Thursday, 3 August 2017

Skoči, nemoj da si sisa


Glineni ministar vojni, bez sopstvene vojne knjižice, rešio je da uvede obavezno rodnoravnopravno služenje civilnoodbrambenozaštitnog roka za svu mušku & žensku srpčad, bez izuzetka. Svi polaznici obuke dobiće nove knjižice, koje će biti štampane u Zavoduza izradu novčanica, a njemu će pripasti svečana, ona sa rednim brojem AV0000002 i u crnoj boji zastave Pokreta nacionalsocijalista.
Naravno, zna se za koga je rezervisan redni broj AV0000001. I tačka.
U tu svrhu, AV Drugi je samoinicijativno krenuo već sada na kurs padobranstva, kako bi mogao da lično učestvuje u spektakularnom performansu koji je predviđen za novogodišnji doček ruskih MiG-ova. Tada će, naime, Vulin izvesti po prvi put u istoriji akrobatski skok iz MiG-a u brišućem letu pri punoj borbenoj brzini, pravo na jabuku najvišeg jarbola na Balkanu a i šire. Tom prilikom koristiće padobransku opremu koja je po prvi put u istoriji 100% domaće izrade, baš kao i alpinistička oprema koju će (takođe) imati sa sobom kako bi mogao tačno u ponoć 31. decembra da siđe sa vrha jarbola pravo pred noge AV Prvog, tj. onog sa knjižicom AV0000001, i tom prilikom mu svečano uz novogodišnju čestitku lično uruči ključeve šest MiG-ova. Privesci za ključeve su, inače, unikati ručne izrade od neprobojne keramike, i na njima će biti likovi Staljina, Todora Živkova, Čaušeskua, Envera Hodže, Pol Pota i Slobodana Miloševića. Onaj sedmi privezak, sa likom Če Gevare i posvetom (uz koga ne idu ključevi jer neće biti sedmog MiG-a), dobija lično Vulin za uspomenu & dugo sećanje na ovaj srećni trenutak.


Druže Vuline, skoči. Nemoj da si sisa.
Posle tvog skoka više niko neće smeti da kaže "Hop!" ili da je nešto teško ili nemoguće, u vojsci se bre zna red. Barem se tako priča, da je nekad bilo...p.s.
U maloprodaju će tada biti puštene i specijalne naočari za lakše posmatranje ovog spektakla, model Ray Charles - iste one za pomračenje Sunca iz 2000. godine. Ostalo je mnogo na zalihama još onomad, što da se baci...

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...