Tuesday 25 October 2022

BIA snajka, BIA


Velika Vučićeva rokada

Zamenio mesta kralju i topu? Nema šanse, iako ih je teško razlikovati čak i po inicijalima u ovoj simultanki koju kradikali igraju sa nama, gde je 31 figura njihova a naša samo jedna. I sve pioni. Sve uredno i po d-Ontovim pravilima šaha - sami igraju, sami biraju koje će figure biti na tabli a koje ne, koliko ih uzimaju za sebe a koliko preostaje za nas - da li i ako.
I opet varaju, kradu, ne poštuju ni ta pravila ("to nam je u genocidu"), zastavica im pada bezbroj puta dok u beskonačnom cajtnotu sami sebe sateruju u bezizlaznu klinč-poziciju u uglu table. I opet, po ko zna koji put, optužuju tog jednog jedinog preostalog piona da je bio u ofsajdu. U toj partiji, kralj može biti samo jedan. On ne menja položaj ni sa kime i nikada, ni po koju cenu, pa makar se taj top zvao i AV - bilo koja varijanta od više ponuđenih klo(v)nova. Za njega su svi samo topovsko meso.
Jer, onaj glavni AV uopšte nije figura na ovdašnjoj tabli. Zato na nekoj drugoj jeste. Pion, i to manji od ovog našeg, jednog, jedinog preostalog. Ništavniji od nule. Zato se svakodnevno sveti svima, ovde. Jer više nema kud i ne može drugačije.

Velika rokada se u šahu označava sa 0-0-0.
Ne postoji bolji opis ovog poteza.


Obratite pažnju na naslovnu rečenicu iz novinske vesti o predlogu sastava nove Vlade i kadrovskim rešenjima za neke od Službi: Vulina čeka mesto direktora BIA.
Ta rečenica, kada je Šizoje izusti, ispravno se čita na sledeći način: Vulin čeka mesto direktora BIA. I nikako drugačije. Pravo pitanje glasi: Da li to mesto čeka Vulina? Doduše, ako je neko "sposoban" da do temelja razori i u potpunosti rasturi Službu (kao i sve ostalo čega se dotakao), onda to svakako jeste AVlevi na predlog AVdesnog.
I zato, sačekajmo još par dana do ovaploćenja Proročanstva. Ipak je to i dalje samo predlog za ispunjenje vlažnih snova jednog jovanjičkog paradajz-turiste na proputovanju kroz destinacije po ministarstvima ljubavi & sile. Ništa manje. Ništa više. Uvek previše.
A ako/kad bude, lako ćemo premeštati ugalj u podrumu. Na smenu.
Do besvesti, pa onda iz početka.

Biće zanimljivo videti koga će angažovati za šnit novih ziherdinst uniformi. Priča se da su nakon objave ove Šizojeve blagovesti Vulini izustili "aaahhhh... konačno". Smrt u diskoteci, i tačka.

***
Neočekivano
Uglavnom u crnom
Bez pitanja
Samo zadovoljstvo
Neočekivano
Odsustvo od svih
Izgled
Uglavnom u crnom
Samo zadovoljstvo
U svakom trenutku
Neočekivano


Borghesia "U crnom"

***
Oni nam nikada neće oprostiti što nas nisu dotukli.
Trebalo je na vreme da to shvatimo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...