Saturday 14 August 2010

Da štiti i služi...


... iliti: O pravom Zaštitniku građana.

Pošto je "anonimni" Taliban bio toliko uporan, a i doneo mi je da uslikam tog Zaštitnika pre neki dan, hajde da mu ispunim želju i napišem nešto ovde i o tom domaćem Ombudsmanu. Onom pravom.
Ali, prvo da malo pojasnim naslov.

To Protect And Serve

Moto policijske službe u Americi. Da "štite i služe". Ponekad morate da ih ljubazno zamolite da to ne čine, što se kosi sa suštinom njihovog postojanja, tako da vam je preporuka da se ne zanosite time ukoliko svraćate do U.S. of A.

Ombudsman

Elem, da se vratim na temu. Pa, kome i čemu se to ovde radi. Ko ili šta je taj pravi nepatvoreni zaštitnik građana?? Evo njegove slike.

Kako je već rečeno, on je pojeftinio (na kioscima) za 50% dok je negotinsko Zabavište poskupelo za 50%. Ako ovo nije neka zavera protiv nataliteta u Srbalja, secite me gde sam najtanji...
Međutim, ne treba grešiti dušu. Ovaj Zaštitnik nema razloga da se poziva na Ustav da bi koristio svojoj svrsi i nameni. Samo ne sme da pukne, i štitiće - sve u roku službe.
Ovih zaštitnika ima koliko i kakvih hoćete, i svaki se od njih da prilagoditi u pojedinačne, personalne svrhe. Ima ih raznih formata, pa čak i onih koji svetle u mraku ... da štedite struju, ili ako vam se Ortak zaigrao pa ne možete da ga nađete. Kao deda.
Zaštitinici građana žive na raznim mestima, i u velikom broju. Ta mesta se zovu kondomdžungle.

Trojanci

Pa, ove vrste se ne treba nešto posebno plašiti u odnosu na druge sojeve Zaštitnika. Jeste da umeju ponekad da budu krti, tesni, ali birajte pažljivo. Od vas sve zavisi. Pa i zaštita i služba...
Btw, ipak ne preterujte. Iako je ovo trojanska sorta, u njih definitivno ne možete ugurati konja.
I još nešto - Zaštitinici nisu virusi, pa ni ovi trojanski. Oni štite od svojih zlih imenjaka.

Ono i DSZ

Hm, pogledam ponekad dnevne vesti, pa i ove naše političare. Oni se na sve strane kite kako su tu da štite i služe građane. Da im pomognu da se pravilno odluče, kada se zajebu i priđu preblizu biračkim kutijama.
Ne razumem ih ama baš nikako, oko te zaštite i službe: Zašto toliko uživaju u tome da nas na sve načine ubede da su kurtoni? I zašto njih takve, ama baš nikako, posle upotrebe ne možete da bacite nego se uporno ritaju i nehigijenski ponašaju, hoće još da ostanu nataknuti na funkcije večno.
Zašto?!

Stvarno, ne znam da je još neko iskoristio pojam "funkcija" za građaninovog najboljeg prijatelja...
Hajde da vas čujem, šta mislite o tome.

16 comments:

Anonymous said...

najzad ima ko da stiti i nas gradjane.Svi nas deru,politicari,Miskovic,elektrodistribucija,vrtic,samo on je tu da pojeftini i da zastiti sve nas i njih od nas i sve to bez obzira kojoj stranci pripadamo.
Samo se ON bori protiv AIDSA,samo on pruza najeftinije zadovoljstvo,zato podignimo glas i glasajmo za naseg Obusmana.TROJAN,TROJAN,DUREX,DUREX HEJ,HEJ,HEJ

Anonymous said...

tema je vise nego ozbiljna.Pomenuo si natalitet i cenu zabavista,a ja cu dodati cenu MLEKA i sveg ostalog.Sve za veci natalitet.Aktuelna vlast nije nista ucunila,sistemski,naravno,u korist mladosti,porodice i dece.O cemu dalje govoriti?Ja ne znam.Pozdrav.

Anonymous said...

Kakva je to zemlja u kojoj o natalitetu brinu kurtoni? Nedodjija.

Anonymous said...

ja sam za za zastitu obusmana i ako su pojeftinili samo neznam zasto skace cena vrtica

Senad HayField Poljo said...

...zajebimo kurtone,sa njima je kao da se tuširaš,a na sebi imaš kabanicu..a,poređenja radi,tako bi se možda mogao i život u ovoj Zemlji opisati-Kao tuširanje,sa kabanicom na sebi...Kao što rekoh -ZAJEBIMO KURTONE!!!A,ko će decu praviti,pa ni smo valjda svi bolesni i ne spremni na to,valjda se treba i deca praviti ovde???A,posle treba i da se hrane(ČIME?)

Radmilo Kračunović said...

Samo kratko podsećanje:
U tekstu se spominje ombudsman, a ne обдусман.
Tek da se zna.

Anonymous said...

zivela revolucija bez AIDS,zato svako skidanje cene je dobro.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Radmilo Kračunović said...

Naravno - nedotupave, neinventivne i nepismene komentare streljam na licu mesta.

Anonymous said...

Umesto na "temu" radije bih se nadovezao na komentare. Pre toga bih rekao da od ombudsmana više verujem u one narodne:"Ko se sam čuva, i bog ga čuva" ili "U se i u svoje kljuse"!
Što se tiče nataliteta, zavere nema - sami smo krivi. Decu ne pravimo i to je jedina istina . Nestajemo polako ali sigurno. Da li su prezervativi krivi? U zemlji Srbiji svake godine nestane jedan grad veličine Knjaževca-oko 30.000 se manje rodi nego što umre. O odlasku iz zemlje da i ne govorimo. Indikativan primer za našu opštinu je da se samo u ovoj godini iz Vidrovca mnogo mladih parova sa decom iselilo. Zašto se to nama dešava? Zar ne možemo ništa da promenimo. Pokrenimo se , napregnimo se , razvedrimo se ,neka se deca rađaju. Dosta letargije i apatije u koje sam i sam zapao...

Senad HayField Poljo said...

...23.56 je potpuno u pravu i slažem se sa njim.Nisu kondomi krivi,što se ovde ne rađaju deca...i,kao što čovek reče-osmeh nalice i bacimo se na posao;)))

Anonymous said...

Ovaj blog i nekako funkcionise,svi ostali su nula.Prosli izbori i svi zaboravili na gradjane i birace.Niko ni rec da kaze o funkcionisanju vlasti,a toliko toga ima se reci,uglavnom negativno,sem za Dom kulture,njima svaka cast.

Marvin said...

Pa kako Lale zašto?
Pa jel kurton služi i vlasti i narodu, tačnije spojio je dva u Srbiji ne spojiva sveta. Tako pravi političar zna i oseće da je svrha njegovog postojanja da kada poraste postane pravi k... Za sada su to kurtončići, ali ima vremena porašće oni...

SSSkala said...

Kakvi smo, ni ne trebamo da postojimo,a kamoli da pravimo svoje replike,koje ćemo svakako upropastiti.
dobra ova zemlja što nas još drži,rekao bi neko.

Anonymous said...

Da li moze da se reciklira obusman i ko ih skuplja u Negotinu,inace bi to bio jedan dobar nevladin projekat za eko fond.
Drugo ako pukne da li moze da se tuzi onbusman za pretrpljeni strah od trudnoce,posto imamo reformisano sudstvo trebali bi i to da sude.
Sta ako nemoze da se navuce moze li da se reklamira kod prodavca na trafici.

Radmilo Kračunović said...

Ej bre, aman više!
Kaže se OMBUDSMAN.
Pričaš kao da radiš u "kod nas u Wien", a ne u "kod nas u Komunjal".
A odgovor na postavljeno pitanje potraži kod Pere Vulkanizera.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...