Wednesday 31 December 2008

Srećno!

Konačno dođe kraj ludoj 2008. godini.
Blog Građanski Krug danas puni pet meseci, sa ovim postom skor je ukupno 59 objavljenih eseja toka svesti, kvazipolitike, razbezumljenosti i sudbine naše.
A oni koji nas svakog dana zatrpavaju razlozima za postojanje ovog bloga, i na sam dan dočeka neumorno ... daju razloge.

Terali su celo pre podne komunalce da čiste led u centru, specijalnim plastičnim lopatama za čišćenje snega & leda sa štampanog betona. Čistili su oni, samo čim je sunce zašlo pojavi se novi led - ovoga puta k'o staklo.
Možda bude večeras neka klizačka revija pod reflektorima? Pratite opštinski webcam, možda uočite neku piruetu ili dvostruki aksl.
Kako bilo, komunalosi su spremili širok asortiman sudova za odlaganje sopstvene nečistoće onih koji budu večeras u centru:
1. mala kanta za odlaganje pikavaca, papira od bureka, čaura od metaka i sličnih sitnica
2. žičani kafez za PET-ambalažu i previše vesele građane
3. novi plavi kontejner za ... svašta
4. kolica za so i prvu pomoć
Inače, građani su i sami ukrašavali ulaze svojih zgrada, da ulepšaju veselje.
Pojavili su se razni tipovi bilborda u gradu, novi lokali pozivaju Negotince da kod njih dočekaju Novo leto dvehiljadedeveto.
Pao je mrak, onaj prirodni ne Onaj. Počelo je odbrojavanje do veličanstvenog Desetominutnog Vatrometa i još veličanstvenijeg Govora-u-Ponoć (ne, nije u Ponoš!). Krajnje je vreme da se u sledećih sat vremena neke zamlate, koje ne mogu nikako da se odlepe od svojih kompjutera tokom cele godine, makar danas obuku i osmele da izađu na svež vazduh. Priča se, izgleda da i nije otrovan kako se misli - taj čist vazduh, you know what I mean!
Baš bi mogla da padne jedna prednovogodišnja Šetnja. Kao nekad ... u zimu koje se sve manje nas seća. Biće valjda tu još po neki preživeli dobošar? A lideri - k'o lideri, nema ih više nigde. Na trgu kod sata. Kom trgu? Gde je sat? Koliko je stvarno sati ... ?
Ma, narode, udri brigu na veselje u ponoć. I obavezno odbrojavajte od deset unazad do nule. Samo tada vam niko ne sme da zameri što - odbrojavate.
Ljudi, mi koji se vrtimo oko ovog bloga želimo vam svima što više sreće u narednoj godini, i da što manje razmišljate i glavu lomite raznim Njima i što više se radujete sopstvenim životima. To je vaše 100%, sa PDV-om.
Niko nema prava da vam kvari makar tih 15 minuta, od pet-do-dvanaest pa do kraja vatrometa ...
ŽIVELI!
Jedva čekam da počne ta, još luđa 2009. godina.

1 comment:

Anonymous said...

*****BRAVO*****



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...