Monday 13 September 2010

Hej salaši...

Na svoju žalost, ne mogu a da se ne setim tužnih i jadnih devedesetih, jer mi se čini da je tada vreme za ovaj grad stalo, a u zadnjih desetak godina čak i da ide unazad. No, ono što je bitno za ovu priču je sledeće:
Grad Negotin je devedesetih polako počeo da prestaje da bude grad, i počeo da liči na zabačenu selendru kojom vladaju bahati, samoljubivi i u svojoj samoživosti oholi "ljudi". Poverovali su sebi da je njihova svrha postojanja VLAST, kojom bi se inače služili da sebi (i svojima) život učine prihvatljivijim, i u svakom smislu boljim. To naravno oni samim svojim rodjenjem i zaslužuju, oni i naravno niko više. Tada se naravno, formira jedan (nažalost ne i unikatan) model ponašanja na lokalnoj političkoj sceni, koji i pored svoje velike izopačenosti i nakaradnosti, gradjani polako počinju da prihvataju za normalan, a sažet je u sledećem:


Ja sam stvoritelj i apsolutni gospodar svega, grada NEGOTINA, ja sam JAVNIH PREDUZEĆA i čitave ADMINISTRACIJE BOG i svime što je javno dobro ja raspolažem. Ja služim uglavnom sebi, a pomalo i narodu. Ko ovo ne prihvati za jedinu i apsolutnu istinu, stići će ga sasvim zaslužena i Namaizazvana kazna.

Onda (naravno) dolazi da takozvanih demokratskih promena, velika očekivanja, velike nade, i nažalost - veliko razočarenje. Kako to već u zemlji Srbiji biva „sjahao Kurta, da uzjaše Murta“. Tada se gornji model menja i usavršava u sledeći:


JA a ne ONI, stvoritelj sam i apsolutni gospodar svega, grada NEGOTINA, ja sam JAVNIH PREDUZEĆA i čitave ADMINISTRACIJE BOG i svime što je javno dobro ja raspolažem. Ja služim uglavnom i ISKLJUČIVO SEBI. Ko ovo ne prihvati za jedinu i apsolutnu istinu, stići će ga sasvim zaslužena i Namaizazvana kazna, koju će prekršioc ponizno prihvatiti, jer je to u njegovom interesu.

Desilo se tada, tih devedesetih, da je Salaš otvorio (ili bar održao) svoj bioskop, pa su se malobrojne bioskopske predstave tada u njemu održavale. Naravno u Negotinu je tada u sali bioskopa bio market za promet robe široke potrošnje, jer zaboga šta će nama bioskop, oni koji su ga ukinuli ionako
ga ne gledaju, a sve naravno pripada njima i nikome više. Tada smo, se tih devedesetih, rugali lokalnim političarima parolom: "Salaš ima bioskop, a gde je nama naš“. Valjda je u toj rečenici bilo sažeto sve što je gradjanska omladina tada o toj i takvoj vladavini mislila, ili u prevodu: "HEJ POLITIČARI OVO JE NAŠ GRAD, A NE VAŠA LOKALNA BIRTIJA“.

Danas na sreću, bioskop kakav-takav imamo, ali sve drugo me neodoljivo podseća na to vreme. Gledajući lokalne televizije Salaš, Bor, Zaječar, ne mogu a da ne pitam, kako smo to dozvolili da ostanemo bez ijednog iole ozbiljnog elektronskog medija. Pod time naravno podrazumevam ozbiljan informativni program, autorske emisije, omladinski program i sve ono što bi trebalo da ima jedna gradska televizija. Da li su STV i Krajina to ikada bili - ne znam, ali svakako da su bili daleko ozbiljniji i bolji od onoga što sada imamo. Zahvaljujući satelitskom programu, ja bolje znam šta se dešava u Briselu, nego u Negotinu. Vođeni nakaradnom logikom, da sve što ne možemo da kontrolišemo, bolje da propadne, (ili u prevodu - ja te ranim, ti me laješ), takozvane demokrate su uspele ono što ni Milošević nije, tačnije da ubiju sva glasila širokih narodnih masa. Trenutno u gradu imamo samo TV Rama, koja nažalost još nije izrasla u televiziju kakvu Negotin zaslužuje. Ako smo sve druge upropastili, šta nas to sprečava, da bar nju organizaciono i finansijski potpomognemo, da postane nešto čime ćemo se svi ponositi.

Ostaje mi samo da se nadam, da će naša lokalna vlast (ova ili neka sledeća), imati više širine i mudrosti nego prethodne, i da bar po malo počne da služi i narodu. Za početak bi i to bio napredak. Hajde da probamo da pogledamo bar par godina unapred, ako već nismo sposobni za dalje.
A do tada, ne mogu da ne zaključim:

"Salaš ima televiziju, a gde je nama naša...“



autor: Marvin

60 comments:

Anonymous said...

Na moju žalost Marvin je u pravu kada je u pitanu lokalna TV.
TV Salaš ima moćne sponzore. Jedan je i SO Negotin.
Lokalna TV Rama nema sponzore, pa se pitam koliko će još izdržati?
Ako imamo u vidu da TV Rama angažuje naše mlade ljude, nameće se pitanje:
Hej političari - šta radite? Kako mislite da zadržite mlade ljude da ostanu na rodnoj grudi?
Samo bojim se da oni i ne čitaju Laletov blog! Tako da je ovo samo još jedan vapaj!
A primedbe na ovom blogu su samo "upozorenja" da nešto i ne ide kako treba. Ma da ima i dobrih poteza.

Miša

Unknown said...

TV Rama je nasa tv, a Salas neka ide tamo odakle je i dosao!
pozz
Jane

Anonymous said...

Uvek sam se zalagao za konstruktivnu kritiku, ona koja daje rezultate i nesto menja. Inace je sve : " L'art pour L'art" (umetnost radi umetnosti) ili sto bi mi rekli : "Pas laje vetar nosi".
Nesto o vlasti i usponu na vlast je napisao George Orwel u svojoj fenomenalnoj Zivotinjskoj farmi. Prasici su bili deca revolicije. Isterali su ljude u saradnji sa drugim zivotinjama, da ih ne bi eksploatisali. A kao sto obicno biva , i u ovom slucaju posle izvesnog vremena prasisci na vlasti postali su ono sto svako prase postane posle 6 meseci... Ova prica sve objasnjava.
Sto se tice bioskopa i lokalne medijske kuce , zapazanje ti je odlicno da to ovde propade. Strmoglavilo se u ambis - bolje receno. Doduse za bioskop i ima opravdanja, jer je to civilizacijski tok sa pojavom diskova i piraterije... Ali za medijsku kucu nema opravdanja. Ako se ne stvori jedna jaka lokalna medijska kuca, za sta imamo dobar (neudvoricki) ljudski potencijal, stvarno smo nule i nistaci. Valjda ce se TV Rama nekako dici i upasti na praznu negotinsku informativno-medijsku scenu.
Mislim da nas sve rec "PRAZNI" bas dobro opisuje.
Neka lokalni mocnici shvate : KVALITE ZIVOTA U JEDNOJ SREDINI ZAVISI NAJVISE OD OBJEKATA OD ZAJEDNICKOG ZNACAJA (DOM KULTURE,CENTAR GRADA, BAZEN, PARKOVI, SPOMENICI - PA I BIOSKOP...)
Ne dajmo da nas neke Domanoviceve "VODJE" povedu u ambis, a da pri tome one stanu pre provalije u koju mi upadamo i pritom se dobro okoriste...

Anonymous said...

...a sta je sa radiom...Znaci jedan grad nema radio stanicu...ej...koje ce vreme biti, koliko je sati...bar dva dijaloga da cujemo sa te stanice i bice dobro...za nas a i za grad...

Anonymous said...

Aktuelna vlast je nacinom dolaska do nje pokazala o kakvoj se vlasti radi.Poslusnici iz <> bi mogli mnogo toga da ispricaju o trenutnoj vlasti.Voleo bih da cujem komntar Radmile Gerov koju su sa vlasti makli sadasnji mcnici manipulisanjem i koriscenjem svojih poslusnika.Ja se nadam da ce sledeci izbori regulisati ovu vlast.

Anonymous said...

12:26 lupas glupsti.Nasao si u koju ces crkvu da se krstis. Jbl-a te ona.

I sta ce nama televizija, kada i onako po dolasku nove vlasti(ko li ih nazva samo tako da mi je znati)emituje se ono sto njoj odgovara.

Super TV Rama je tu, ajde sada pomagajte kao sponzori.

Anonymous said...

Kakva god da je bila,gledala se i informisanost je bila na nivou a sta sad?TV Rama tj.vlasnik treba da shvati da televiziju ne cine dva radnika i da se snimci ili takozvane emisije ne emituju 16 puta.Treba pustiti neku muziku,spotove ili emisije iz razmene kao sve ostale lokalne TV kuce .Ako nezna kako to funkcionise neka pita ima neko ko bi ga posavetovao ako misli da se bavi televizijom

Anonymous said...

Ja se izvinjavam jer se ovo pitanje mozda ne uklapa u ovaj post, ali je izuzetno bitno. Naime, u gradskom parku postoji igraliste za decu koje na vrlo malom prostoru sadrzi dve ljuljaske , dve klackalice i tobogane. Kamo srece da je vise sprava u gradskom parku, jer je ovo sigurno premalo za nasu decu! Obzirom da su ljuljaske od metala moze se desiti da pri jacem ljuljanju neko od malisana nehotice prodje pored ljuljaske i bude silovito udaren u glavu i na taj nacin ozbiljno povredjen!!! Napominjem kako je prostor mali, a broj dece veliki, verovatnoca da neko dete bude povredjeno je ogromna, zato apelujem na vlasti da podhitno ili ograde pomenute ljuljaske ili ih distanciraju na odgovarajuce mesto, gde bi preglednost roditeljima bila veca a samim tim i brza reakcija na zastiti dece.
Osim toga celokupna konstrukcija tobogana je dosta nestabilna, tako da ako se uskoro ne pricvrsti, preti da bude obrusena, sto moze opet imati nepozeljne posledice po malisane koji se tu igraju.
PS. Na osnovu prica posetioca parkica , neko dete je vec zadobilo ozbiljne povrede glave.
Hvala na preduzimanju odgovarajucih mera!

Anonymous said...

Odlicna primedba kada je sigurnost dece u pitanju. Eto predloga za TV Ramu pa neka Rama snimi nesto.

PS Nemam pojma o kakvoj televiziji govorite gde se to gleda na kom kanalu.Da pomognemo ! Kome izvini! Pa sto ne pomognete to dvoje radnika ,kako neko unapred rece , a ne Ramu. Verovatno su oni kadar ispljuvane Televizije Krajina koju volsebno ugasise da ne pomuti pamet Karjincima!

Anonymous said...

Predlog bi osim za TV Ramu mogao da se odnosi i na predsednika SO obzirom da mu je profesija zastita, tj. bezbednost na radu.

Marvin said...

Anonimnom od 15. септембар 2010. 22.57

Predpostavljao sam da će biti i ovakvih mišljenja. Pa zar ne misliš da će samim tim što televizija ojača to biti bolje i za to dvoje radnika, tim pre što će ih tad biti bar pet (pretpostavljam).
Zasto TV Rama, pa nema nekog posebnog razloga, jednostavno ona jedina radi. Ako se neko seti nečeg pametnijeg, voleo bih da čujem.

Dečije igralište je samo jedan od primerera, svi ćemo se složiti da u ovome gradu ima previše toga o čemu se može izveštavati.

Anonymous said...

da da da !!!!!! super!!! ne rekoste na kom kanalu i kada se prikazuje taj program. Mislim da ce biti bolje . Radnicima NE! Ni da kada ih bude bilo 5.

Anonymous said...

Samo bez okruglih stolova kako se narod ne bi zatupljivao jos vise i dalje nekim nebitnim ljudima kojima je televizija sluzila samo za licnu promociju.Jer nema nikakve sumnje da negativna zracenja koja iz njih izbijaju deluju stetno na covekovo zdravlje.Um pre svega.
Uz to bi jedino resenje bilo da se
sve stranke fino i lepo udruze i sami sebi obezbede lokalnu televiziju.I tako se promovisu do mile volje.Radnike koliko vidim imace,na zalost.
Naposteniji nacin da se nakon bitke zaista vide heroji. Zar ne!

Anonymous said...

14.septembar od 23:33 oclock.
Pazi samo da koji vetar duva,moze biti gadan.
Inace, da li iko moze nesto da uradi u ovom gradu a da ne racuna na konstruktivnu kritiku? Da uradi kako valja, i tako sebi obezbedi vlast narednih 100godina,ne racunajuci na ideje protivnika ili ti ovog naroda.
Malo mi je to bzv.
Slab je temelj postavljen, vidi se po igralistima.

Anonymous said...

Odgovor anonimnom od 15.09. 15.08 u i stom stilu.Ti lupas gluposti,moras mi objasniti sta znaci Jbl,ako je to kulturno neka to tebi.Inace mozes samo da je mrzis jer to sto je ona uradila u ovoj opstini ovi sadasnji to ne mogu, taman da vladaju do kraja svog zivota.Pogledajte sta su uradili na Stadionu sa malim bazenom?Dobra je primedba predhodnika o igralistu u parku,cela konstrukcija se klati,pitanje je kad ce se srusiti i neko dete povrediti,postavljeno i zaboravljeno.

Anonymous said...

17:46 Ne mrzim ja, nego su mi ljudi smesni poput tebe.Ljudi sa kojima se samo manipulise.
Ti stvarno mislis da je posao u ovom slucaju igraliste..itd, vrhunski uradjeno ili bar upola dobro od odlicne ocene ako propadne za par meseci godinu.
Izvni molim te to nije nikakav posao, to je nula. Koliko to puno dece ima u odnosu na neki veci grad ako uzmemo u obzir velicinu igralista?
Pusti pricu.
Tacno je jedino da bi se trebalo pod hitno popraviti.

Marvin said...

Zamolio bih vas da se vratite na temu, koja u ovom slučaju nije RG, mada je i ona dala svoj doprinos našoj temi. Ali o tome nekom drugom prilikom.

Anonymous said...

veliki doprinos udomivsi samo dva radnika jedine medijske kuce u tom trenutku u gradu a ostale je pustila niz reku zajedno sa g. puljecovicem (nije zasluzio ni veliko slovo u imenu). Da je tako ne bi direktor tadasnje medijske kuce sada vozio taksi. Dobro je da su bar dva udomljena. A sta smo dobili kao grad.pa snimatelje za raznorazne televizije koji rade za sicu i bedu, novinare koji vise ne rade nego rade i tako... bar ce ostati u analima da je u vreme Radmile Gerov i sinise puljecovica nastao medijski mrak . Bolno , al istinito koliko god to neki negirali i pljuvali po ovoj recenici.

Anonymous said...

Marvinove pobude su iskrene.
Ovaj grad treba da ima lokalnu TV, a ne da pare poreskih obveznika idu na stranu.
Neko je pobrkao "lončiće" pa kao anoniman može da daje ocene za nečiji rad, ali pri tome neznamo koliko je kompetentan. Budi hrabar pa se indetifikuj.
Miša

Anonymous said...

slazem se da je Marvin u pravu i da nam zaista ne dostaje lokalni medij. Ali su i navodi anonimnog o propasti medija kojima ama bas nista falilo narocito poslednjih 10 godina nazalost tacni. i kako rece nekoga ce zaista zaboleti istin , ali ona je zato i tu da osvesti protrese pa i zaboli. Sto se anonimnosti tice i ja cu ostati u anonimnosti samo zbog kuluarskih prozivanja ko je sta i kome kada rekao. ISTINA zaboli stvarno

Anonymous said...

poreskih obveznika!!!!!!!!

Anonymous said...

...naravno da grad treba da ima Tv. Imali smo TV "Krajinu" i preko 30 zaposlenih u njoj na budzetu...jedva 20 minuta svog programa, jbg, tako da mozda su radnici i sami krivi za njihovo gasenje. Eeeee pa oni nista nisu radeli, recimo TV "Rama" ima 3 radnika a program veci nego "Krajina", pa gde je tu realnost...Lepo je sedeti i kafenisati i primati platu dva puta mesecno...

Anonymous said...

i onda je dosao puljecovic....... i vise nije bilo sedenja...a ni plata .... a ni sopstvenog programa od 20 minuta ...... i tako .... sad je lepse u medijskom mraku. kome sve ovo odgovara ...najmanje poreskim obveznicima, a najvise ....

Ana, koja nema veze sa medijima samo posmatra sa strane

Anonymous said...

Anonimnom u 14,24
Šta mislite kako se puni opštinski budžet iz koga se plaća za informisanje TV Salaš i TV Zaječar.
Zar za te pare nije moglo da se pitanje informisanja u našem gradu reši sa nekom lokalnom TV?
Izgleda da nekome smeta to što je to TV Rama.
Miša

Anonymous said...

Misa misli ako je napisao neko ime da nije anoniman,ja ne znam ko je Misa.Ja cu sledeci put da se potpisem MILAN,da li ces tada znati da li sam kompetentan da ocenjujem neciji rad.A,za razliku od tebe,smatram da je svaki gradjanin kompetentan da ocenjuje svaku vlast,pa makar ona bila i DS i SPS.

Anonymous said...

Ja stvarno ne znam ko je mladi g. din Rama. I otkud mu kapital za televiziju, jer je to skupa igracka. ako je projekat trajace jos koji mesec. ako se ne varam pre par meseci na nekom blogu je bio komentar da jeste projekat koji je vec jednom dobio novac za istu pricu. Televiziju smatram zaista ozbiljnom rabotom. iznite ali pravljenje programa sa tri radnika... svaka cast ljudima koji prave program , ...ali hajde da se uozbiljimo.ja ne gledam ni jednu lokalnu televiziju. i da nije ovih komentara povremeno na blogu....stvarno je strasno.
PS Ako je nekom to vazno ja cu recimo biti Zika

Anonymous said...

E moj "MILANE"
TI SI SE MALKO ZABUNIO.
Ako baš želiš da saznaš ko sam, pitaj Laleta.
Ne osporavam građanima da ocenjuju vlast, ali OSPORAVAM anonimusima da ocenjuju nečiji rad, ako za to nisu kvalifikovani. Ovde je reč o oceni nečijeg rada, a ne rada aktuelne vlasti.
Miša
P.S. Ja sam poznat, a koga mogu da pitam za bilo kog ko je anoniman?
U ostalom to i nije toliko važno ako ne želiš da se indetifikuješ.

Marvin said...

Ja mislim da i nije bitno ko je g-din Rama, ni ja ne poznajem dotičnog. Poenta priče je, kako je to Miša lepo rekao, da se pare iz budzeta plasiraju u neku televiziju u Negotinu, koja god to bila.
Utisak mi je da se previše bavimo onim što je bilo (bez da smo iz toga nešto pametno zaključili), a malo onim što će biti, pa nam se gluposti suviše često ponavljaju.

Anonymous said...

E,moj MISO,ti,definitivno ne znas sta si rekao niti sta si zeleo da kazes,ali nema veze razumeo sam te.To sto te Lale poznaje meni ne znaci nista,a Laletu svaka cast.Pozdrav,Milan

Anno-nyman said...

Amin ćiste radosti...

Anonymous said...

Ani...19.11

...nazalost tako je...ali tu su radeli skolovani kadrovi preko 15 godina. Za to vreme su od te televizije mogli da naprave mocnu tv stanicu kaja bi se sama izdrzavala od mnogih sponzora, reklama,emisija, a ne da propadne za 6 meseci...Kreativnost na prvom mestu, pa oni su sve mlade koji su honorarno radeli oterali. Nijedna omladinska televizija a da ne pricam da su preko vikenda reprizirali dnevnik....Eeeeejjjj reprizirali dnevnik...pa gde to ima...

"jedan Chinelista"

paya said...

E, svaka vam cast. Eto posvadjaste se. I vi cete nesto da promenite ili nekog da nesto po savetujete. Ma koga jos interesuje misljenje takvih ka sto ste vi? Ma ko god da ste, obojica. I ja sam Negotinac i stidim se takvih sugradjana. SSSS

......... said...

To ti je posledica okruglih stolova.Dzaba sve, to ocigledno sugradjanima nedostaje u svakom mogucem smislu.Sve sto zivot ne znaci.

Sorry,
It's not my world.

Anonymous said...

moram da vas demantujem i kazem da sam ja bivsi saradnik Televizije Krajina i to kako rekoste omladinskog programa , mada ga mi tako nismo zvali. Ja nosim lepe uspomene i niko me nije oterao vec sam jednostavno po logici stvari skolovanje nastavila na fakultetu. Mozda ima i nezadovoljnih ali nemojte nas sve trpati u isti kos.
Moje ime je nebitno za celu pricu jer je kroz program televizije Krajina, a to znam sigurno jer sam RADILA a ne RADELA sa tim skolovanim ljudima, proslo zaista mnogo mladih . Ko je zeleo da uci imao je sta , ko nije, verovatno nikada ni nece.

Anonymous said...

Mobing je postojao od davnina, samo su mu u savremenom dobu nadenuli ime.I...postaje bitan,neskolovanom kao i skolovanom coveku, jednako.

Anonymous said...

Krajnje je vreme da se povuče ručna......

Anonymous said...

Gledamo svakoga dana TV Ramu, moja porodica i ja, a znam i dosta mojih rođaka i prijatelja koji to čine. Zadovoljni smo programom i slikom a naročito kako predstavlja kulturne dogadjaje u opštini. Uspešno su propratili susrete sela, festival narodne muzike,
a poslednjih dana i sve dogadjaje u vezi Mokranjčevih dana.Svidja mi se što se program emituje 24.časa svakoga dana ( a ne po dva časa dnevno kako je radila TV Krajina). Ima dosta zanimljivih filmova, starih filmova, skoro zaboravljenih a uspešnih serija. Meni i mojoj deci zanimljiv je i jutarnji program vikendom sa dečijim emisijama koga rado gledaju i uživaju u njemu. Ne znam ko finansira TV Ramu, ali sam saznala da raspolažu sa veoma skromnim materijalnim sredstvima a da Opština iz našeg budžeta ( što nije po zakonu) finansira i pomaže velikim sredstvima druge TV (Salaš I Zaječar) što smatram pogrešnim i nedozvoljenim. Potpuno se slažem sa komentarima MARVINA I MIŠE i molim da jedinu našu uspešnu televiziju opreme i finaisiski pomognu.

Anonymous said...

Informisanost u našoj opštini već dugo vremena i pre pojave TV Rame nije bila adekvatno rešena. Otkako je pre nekoliko meseciTV Rama napravila i počela da emituje novi Informativni program po 5 do 6.puta dnevno, nema više „medijskog mraka“ i mi gledaoci iz prve ruke saznajemo šta se dešava u našem gradu i opštini. Lepo je mladi vlasnik na televiziji pre neko vece objasnio, cini mi se da je po profesiji reditelj i da zna sta radi. Ono što je za nas gledaoce najvažnije sada smo na pravi način informisani o događajima u javnom životu, kulturi, sportu, vremenskoj prognozi i svemu što se događa u nasem svakodnevnom životu. TV Rama je ušla u moj dom i kod mojih prijatelja i rodbine i za sada im verujemo. Mene posebno impresionira vođenje dnevnika svakoga dana na jedan veoma profesionalan način. To me je podsetilo na najsvetlije dane ranije TV Krajina pre pet i više godina unazad. Nikako na poslenje dve godine kada su Vesti trajale 20.minuta za ceo dan a bilo zaposleno preko 40 radnika! Mislim da je veoma pozitivna inicijativa koju zdušno podržavamo mi stalni gledaoci TV Rame da se ova mlada TV koja jedino radi kako treba kod nas, materijalno i kadrovski ojača, i sa punim pravom tražimo od lokalnih vlasti (ako je potrebno potpisaćemo i peticiju) da se okane pomaganja i davanja velikih para, kako sam saznao, susednim televizijama.
Svu pažnju treba koncentrisati na jedinu TV koja radi vesti o našoj opštini i koja sada jedina emituje sve ono što nas kao građane interesuje , i to naša nova vlast u ovom trenutku treba da prepozna, ako stvarno hoće da radi u interesu nas građana.

Anonymous said...

Хтео бих овим путем да се укључим у полемику о локалној телевизији као редовни гледалац јер пратим ТВ Раму од њеног појављивања. Мало ми је засметало што неки учесници износе приличан број нетачних података из чега закључујем да уопште не прате и не гледају ову локалну телевизију. Није тачно да ТВ Раму чине два радника (!) већ много више, има већ сада неколико искусних новинара, репортера, монтажера и другог особља.
Да није тако не би се могао никако остваривати у кратком временском интервалу свакодневни програм који траје 24.часа дневно (вести, дневник, култура, спорт, и др.). То је очигледно немогуће остварити са неколико радника, па ма колико радили и били „експерти“ у свим областима. Онај ко редовно прати програм ТВ Раме зна да је последњих месеци уведен
Информативни програм (вести у 17, 19 и 21 три пута, дневник у 20 и 22, 2.пута дневно) који има
велику гледаност. У последња два месеца напредовали су и у техничком погледу. Купили су нов предајник, знатно побољшали слику и проширили
гледаност у целом Неготину и већем броју села , има их у кабловским системима села и преко интернета уживо. Значи да се улаже у нешто што је озбиљна медијска кућа. По мом личном мишљењу ТВ Рама је већ сада велико изненађење и пријатна појава на нашем информативном простору који је био дуже времена у мраку. Слажем се са Марвином у томе да је треба организационо и финансијски да подржи локална власт да би она веома брзо постала ТВ којом ће се наша општина поносити. Не смемо допустити као грађани да се средства пореских обвезника одливају, како сазнајем, ТВ Салашу и другим ТВ а да се занемари наши људи из Неготина који већ у почетку наговештавају велике потенцијале и високе домете.

Anonymous said...

Хтео бих овим путем да се укључим у полемику о локалној телевизији као редовни гледалац јер пратим ТВ Раму од њеног појављивања. Мало ми је засметало што неки учесници износе приличан број нетачних података из чега закључујем да уопште не прате и не гледају ову локалну телевизију. Није тачно да ТВ Раму чине два радника (!) већ много више, има већ сада неколико искусних новинара, репортера, монтажера и другог особља.
Да није тако не би се могао никако остваривати у кратком временском интервалу свакодневни програм који траје 24.часа дневно (вести, дневник, култура, спорт, и др.). То је очигледно немогуће остварити са неколико радника, па ма колико радили и били „експерти“ у свим областима. Онај ко редовно прати програм ТВ Раме зна да је последњих месеци уведен
Информативни програм (вести у 17, 19 и 21 три пута, дневник у 20 и 22, 2.пута дневно) који има
велику гледаност. У последња два месеца напредовали су и у техничком погледу. Купили су нов предајник, знатно побољшали слику и проширили
гледаност у целом Неготину и већем броју села , има их у кабловским системима села и преко интернета уживо. Значи да се улаже у нешто што је озбиљна медијска кућа. По мом личном мишљењу ТВ Рама је већ сада велико изненађење и пријатна појава на нашем информативном простору који је био дуже времена у мраку. Слажем се са Марвином у томе да је треба организационо и финансијски да подржи локална власт да би она веома брзо постала ТВ којом ће се наша општина поносити. Не смемо допустити као грађани да се средства пореских обвезника одливају, како сазнајем, ТВ Салашу и другим ТВ а да се занемари наши људи из Неготина који већ у почетку наговештавају велике потенцијале и високе домете.

Anonymous said...

Informisanost u našoj opštini već dugo vremena i pre pojave TV Rame nije bila adekvatno rešena. Otkako je pre nekoliko meseci TV Rama napravila i počela da emituje novi Informativni program po 5 do 6.puta dnevno, nema više „medijskog mraka“ i mi gledaoci iz prve ruke saznajemo šta se dešava u našem gradu i opštini. Ono što je za nas gledaoce najvažnije sada smo na pravi način informisani o događajima u javnom životu, kulturi, sportu, vremenskoj prognozi i svemu što se događa u nasem svakodnevnom životu. TV Rama je ušla u moju porodicu i domove mojih prijatelja i rodbine. Mene posebno impresionira vođenje dnevnika svakoga dana na jedan veoma profesionalan način.To me je podsetilo na najsvetlije dane ranije TV Krajina pre pet i više godina unazad. Nikako na poslenje dve godine kada su Vesti trajale 20.minuta za ceo dan a bilo zaposleno preko 40..radnika! Mislim da je veoma pozitivna inicijativa koju zdušno podržavamo mi stalni gledaoci TV Rame da se ova mlada TV koja jedino radi kod nas, materijalno i kadrovski ojača, i s punim pravom tražimo od lokalnih vlasti ( ako je potrebno potpisaćemo i peticiju) da se okane pomaganja i davanja velikih para, kako sam saznao, susednim televizijama. Svu pažnju treba koncentrisati na jedinu TV koja radi u našoj opštini i koja sada jedina emituje sve ono što nas kao građane interesuje , i to naša nova vlast u ovom trenutku treba da prepozna, ako stvarno hoće da radi u interesu nas građana.

Anonymous said...

Ne gledam TV Rama,ali znam cija je,sto i nije bitno kad vecina vas kaze da je program kvalitetan.Drago mi je da ima toliko pozitivnih utisaka.Takvih utisaka ce biti sve dok ta ista TV ne bude zavisila od vlasti,odnosno,ne bude finansijski zavisna od budzeta,sto,ruku na srce,vise po propisima i nije dozvoljeno.Moj savet vlasniku TV Rama je da zvanicno ponudi opstini usluge koje moze pruziti,naravno,sa cenom,pa ce onda nadlezni organ,u ovom slucaju,predsednik opstine,u intersu gradjana prihvatiti ono sto on bude smatrao da nam treba i da je cena opravdana.Pozdrav ekipi TV Rama.

Anonymous said...

Alo, TVRAMA!
Lakše malo, pa još ni frekvenciju nemaš. Obezbedi je, pa ćeš možda dobiti i pare!

Anonymous said...

A da bi se dobila frekvenca ne treba da se ima samo dobra volja. Pa zasto su tolike lokalne meijske kuce zatvorene u Srbiji. Neko rece da moze da se zivi od reklama. Da kada je jaka privreda pa ima ko da se reklamira. A u Negotinu.Televizija ljudi nije igracka. Ko ce da plati da bi smo znali sta nam se u gradu desava. Opstina. Ma dajte . to nigde u svetu ne funkcionise.Nisam pesimista i ja bih volela da tako nesto postoji. Ali ne ide to bas tako. Zajecarska televizija , bilo ih je 120, sada, saznah u razgovoru sa njima samo 30. Sa platom od nesto iznad 15000 dinara. Da lepo je imati program od 24 sata, ali od toga vam treba 8 sati sopstvene produkcije po zahtevima RRA. Kakvi filmovi i serije , dokumentarne emisije. To imate na drugim kanalima. Sema je i napravljena da bi se male medijske kuce gasile, i date u ruke privatnicima zbog nezavisnog novinarstva i ne favorizovanja jedne politicke opcije , one koja je na vlasti i drzi pare. Secate se toga , sema je napravljena pre 10 godina, a pocela da se primenjuje pre par godina. Ko je preziveo. Niko, jer privatnici nemaju para za Televiziju. Po istoj semi , opstine biraju kome ce dati pare za marketing a cena koju nude televizijske kuce diktira ko ce biti placen. Hajde da pisemo projekte da bi smo imali televiziju. Danas samo projekti prolaze i samo cete tako dobiti pare od Evrope.Nema lokalpatriotizma, taj fijaker vise ne prolazi ulicama Srbije
Srecno Rama.

Anonymous said...

Slikarstvo,knjizevnost,film,itd su umetnost.Televizija je samo deo namestaja.
jebes televiziju,hajmo napolje na cirku i duvku..

mr.Urukativ

Anonymous said...

Normalno je da je ovde ljakse -klima,kad su nas gradic okupirali kokosari sisli sa brda.
TVRama je ok,ali koga zabole za neke nebitne informacije,nama treba program na dvoru,sto bi rekli Atinjani,napolju.Toliki trg u centru,a na njemu niceg,nikog nema.
Kude su muzicari,zabavljaci,lude.
Zabavljaju Kralja i Kraljicu?
Fuck off!

Anonymous said...

Normalno je da je ovde sranje,kad gde god se okrenes,sve sami partizani.Institucijama nam upravljaju matori dupelizci,preletaci,koji bi sutradan sluzili i crnog djavola samo da i dalje drmaju,rade to sto (k)rade.
Pak,klinci su dijabole,koji ne znaju nista,koje ne zanima nista,osim mozda poneki nagon, dok su matori uglavnom konji,koji ne vide dalje od stomaka,jer svoj polni ud uglavnom nisu videli decenijama.A ovde su sve sami matorci,senilni,zadrte budale,koji su i oterali mlade ljude.Plastican primer,tko je bio direktor Gimnazije,a tko je sad?Nije nego,ma nemojte mi reci,tako nalaze Ustav,ili politicka deoba grabezi,licne promocije i duvanja u dupe...Oni u korenu secu svaki pokusaj priblizavanje kulture ovoj palanci,vadeci se kako nema para,rasipajuci iste na kakve nebitne glagole,krkaju i foliraju pred prostom rajom.Duhovna beda i razbojstina vladaju ovom varosi zlih volsebnika,rekao bi Vinaver.
Knjaz Misa otisao je da pisa

Anonymous said...

Ja televiziju ne gledam,ali volim izlaziti,piti,duvati,juriti sojke,ali samo kvalitetno.

Anonymous said...

Evo rešenja za "ramu". Sakupi lokalne političare i pošalje ih na farmu u Kobišnici. Direktno prenosi dešavanja iz prasilšta koje učesnici rijalitija savesno opslužuju. Imaju 8 sati svog programa, gledanost najveću u istoriji lokalnih medija na ovim prostorima. Pare od sms-ova i simbolične pretplate rešavaju sve finansijske probleme. Pobednik farme, postaje predsednik opštine. Što bi rekla moja pokojna baba Rada, vuci siti a ovce na broju.
Mislim da bi ovo mogao da bude sledeći korak u razvoju demokratije. Gde ćeš bolje da vidiš kakav je ko, nego u direktnom prenosu. Verujem da bi narod izabrao nejboljeg među pretendentima za funkciju, bilo da je predsednik opštine, direktor javnog preduzeća ili referent, recimo...za gradsku čistoću!

Anonymous said...

Ako cemo da glasamo ja cu za predlog farme. Em prasici siti , em ce da se vidi ko koliko zna i ume. Da nije smesno bilo bi zalosno.
Crni Gruja medju Krajincima, ili ti krajnicim kako to 90/tih rece jedan politicar.
E to je bato privredni razvoj kraja. Pa ako smo poljoprivreni kraj nek se vidi.

vidno razocarenje said...

Jesi dihovit, samo mi nije jasno da li je ovo narko lobi.

Anonymous said...

Upsss, trebalo bi povuci rucnu.Kad god se pretera sa opasnim opazanjima, tekucim vrlo bitnim problemima koji kako se brodubljuju postaju tesko izlecivi, najbolje je povuci rucnu.
Kukavicluk sa svih strana.
Bedno.

Anonymous said...

Mogu da me povucu za kitu i dunu,onako usput.
Predlazem ipak da lokalna Farma bude u
Poljoprivrednoj skoli Bukovo,em je izolovana,em ima i svinjac i stalu,a tu su i propali vinogradi,vocnjaci i zapusteni i ruinirani podrum.
Posla koliko hoces,a iz svake stranke koja je presla celzijus isla bi po dva farmera.Prvi gazda Nocin,ima iskustva covek ili Strahinja sa njegovim sombrerom.

Anonymous said...

Smesno. Izgleda kao da jedna te iste osoba non-stop sama sebi pise i hvali na velika usta Tv Ramu. Recite mi, molim vas, posto ste jako informisani, koja je to velika ekipa koju je ova TV okupila jer se stalno vidi samo voditeljka, a menjaju snimatelji. I gde su oni mladi ljudi koji su bili tu, a sada ih nigde ne vidimo. Osim ako se ne misli na Nicica i kuce u fontani. I nije tacno da nema sponzore,pa Organ im je kampanju finansirao kroz tastin serijal o planinarima. IPronadjite i to na blogovima, pisalo je u predizbornoj kampanji na veliko. sta to znaci da ima program od 24 sata? Filmove i serije na koje nemaju prava emitovanja? Pa i oni, kao i Krajina repriziraju sopstvene vesti i dnevnik, a i isti im je kadar. I jesu li dobili frekvenciju? Sta fali Salasu i Zajecaru, bar imaju dozvole za rad.
Bicu Mika, na primer, posto ste i ovako svi anonimni.

Marvin said...

Ništa ne fali ni Salašu, ni Zaječaru, ni RTS-u, ni BBC-ju, jedino nisu u Negotinu.

Anonymous said...

Ko ti kaze da Rama nema privremenu dozvolu od Republike? Licno sam video dokument... i ne drvi o Salashu jer Salash koliko ja znam ima privremenu dozvolu vec cetiri godine da deluje lokalno na podrucju Zajecara a ne Negotina!

Anonymous said...

Pa, TV Zajecar i djene -djene, ali Salasu fali, sve im fali. Od izbora muzike(mogu da razumem da su ukusu razliciti, i to postujem)sa kojom umeje da bas preteraju, pa do nekakvih krestavih voditeljki sa losim ukusom izbora gardorobe preko sminke.
I sto rece marvin nisu u gradu.
Mada oni vidim bolje funkcionisu sa svim manama, dok kod nas vazi pravilo"Da komsiji lipse krava".
Pa kada mogla da postoji nepostojeca stranka silnih godina, moze i televizija za dobrobit naroda.

Anonymous said...

A mozda bi Rama mogao da se bavi programom i ljudim , a ne marketingom na blogovima. Imas svoju Televiziju pa se tamo reklamiraj ako imas cime.

Anonymous said...

15.25.

Ti si "Radela" jer su ti mama i tata davali dzeparaci i finansirali te.A sta je sa ostalim mladima koji po zavrsetku skole vise nisu imali kud...sta se pravis pametna ...znam milion primera....aaahhhhh. da nisi i ti vodila dnevnik a ispred tebe soljica sa kafom...eejjj pa gde to ima, da li ste videli nekog voditelja da pije kafu...omg

Anonymous said...

Miko druze,
podhitno se preseli u Salash blizu Folkera i pozdravi nam druga Novicu. A Rami svaka cast shta je za kratko vreme napravio! Mlad,perspektivan covek sa vizijom , skolovan je i poduchen u odnosu na sve "kvazi televizicare" u Negotinskoj Krajini. Kamo lepe srece da nam se jos neki pametni ljudi vrate sa diplomama u Negotin i da neshto pametno urade. Dzaba vam bila i Krajina i STV i Salashi i latinci i rumuni , tvRama je nasha tv Negotinska.
I ja cu da budem Mika2



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...