Saturday 16 May 2015

Proširene vene Srbije


Konačno se, povodom nečega, lično em autorski oglasio i Granmaestro Hipnos, veliki meštar kolektivnog mezmerizma, narkoleptičnih napada zaborava & štovanja institucija, najveći među iluzionistima, svemogući balansero i levitator, fakir i iscelitelj, gasni rašljar i PR-bioenergetičar, apsolutna i jedina zvezda&kokarda poslednje preostale Velike cirkuske predstave pod šatrom "Srbija". Naravno, objaviše ga i na "novom b92 netu", red je:

"novi b92 net" - fantazmagorični spoj pravih reklama i politike,
u pravo vreme, na pravom mestu

Dakle, onaj ko od podela ima najveću korist apeluje na odustajanje od istih i imperativno "poziva" na  jedinstvo. Svom snagom, podrazumeva se. Hajde sada, lenje srBende nijedne, ne delite se više po značkama, zastavama, posterima i salvetama koje sam vam neki dan podelio, već vraćaj to 'vamo u soške za sledeću priliku. Da, i majice, podrazumeva se i to. Vaša tačka je završena, jasno?! Svi u snop, nemoj neko da mi štrči. Tako. Još i crvena traka, evo, fino. Dobro, ono pravosudno sikirče ćemo kasnije, trebaće mi još par dana da nešto dovršim. Ne, neću da vam kažem šta, reći ću vam kasnije i možda pokazati, al' iz moje ruke u ničije uši.
Bilo bi smešno koliko je providno, da nije bljutavo i očekivano. Kao što već rekoh: svađaj i vladaj. Zato na najnoviji Vučićev bezobrazluk boljeg komentara nema od ovog, obostrano slučajnog prolaznika:

Koji je vaš konačni odgovor: 
šubara bez kokarde ili Putin bez pene, crveni karton ili žuto pivo?

Svako ima svoju šubaru kojom glavu kvari. Vučić to savršeno dobro zna, i praktično primenjuje glavoštićenije čizmom. Zato će poterati usnopljene u jednu, a sikirče u drugu sošku, da im slučajno ne padne na pamet neko dodatno i nekontrolisano jedinstvo Naroda & Pravde.
A ovi sa "novog b92 neta", nikako da odustanu - reklama reklamu sustiže, ali sve se nekako vrte oko Vulina:

kurzwolf = kratki vuk = vučić?

Pa, mislim, stvarno... dokle ide ta mržnja, te podele, ta srBolenjost mentaliteta, to kočničarenje i nazadnjaštvo, opiranje napretku em budućnosti, to glupo podsmevanje Meni? Dokle više reklamiranje melema za proširene vene uz svaku vest vezanu za Mene? Ko to plaća, ko je nalogodavac, zašto samo ta švapska fašistička mast - kao da mi nemamo domaću ravnogorsku za domaće ljotićevsko prkno? Pardon, za proširenog Vulina.
Molim?! Taj "Fak2", to je drugo ime za čuvenu Miškovićevu mast protiv prazne partijske kase?!
Ajde...

Još 1989. godine je Dubravko Mataković, na kraju svog stripa "Protman i Čovjek-Frižider", dao najbolji komentar na sav ovaj cirkus oko rehabilitacije Čiče koja to tehnički gledano (sudski) uopšte nije, ali će neformalno (vansudski) postati kao posledica namerno i na vrlo pokvaren način indukovane potonje histerije, tako srbistanski uobičajene, kojom komanduje rechtsfeldwebel Oliver Antić preko teledirigovanih medija i ciljano usmerivanih uličnih i fejsbuk falangi polusvesnih neočetnika i neostaljinista - što je po formuli 2-u-1 Šešeljeva stranka oduvek i bila. Naravno, uz svesrdno podjebavanje od strane takvih istih preko Drine, Save i Dunava. A i šire.

DODJI MALA ČIČI, DA TI ČIČA SP!

Ukoliko i dalje ne znate zašto se sve ovo dešava, setite se druga Komuniste Vuka Draškovića (skraćeno KVD) koji postade spočetnik pred prvo fingiranje višepartijskih izbora u Srbiji, iste godine kada je objavljen i Matakovićev strip, i izvora finansiranja koje je Kokardoknjiževnik Vuk Drašković (skraćeno KVD) tada i takav imao. Šta ćete, para nikada dosta, a kod "naših" u inostranstvu ih i dalje ima dovoljno za novi Zajam za Srbiju. Više je nego očigledno da se ekipa Vojvode od Bajčetnikine zaista sprema za neko novo stranačko okupljanje. Da li će to biti nova partija ili samo antićfašistički pokret/udruženje/front za mužu četnodolara - videćemo, i to vrlo brzo.
Naravno, biće nešto i za tebe, gopodine KVD.

***
Nego, da se vratimo na početak - reklame i tako to...
Kada Lupusminor A. (Lineus) kaže "dosta je bilo podela", to u ušima odzvanja kao da je izgovorio "dosta ste ljuštili koru banane, vreme je za ekonomično majmunisanje, jedinstvo i reciklažu svega upotrebljivog i svarljivog". Reciklažu ili rehabilitaciju, kod kore banana vam to nekako uvek izađe na isto. Klizavo.
"Dosta je bilo" reče onaj kome podela i restartovanja istorije nikada dosta, a Radulovića nigde na vidiku.
A kada za to dođe zgodan trenutak, neodlučnim gazdama reći će i "dosta je bilo dvoumljenja, Toma je četnik a ja nisam, ja sam za jedinstvo i pravdu a on nije, ja sam za bezuslovno ispunjavanje želja, čestitiki i pozdrava MMF a Toma je za Sibirsku banku, podržite mene a ne njega, evo uzidajte me u Zid plača ako nije tako - ako treba".

Ukoliko kliknete na tu toliko spominjanu reklamu, otvorićete sajt na kome piše i ovo:
"U prethodnih 5 godina pacijenti su više koristili Faktu nego sve ostale lekove za hemoroide zajedno"
Kada bi danas bili raspisani parlamentarni izbori u Srbiji, na glasačkim listićima bi neizostavno morala da stoji sledeća poruka:
"U prethodne 3 godine ovi pacijenti su više koristili Fakju nego sve ostale lekove za zdrav razum zajedno"

Vuk Mali ili Vuk Kratki, faktu ili fakju - izađe mu na isto: na Vulina.
Pardon, na proširene vene Srbije.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...