Friday 5 March 2010

Odbrana Artterorizma: Izbori



teroriše, piše i uzdiše: S.S.Skala


To da sam Nemac prihvatam gde je moguće, a ignorišem kad je potrebno.
Escenberger

Sve je ovde jedan pokušaj da se tradicija ispravi a ne da se negira, da se zauzda i da joj se stave uzengije za jedan drugi podmlađeni govor, bez uzdaha, bez usklika, bez emfatičkih zanosa ...
(...)

Uzalud ste izvodili decu na pravi put, Pahomije kupio džip.
Tomislav Marković

Imajući u svom anarhičnom rasporedu podsetnik da je prva nedelja Letnika (nekad; "Narodni kalendar u Srba", autor jeromonah Joakim, pr.aut.) odnosno MARTA (u današnje vreme, internacionalni naziv) i da u nedelju 07.III, dragi nam (su)građani imaju za obaviti svoju građansku dužnost, koja sudeći po posetama vladinih, republičkih glavonja, političkih žonglera, fakira i zanatlija, dresera, stručnjaka za nerad i korupciju, hohštaplera, ministara, ministarčića, takođe stručnjaka - ponajviše stručnjaka za tuđe džepove i još kojekude, drugih lešinara, sve više se pretvara u nuždu i to ne baš malu.
No, leteći cirkus "žuto-crvenih organčića" je pri svom (izgleda sve tanjem) koncu i sezona ovih "Pajtonovaca" se lagano bliži svome kraju.
Sad, kakav bih ja to artterorista bio da se ne pozabavim i ovim i to (gle nesreće po neke) iz reči drugih. Boljih ili gorih, svejedno.
Zato ovaj moj post nije Artterorizam u klasičnom smislu, već je više "izam" ili budalizam o "onima koji ne znaju šta čine".
Takođe, ovo nije ni preporuka za koga da svi Vi dragi naši čitaoci bloga GRAĐANSKI KRUG glasate, jer Vi to već znate, ovo je samo blago golicanje moždanih vijuga ukoliko ih imate, naravno, prst u oko i kroz njega dalje, ukoliko ih nemate. Ako ste pak u nedoumici, slobodno sledite moj primer: glasam uvek za sebe, i između dva ili više (npr. 9) nužna zla, uvek biram ono najmanje, a otkad videh ko se sve okitio žutom trakom u kosi, plavom za reverom (do juče vikali "Džul je kul", pevali milosrdne antinato hitove "Volimo te otadžbino naša" i druge slične sevdalinke), te dve boje su mi postale ogavne i zaista retko ih oblačim, a voleo sam ih ... jako ...
Takođe, kada sam u kakvoj velikoj nevolji, odbijam sve osim hrane i pića ...
E, pa da počnemo.


"Ovoga puta o nama ..."

"Naša istorija (Srba) zasnovana je na veoma stravičnim izmišljotinama najnižeg nivoa. Sa autoritetima, kojekakvim guslarima, slepcima i rekla-kazalima. Oblasti koje uobličavaju istorijski materijal ne vrede ni pet para. Čovek se naprosto na njih ne može osloniti. Počev od I srpskog ustanka naovamo to nema nikakve veze sa stvarnošću. To je potpuno nekritička istorija. Takvo stanje u kome se momentalno nalazimo posledica je što pokolenjima živimo u lošem snu bez vizije u kojem se sve ponavlja do košmara."
Svetislav Basara

I još:
"Mi danas živimo na krhotinama sopstvene istorije, sopstvene časti i sopstvene sudbine."
Đorđe Kadijević

A evo i jednog razloga ZAŠTO:
"Godine 1941. nakon kapitulacije Jugoslavije (Kraljevine), grupa agenata jedne strane sile (SSSR) predvođena bivšim austrougarskim podnarednikom i međunarodnim kriminalcem zvanim ТIТО, tada još poznatim pod imenom Stari, po nalogu Kominterne započela je permanentni državni udar s ciljem svrgavanja legalnog poretka u Srbiji i uspostavljanja komunističke diktature. Prvim protivzakonitim delovanjem ti teroristi su, krijući prave namere, pobunili jedan deo ljudstva, dok je drugi deo nasilno mobilisan. Od samog početka rata Tito i njegova klika sprovodili su sistematsko istrebljenje ekonomske, političke i kulturne elite srpskog naroda (nešto slično i danas rade neki). Tzv partizanskom odredu (pokretu) suprotstavio se nedorasli pukovnik a kasnije đeneral Mihailović, čije su četničke formacije, nedovoljno disciplinovane, takođe sprovodile teror. Praksa istrebljenja, uništavanja svih tradicionalnih vrednosti Srba, nastavljena je i nakon rata, kada je Zapad iz sopstvenih interesa priznao komunističku huntu kao "legitimnu". Međutim, sve što se postigne na nelegalan način kratkoga je daha. Potraje najduže, do sledećeg rata koji nastaje kao posledica nerazumevanja prethodnog. Zapamtite ovo."
(autor je poznat administratoru bloga)

"Neka mi samo niko ne kaže za nekog: nevin je. Samo to ne. Jer ovde nema nevinih. Niko ovde nije slučajno. Je li prešao prag ove Avlije, nije on nevin. Skrivio je nešto, pa to bilo u snu. Ako ništa drugo, majka mu je, kad ga je nosila, pomislila nešto rđavo. Svaki, dabome, kaže da nije kriv, ali za toliko godina koliko sam ovde, ja još nisam našao da je neko bez razloga i bez krivice doveden. Ko ovde dođe, taj je kriv, ili se makar očešao o krivca. Phi! Pustio sam ih dosta, i po naredbi i na svoju odgovornost, da. Ali kriv je bio svaki. Ovde nevinog čoveka nema. Ali ima ih na hiljade krivih koji nisu ovde i nikad neće ni doći (to dobro znaju oni iz firme "Rade Neimar", pr.aut.), jer kad bi svi krivi dospeli ovamo, ova bi Avlija morala biti od mora do mora. Ja ljude znam, krivi su svi, samo nije svakom pisano da ovde hleb jede."
Ivo Andrić
"Prokleta Avlija"

Malo i o prepoznavanju pojedinaca i pojedinki nam dragih:
"Ketman je čovek koji se društveno-politički prilagođava novonastaloj situaciji i tako gasi svako negodovanje u sebi. On nije borac za pravdu, istinu. Mačka iz imena nema nikakve veze, ali može simbolički da se predstavi ta prepredenost, čovek-mačka."
(...)

Evo objašnjenja zašto nam je laž tako bliska:
"Nas Slovene i Germane (Nemušti) spajaju upravo jake i neraskidive niti, kao što su: - sklonost ka iracionalnom i preuveličavanju (i to teškom) - smisao za muziku i književnost - jaki (veoma) paganski koreni ..."
Sad, kad vam neko spočita da lažete, vi uvek možete da kažete da to rade i Švabe i da vam je to u biti.
A kada vam neko kaže da ste isti Oblomov - Ivan Aleksandar Gončarov stvorio je pojam "oblomovština" prema svom junaku istoimenog romana "Oblomov", koji je sinonim za parazitizam i apatiju, u svetskoj književnosti i naravno van nje.

Malo i o proglasima, oglasima ...
"Droga aktivira i podstiče rad mozga i otkrivanje suštine. Meskalin i LSD doprinose uvidu u stvarniji i živopisniji svet nego što on to jeste."
"Mala enciklopedija znanja"

Sada mi je jasno zašto se spisak, proglas "PLO-a" proširio na pedofile ... U sledećem nastavku očekujemo spisak ekonomskih štetočina.
Što se tiče poslednjih dešavanja u našoj Svetoj crkvi preko koje su izvesni Vladimir Vilovski i Predrag Subotički baš neimarski punili svoje džepove crnih mantija i sad se verovatno jedan od njih izležava na obali mora pod suncem bratske nam Grčke, dok mi kuburimo i sa grejanjem i sa mazutom, havarijama i čime sve ne, Vladiki Artemiju možemo verovati jer:
"Ako je tačno da je novac prljav, Artemija su zaista omađijale nečiste sile."
Tomislav Marković

Verovatno znajući to, Vatikan je imenovao internet sveca-zaštitnika. Radi se o Sv.Isidoru od Sevilje, misliocu iz XVII veka, koji je napisao prvu svetsku enciklopediju, koja je obrađivala oblasti iz medicine, matematike, retorike, historije, teologije, gramatike ... On je imenovan za zaštitnika Mreže.
Sajt Vatikana (www.vatican.va) nosi još i imena arhangela Rafaela, Mihaela i Gabriela. Ukoliko se kod njih pojave neki "Neimari", a vama kad pukne net i slično, znate kog sveca da pozovete u pomoć.

U nedelju otidite na izbore. Ispunite svoju građansku dužnost. Razmišljajte racionalno i emotivno. To iracionalno određuje naše izbore.
Zbog tog iracionalnog znam za koga/koje neću da glasam, a Ti?!

par dana pred lokalne izbore
i najsvetiji nam ženski dan...
S.S.Skala

15 comments:

Anonymous said...

Lepo i efektno,bas zbog toga necu obaviti gradjansku duznost-ne zelim da ucestvujem u toj farsi!Mada ,kao zena, moram da budem akter "najsvetlijeg zenskog praznika".Nadam se da ce taj "dan posle" proteci u komentarisanju izbornih rezultata umesto u ispraznim cestitanjima i banalnim poklonima,Takvi smo mi Srbi,sve dovodimo do apsurda!

Anonymous said...

Draga moja "anonima", unapred ti čestitam praznik, i pozivam te da OBAVEZNO, obaviš svoju gradjansu dužnost, u suprotnom, naredne dve godine životom će ti upraljati pamet cigan-male. Bez namere da vređam te prevarene nesrećnike koje ološ bezočno laže i vara.
Danas me put naneo u zgradu opštine (famozno zakazivanje i slikanje za MUP-ov album životinjskog carstva zbog ličnih isprava) i imao sm šta i videti. Buljuk naših sugradjana iz cigan-male je došlo po "dnevnicu za glas". Naime, kako mi rekoše neki od njih, koje lično poznajem, Ljubiša im je obećao po 2ooo dinara, a nekima i po 5000 dinara ako glasaju za DS-SPO. Išla je žučna rasprava: "kako nama samo 2 iljade, a vama 5?? Moji ima da glasaju zainat za Ljaićeve ..."
Itd, itd...
E pa sad, odluka je na nama, zar ne?
Srećno nam bilo....

Anonymous said...

Otvaranje granicnog prelaza Djerdap 2:
http://www.youtube.com/watch?v=ebWvrtbL6v8&feature=related

SSSkala said...

Moram reći da se u tekstu,što je naravno normalno,prikrala jedna greška;
Ja sam napisao,da kada sam u kakvoj velikoj nevolji,odbijam sve,osim sexa i pića...
Ostalo je i ovako beznačajno,osim naravno prijatelja,umetnosti,knjiga.
Ovaj post posvećujem svojoj novoj prijateljici i ovim putem je pozdravljam...Ola...

SSSkala said...

Takođe,pošto mnogo volim žene,jedva čekam njiov Dan,jer nas one tad uvek iznenade;Snošajem,milovanjem,neočekivanim pijanstvom,suzama ili batinom...Svakom prema zasluzi......
Fora je samo da im se ne uvlačite jer one tada krenu da razmišljaju a to im nije u prirodi...Ne lajkujte ih otvoriće se same,što kažu moje komšije klinci...

SSSkala said...

Šta,bre,no sleep...ja sad došao...

Anonymous said...

Lale
Tvoj post je samo jedan "delić medalje" koja se naziva "surovost životne stvarnosti".
Nisam siguran da li je Tvoj post trebao da sadrži dva dela. Prvi koji si objavio i drugi koji govori ,koji bi trebao da sadrži misli i Tvoj pogled na sve one /naravno da ne možeš da citiraš sve-jer ih mnogo ima/ koji su dali svoj doprinos da mi sada možemo da uživamo u rezultatima rada, koji su nam, svojim stvaralaštvom, omogučili - ako ništa drugo-onda/neka to bude primer/ da na ovaj način komuniciramo i šire živimo ne na nivou prvobitne zajednice /kada je počelo raslojavanje društva-naroda/
već u daleko boljim uslovima.
To što neke "usijane glave" pokušavaju da zaustave točak progresa ne sme da nas omete u razvoju misli, da vidimo one snage koje nas vode ka progresu i kojima sutra treba da damo svoj glas, barem kada je u pitanju naša sredina u kojoj živimo.
To su snage koje su spojile iskustvo,koje ih krasi onim što vidimo, a što neki mračni nazovi umovi pokušavaju svim sredstvima - pa čak i onim nedostojnim čoveka - da omalovaže i onemoguće, i mladost koja je naša budućnost i koje moramo da verujemo, da ih prepoznamo i da im damo šansu da kreiraju delić druge strane medalje, a to je progres.
T........

SSSkala said...

Gosn T...........................
ovo nije pisao Lale već ja.Stoga se morate meni obratiti...Razumete.

Anonymous said...

Izborne Igrarije

http://www.youtube.com/watch?v=UBOFHTEeJ1g&feature=related

... said...

http://www.youtube.com/watch?v=ByoouxGdMu4

Anonymous said...

Diogene8
Iza slova T je tačan broj tačkica, koje su odredjena zamena za slova.
Šta ili koja slova su zamena su namenjena velikau blogerske ekstrade Zoranu.
Vama se nikada ne bi ni obratio!
Ostrašćen si čoveče. Kada se spuštiš na zemlju, možda......
T........

e-novinar said...

"Neka mi samo niko ne kaže za nekog: nevin je. Samo to ne. Jer ovde nema nevinih." Nemam komentar,a i suvišno bi bilo. Čak i nepristojno komentarisati Andrića, mada se plašim da nije dovoljno iščitavan. Nadam se iskreno da ga ima i dalje u obaveznoj školskoj lektiri, jer kako teku reforme....... ostaćemo bez svojih velikana u poplavi uvezenih. Inače, Skala, zameram ti na napisanoj rečenici da damama nije u prirodi da razmišljaju. Jeste da sam te reči "izvukla" iz konteksta tvog komentara, ali kako god....... ne nalazim opravdanja za tako nešto, čak i uz uvažavanje tvojih mladih godina! Pozdrav!

drjackas said...

LOL "velikau blogerske ekstrade"
KISS

SSSkala said...

Ovo volim,polemiku,reakciju...Oboje ste u zabludi.Najpre dama,moja misao o zenama,nije nikakav prezir,vec hvalospev,da one bozanstvene kakve jesu,trebamo omoguciti da uzivaju a ne da se zamaraju,jer sto rece Wilde,zene predstavljaju pobedu materije nad umom ,a muskarci uma nad moralom i jos,zene trebamo voleti a ne pokusavati ih razumeti.Kao i to da je(narocito danas)istorija zena najgora tiranija koju je svet upoznao jer to je tiranija slabih nad jakim.Medjutim ja ih ipak volim,ponajvise u horizontalnom polozaju,uspravne mi zaklanjaju Sunce.

Anonymous said...

data saglasnost na sistematizaciju radnih mesta opstinske uprave i turisticke organizacije. sledi otpustanje radnika za nekoliko dana



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...