Saturday 21 April 2012

Seko, seko...


"seko', seko' drva, pa raseko' crva"
(staro džibersko dobacivanje prolaznicama)

Stvarno, kada sam sinoć video ovu Coraxovu karikaturu zaista mi ništa drugo nije palo napamet. Demokrate se usekoše od silne kampanjske želje da nam objasne kako su makar manje zlo od većeg zla u liku Thoma&Jerryja. I tako, usekovanjem se razotkrio onaj unutrašnji crv koji ih rastura devetu godinu za redom. Hajde njih, ali - što bre sve nas ostale?


Glasajte za Manje zlo, ne za Veće. Međutim, šta ćemo sa Najvećim zlom? Sa kime to ono beše u koaliciji i kohabitaciji na republičkom i (beo)gradskom nivou? Da se ispravim - sa kojima, ima ih više, i tek će ih biti.
Btw, Rudolf Đulijani je sišao među Beograđane. Kao što je i red, podržava svoje američke živuljke Thoma i Jerryja. Neće valjda srBske maslačke, kravomazitelje, opkoračitelje salata, oborknezove, delioce 1000 evra po regionu, domaćina Jadranku, buljičaste izokrete, đenerala Dražu Kapičića, Crkobabiće Rex, tvrdo kuvano žirafino jaje u palminom ulju... i ostale dveri.
Marijo Magdaleno, ovaj svet se jeste izokreno. Tozovac je bio u pravu, isto kao i Trgovčević, Milan Tarot, Milja Vujanović, Alan Čumak i Georgius Vlaški Vukradinović.

 
Nekada su Veće i Najveće zlo bacali kletve na NATO, domaće izdajnike, strane plaćenike, špijune, pacove i hijene. Za to vreme je Manje zlo strpljivo radilo po NDI principima vođenja kampanje i čekalo svoj trenutak. 
Inđija je odmah posle 5. oktobra uvela Đulijanijev administrativni SYSTEM48 i postala najrazvijenija opština Balkana. Goran Ješić, gradonačelnik Inđije, danas je (nažalost - zbog GSS, a ne nečeg drugog) makar nominalno još uvek član DS, mada se to sve manje vidi i to ne njegovom krivicom.
Današnji kradonačelnik Beograda je takođe demokrata, em nominalno em javno.
Danas, NDI savetnici rade za naprednjake, Đulijani podržava Jerryjevu kandidaturu. SNS koristi slogan "Vreme je za promene!", DS tvrdi kako sa njima nema neizvesnosti. Đilas baca NATO kletve na gostujućeg Amera. Manje i Najveće zlo tvore vlast u Apsurdistanu. Nema štale i njive u koju nisu ugazili. Negotinska hala sportova za koncert najveće Petokrake Granda dupke puna k'o u najbolja Slobina vremena. I to bez prinude.

Ne, nije se Đilas prepao gubitka fotelje. To je crv u njegovoj glavi poželeo srećan put Đulijaniju.

***
U Negotinu neće ovog puta biti lokalnih izbora, jer ih je već bilo pre dve godine. Bogumi, neke od zaraćenih frakcija u lokalnom DS će morati da sačekaju još toliko. Do tada, evo par predizbornih plakata na poklon:


Biće toga još.

p.s.
Đurđevdan je tačno za 15 dana. Palanka je opasno blizu tačke ključanja.
Obaveštavam partijaške agitatore da će ovaj blog moći da zloupotrebe za promociju svojih fiks-ideja i kršenje predizborne tišine - malo sutra. Svi "komentari" će do daljeg biti blokirani. Ako imate šta da kažete, dodate ili oduzmete, to uradite na glasačkom listiću. Pa posle živite od toga još četiri godine, ako možete. Pošteno.
A sad - na pijac i u dućan. Subota je, pazarni dan.

9 comments:

Anonymous said...

E moj Lale
Sada si našao da "ispleteš" zavesu!
Ko to zna? Možda je to dobro. Barem ne će mo čitati komentare, na Tvom blogu, koji "ispiraju" mozak.
Miša

Radmilo Kračunović said...

Mogu ja da pletem i da mrsim do mile volje, ali da 12 godina kasnije demokrate koriste terminologiju radikala i socijalista, a naprednjaci DOSa - e ovo je previše.
Za to vreme ona praseća glava se samo cereka svima u lice i urla kao sumanut "JA sam narod, JA predstavljam narod", a taj narod se pritom polomi za crvene balone. Besplatne.
Ovde je nadalje zabranjena stranačka kampanja.
Bilo kakav vid antistranačke kampanje je, sa druge strane, dobrodošao u svakom trenutku.
Muka mi je više od svih njih istih, njihovog laganja, prenemaganja, foliranja, napamet naučenih fraza i rečenica koje ne znače ama baš ništa.
Apsolutna nula.

Ж. Р. Драгишић said...

Kako reče (ako se ne varam) Bubuleja : "Ja tu ništa ne bih dodavo". Odlično si ovo uradio. Ima jedna mala dopuna. Ovi što su bili na koncertu kod Najveće Petokrake Balkana, došli su, između ostalog i sa najmanje (toliko sam uspeo da prebrojin) 8 autobusa. Nije na silu, ali je, ipak, bilo nekog PODSTICAJA:

Radmilo Kračunović said...

Ja sam čuo da je bilo 6 autobusa iz Bora i 3 iz Jagodine.
Jbg, penzioneri ionako nemaju šta da rade pa zašto ne bi onda išli malo na predizborne koalicione ekskurzije. Ionako se pričalo da su studenti zaječarskog Megatrenda pre dve godine dobijali po KokaKolu i hamburger (ehm, kažu i neku kinticu...) da naokolo busom prate Mrkonjića po regionu.
Vido sam gi lično, u džepove im zavirivo nijesam.
Problem su Negotinci. Ni lanč paketa, ni kinte, nit soka crnog ili žutog. Kako i zašto, onda?
I dokle više će svi ti silni reformatori, preokretači i futuristi sudbine ovog naroda, svoje populistička sakupljanja praktikovati u radno vreme?
Ne samo simpatizeri i glasači, već šta to ZAISTA rade njihovi liderčići po palankama serbskim u radno vreme, za čije babe maslo primaju plate, kome polažu račune. Sede po foteljama, kafanama i komitetima i proseravaju se naokolo o radnoj nedisciplini.
Da, sada mi je jasno kako su napunili halu sportova u Negotinu.

Marvin said...

Super su ti plakati.

Radmilo Kračunović said...

Slobodni su za masovnu upotrebu bez nadoknade. Samo napred, share!

Che Ge... said...

@Lale,
"Slobodni su za masovnu upotrebu bez nadoknade. Samo napred, share!"
Ma,nemoj!? Je l` si ti,dečko,čuo za autorska prava? :P

Radmilo Kračunović said...

Aha, poznatog autora...
Daću ti ja autorska prava Thomy majoneza.

Anonymous said...

Zbunjuje što nije objavljeno da je skup u hali sportova bio regionalni. U ostalom svi se tako ponašaju, sem Čede koji misli da je sa Vukom završio posao. Ali kako je vuk mesožder, može da se desi da ga papi, ako isti mentor i njemu i žutima ne naredi da moraju u isti tor!? Verovatno da to on dobro zna pa se mnogo ne sekira kadaa je u pitanju naš region!.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...