Sunday 14 December 2008

Otisak Nedelje - 14.12.2008.

Da ne gubimo vreme na to koji je predlog iz prethodne nedelje najbolje prošao, kada sve znamo i sve vidimo. Ionako je čitav grad više okićen komentarima na ono čudovište od Sednice SO nego što ima novopostavljenih svetlećih creva i pahuljica na novopostavljenim uličnim lampionima (bandericama).

Predlog #1 - Neoprano (pravo)suđe
"Pre i posle jela treba ruke prati" i tako dalje, kaže Čika Jova Zmaj. Ali, šta bi sa sudovima? Zar se i tu ne sakupljaju razne bakterije, virusi i ostala sitna gamad koja zagorčava veselje i ometa rad crevnog trakta?
U školama je nekada u svakom odeljenju postojao higijeničar. Danas bi to bolje pristajalo strankama i državnim organima. Da ne bude posle "iju, odakle vaške u razredu?!".
Situacija sa mandatima negotinskih radikala se razvija po pirotskom (najsvežijem) scenariju: prvo odbornici odbiju da se izjasne po slovu zakona, pa onda mora Sud da donosi odluku. U Pirotu su vratili 14 mandata SRS. Pa i ovde će tako, samo - posle Novogodišnjih i Božićnih praznika kada se bude definitivno znalo ko će predvoditi DS u Negotinu naredne dve godine. Aktuelna kadrovska pretumbavanja u opštinskim strukturama nagoveštavaju seobe naprednjaka sa političkih na privredne funkcije. Poželjne demokrate na koje lokalna vlast igra, protiv bivših radikala nemaju ništa (iako se foliraju u javnosti). Zašto bi - nema ni onaj Tajdić gore, što bi onda oni dole.
Izem ti pravdu, i za Uroša Nejakog i za Mrnjavčeviće.

Predlog #2 - Idimidođimi
(izvinjavam se autorima zbog zloupotrebe slike u nedizajnerske svrhe)
Čuveni dvostruki rušitelj vlada, Mlađahni Dinkić (ne onaj što bi da predsedava negotinskim demokratama, nego onaj drugi - e, taj), našao se u čuvenoj trilemi k'o Mujo u vicu:
- Da li mu se isplati da po treći put ruši Vladu, kada eno Tome i Čede već grebu po prozorima u Nemanjinoj?
- Da li da briše sopstvene kadrove kojima su pare udarile u glavu, kada su te iste udarale i niže, pravo u partijsku kasu G17pljus? Šta li je udarilo u vugla Jelašića? Bre, ko ih je uopšte terao da traže samo funkcije koje imaju veze sa parama?
- Da li da se pridruži potpisnicima sporazuma sa Rusima - sad ili odma'? Pa posle da može da mirno kaže "Jes', ja potpisah, al' lepo sam vam rek'o onomad ..."
Ljubi ga Mirosinka.

Predlog #3 - ?!
Ne, ne, nije ovo nova služba u JKP "Badnjevo" niti je Gerovka smislila nešto pametno i korisno za kerove koje komunalci hvataju po ulicama.
U utorak, 9. decembra, ispred zgrade Opštine, nepoznata gospođa je pokazala svima koju su se zatekli na Trgu Štampanog Betona kako izgleda visoka ekološka samosvest građana. Papirnom maramicom je pokupila restlove metabolizma svog kućnog ljubimčeta koga je izvela u šetnju, i lepo sve to bacila u prvu kantu za smeće.
Kasnije sam saznao da je gospođa iz Šapca i da je nekada radila u "Krajina-Vinu", kao i da je svratila u Negotin privatnim poslom. E pa, gospođa, zaslužili ste priznanje Građanskog Kruga "Prijatelj životne sredine" i jednu Zelenu zvezdu pride:
Na ovom mestu zaista ne mogu a da se ne upitam da li bi neki Negotinac uradio isto? Ili bi ostavio "stvar" status quo, uz mogući komentar:
- Neka kaka ostane tu, ionako iz Gradske kuće izlaze samo DODž-ovi - njima ne smeta.
- Neka to tu, pa kada prolaznici ugaze da posle mogu da traže odštetu od Opštine.
- U kakvom shitu živimo ko će još da obrati pažnju i na kereće ...
- To nije moje.
- Ja nisam odavde.
E kod ove poslednje opcije čekam Negotince.

Predlog #4 - Stig'o beton gazda
Nagradno pitanje za sve:
- Ko je naručio svež beton za ulicu Kraljevića Marka, oko broja 6?
Odgovori:
1. Aktuelni predsednik DS Negotin, hoće da zabetonira poziciju pred 27. decembar.
2. Aktuelna predsednica Opštine koja oko DS postavlja sanitarni betonski otklon dok ne vidi ko će da pobedi na izborima u DS, i koliko će brzo biti voljan da joj se prikloni. Pa da onda zapošljavaju decu, kao što je i red. Da betoniraju vlast.
3. Disciplina Kičme.
4. Promašili adresu dunđeri, trebalo je da skoknu do nečije vikendice. Ili će to posle?
5. ______________________________ (upišite sami)

-//-

Što bi rek'o Pera Ždera:
Pozajmi mi neki odbornički mandat, rado ću ti vratiti u utorak 23. decembra.

6 comments:

Anonymous said...

predlog br#3

Anonymous said...

I ja sam za #3.
U ovom gradu bi stvarno trebalo da bude što manje "politike" a mnogo više bon-tona i domaćeg vaspitanja.

Anonymous said...

A šta se nalazi u toj ulici gde je stigao svež beton u broju 6. Po slici ne mogu da prepoznam koja je to ulica.

Anonymous said...

Aman bre, ispred prostorija DS ...

Anonymous said...

Aman bre tebi. Lepo sam rekla da nisam već duže vreme u Negotinu

Radmilo Kračunović said...

sorry 4 turcizmi, ponelo me gradivo i bećari negotinski ...
Na slici je Bulevar demokratije koji spaja Soko-Štark i Opštinski uslužni centar. Namena mu je da služi za parkiranje vozila koja nemaju gabarite manje od Pinzgauera, a u kojima možete da preživite atomski udar.
I kada (možda) jednoga dana tu oko klupa poraste drveće koje su planirali da posade, onda lepo izađu žuti iz svojih a bećari iz opštinskih prostorija pa polegaju na klupe da lade usta i mozgove.
Ali isteraše Fileta odatle, i kako će sad bez "lizanje" - mislim, da se lade?
Usijaše se siroti ...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...