Sunday, 27 August 2017

Novi ministar, nova oprema


U srBsku Vojsku je 2013. godine uvedena feldkuratura. Valjda da bi Nebesa bila bliža našim soldatima, mada tako nešto onda ne bi trebalo da bude neophodno pilotima i padobrancima. U stvari, kakvi im sve komanduju, njima je možda i najpotrebnija.
Nakon Bate kafekeramičara, kome je najbolje od ruke išlo PVO dejstvo po sopstvenim letelicama, na mesto oberposilnog Vrhovnog Komandanta - iliti ministra vojnog, da prostite - doskočio je prepodobni Aleksandar Blackadder Vulin. Nije to nimalo lak posao, jer treba udovoljiti svima: duhobrižnom feldkuratom Porfiriju, ex - PVO klečiSantosu, i pre svega Aleku naMIGuši. U tu svrhu, već su naručeni novi modeli najsavremenijeg naoružanja, a u Vojsku je uveden je i jedan novi rod: ženski.

Za Porfirija:


Specijalna borbena brojanica M-17 (SBB M17), popularano nazvana "oružje molitve i mira"; obavezno crne boje (ministarske), sa 30 čvorova za svaki dan u mesecu. Prilikom dolaska u jediinicu, regruti imaju zadužiti onoliko ovih brojanica na koliko se meseci upućuju na odsluženje. Za svaku vojnu vežbu sleduje po komada jedan. Ko se zabroji, moraće iz početka i to sa novom brojanicom; tako će se čeličiti borbeni duh i koncentracija ljudstva. Na ovaj način se postiže harmonija između borbeno-ovozemaljskog i mirovno-nebeskog služenja vojnog roka, čime je ispunjena njegova osnovna vaspitno-neobrazovna i zaštitna svrha. Postoji i varijanta SBB M-17ž, samo za novi rod vojske, na kojoj su 5 čvorova crvene boje. Ovime se postiže i ušteda na kalendarima i olovkama, koji su do sada bili obavezan deo borbenog kompleta M-1389 svih rodova Naše Armade.
U uputstvu, koje svaki regrut/regrutkinja dobije uz SBB M17(+ž), stoji:
"Imaš brojanicu na ruci - nemoj da ti prolaze dani, jer brojanica na ruci nije ukras.i ne bi trebala da bude ukras, ona je oružje molitve i mira."
I Porfirije bi zadovoljen.

Batu je trebalo zadovoljiti na jedan drugačiji način, primeren funkciji sa koje je otišao i funkciji na koju je došao:


Širom naših kasarni, u jutarnju molitvenu gimnastiku uveden je specijalni borbeni polusklek M-13 (SBPs M13) zbog ravnopravnosti rodova u vojsci. Šteta što Bata ode, jer bi mu uvođenjem novog roda i primenom SBPs M13 stvarno bilo toplije oko srca. A i niže. Ovako, ostade mu samo uhođenje neuniformisanih građana.
I Bata bi (polu)zadovoljen.

A Alek naMIGuša, šta sa njegovim iščekivanjima?


Pa, moraće još uvek malo da popričeka - ne baš dve uobičajene, ali sigurno do kraja ove godine - da u naprednu Srbiju iz Rusije pristignu specijalne borbene puzzle makete, model MiG29 (SBPM MiG29), namenjene obmanjivanju borbene tehnike stranih neprijatelja i ljudske sile domaćih izdajnika. One će se u potpunosti uklopiti u naš najsavremeniji odbrambeni sistem koji je još početkom 2016. već bio oplemenjen specijalnim borbenim puzzle maketama S-300 (SBPM S300).
Savršeno.
A do tada, oberposilni Aleksandar Blackadder Vulin će morati da smisli način kako da zadovolji Vrhovnog Komandanta. Sve opcije su otvorene, a ima ih bezbroj.
I Alek naMIGuša će svakako biti zadovoljen - ovako ili onako.

No comments:Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...