gde stvarno obitava kvazielita".
Baš ta tema se tiče lokalnih krvopija koje se "bore" za razne Negotine dok su im sva rodbina i imovina teleportovani za Beograd. Ima veze i sa onim velegradskim prazilukašima koji snobuju po internetu i drže predavanja tipa "no-no, to ne lepo".
Na žalost, po neke, veliki su izgledi da baš bitanga koja piše na ovom blogu bude jedan od predavača na tu temu.
Ovaj, bata Šurdo ... ja.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...