Sunday, 11 July 2010

Otisak Nedelje - 11.07.2010.

Eto me opet, vraćam se ...
(Toma Zdravković i ja)

Predlog #1 - Duvaljke

Priznajem, navijao sam malo za Oranje, tj. malo više. Jbg. vuče me ta boja, podseća na prošla vremena. No, nema veze, nekadašnji narañitosi (setite se SP u Španiji) su postali prvaci sveta u fuZbalu po prvi put pa hajde da im čestitam, mada me baš nešto i zabole za prebogate bitange koje jurcaju za stilizovanom svinjskom bešikom po poljančetu i prenemažu se čim ih pogleda sudija.
Svetski prvak je ipak - čudovišna vuvuzela.

Lokalna domorodačka duvaljka.
Ona koju je pre 200 godina koristio Šaka Zulu da sludi do zuba naoružane modernim oružjem Engleze, i umlati ih do zadnjeg. U sitna crevca.
Ne znam u šta su Englezi tada duvali, ali su ga debelo ispušili. Kao i sad.
Svetsko prvenstvo u fudbalu je prošlo, a domaćini su pored vuvuzele zaradili pare i na čepovima za ušesa. I pred kraj razotkrili još jedan svoj adut za mamipare:

Kuduzela.
Na šta vam pa to liči, hajde recite ako smete.
Mislim, stvarno: kuduzela?! Pa valjda, računjam, tu di našla...

Predlog #2 - Joint forces

(u prevodu: združene snage, eng.)
Zašto treba legalizovati marihuanu (tvrdim da treba, kao i prostituciju)?
Još od 2000. godine kroz javnost se provlači ovaj predlog, zbog kojeg je usled sopstvenog veoma aktivnog zalaganja na tu temu, u javnosti konstantno bio popljuvan moj drugar Jovan Gvero, član stranačkog vrha upokojenog GSS, veliki zaljubljenik u strip i slobodu. Zbog njega lično, ali i podrške koju je imao u vrhu stranke, Seljimir Ilić je Građanski savez uvek u javnosti nazivao "bandom hipika".

Zbog zato. Lova, bre.
A gde je lova, tu je i PDV.

A gde je PDV ... tu je i kompleks vitamina G-17, penzioneri okupljeni oko budžeta i partije, višak zaposlenih u javnom sektoru sa viškom neisplaćenog regresa od po 5000 rajhsdinara i sva ostala silesija grebatora koji žive na teret grbače onih koji plaćaju PDV.
Nije valjda da ste se primili na ovaj predlog?
p.s.
Kako se ispravno kaže: "od viška glava ne boli" ili "od glave višak ne boli"?
Odgovor: boli.

Predlog #3 - Prelom

(ehm, opet moram da prevodim: prelom = break, eng.)

Pa da, prelom štampe je jedno ali prelom mozga koji praktikuju naši novinari je nešto sasvim drugo. Malo je bilo onoj kokoški na TV Avala kada je rekla da je "Srbija izgubila od Gane jer je Kuzmanović igrao rukom u protivničkom šesnaestercu", kada danas - eto ti još! U večernjim novostima od nedelje, u članku o teniskom meču Hrvatska - Srbija (igra se u Splitu ... eh, Spalato amore mio) kažu da Srbija vodi sa 2:1 posle pobede u dublu gde su naši "osvajali brejkove najčešće na servis protivnika" ...
Pretpostavljam da znate pravila tenisa. A kako se, aman, pa to drugačije ostvaruju brejkovi nego na servis protivnika, majke vam ga novinarske?!
Kakva zemlja, takve novine. Šta li se pa ja čudim, Novosti su čuvene po onoj fotomontaži iz 2000. godine kada ispade da je na Miloševićevom mitingu u Crnoj Gori bilo više "konzumenata" (po prepodobnom Senadu) nego što Crna Gora ima stanovnika, zajedno sa dijasporom i svim direktorima u Beogradu.
Btw, nabavite štampano izdanje pa proverite ovo što sam napisao. Na internet izdanju je pre podne stajalo, sada, oko ponoći je - obrisano.
Ljubi gi majkuca Mira M.M. ...
Čestitam našim teniserima pobedu, da se zna.

Predlog #4 - Za dvaput bolji Negotin nego ništa

Stvarno, koliko je to 2 x 0 (ništa)?
Ako smo se složili da prethodna vlast nije uradila ništa pametno i korisno za naš grad, šta onda rade ovi "dvaputaši".
Pa isto, ali dva puta bolje.
Nagrađuju najbolje đake. Tako je, to treba da rade, nego šta. Ali to nije dva puta bolje od prethodnih, jer su i oni to isto radili. Stvarno, ova sadašnja vlast ne da ima šansu, nego je poslednja šansa da shvate da imaju obavezu da ovaj grad izvuku sa ivice umiranja i nestajanja.

Slika je više nego simbolična: članovi DS stoje na krajevima i obezbeđuju da slučajno neko od talentovane dece ne utekne iz mreže obrazovnog sistema, da prostite prosvete koja je koalicionom deobom pala u kandže komunjara. Drže centralnu poziciju, to svi vide. Beton, bre.
Džaba novčane stimulacije i stipendije, to je i dalje samo arčenje budžeta.
Neka urade nešto da se naš lokalni budžet počne da puni i to debelim parama, pa će onda moći da nagrađuju svakog uspešnog stanovnika naše opštine za bilo šta pozitivno što uradi. Sve dok to pozitivno ne postane normalno, a tada nam nagrade više neće trebati nego samo pošten odnos države prema svom najvećem partneru - građanima.
U avgustu biće onih čuvenih 100 dana vlasti. Baš da vidim čime će stvarnim da se podiče.
Sigurno ne skupštinskim prepucavanjem tipa "ko je Dragoljub Đorđević, odbornik iz Miloševa, a ko je Dragoljub Đorđević, odbornik iz Miloševa?" - Gune ili Ibe, isto se zovu, iz istog mesta, rođaci. Jedan LDP drugi SPS. A Magistrant ne ume da objasni ko je ko, valjda se zna da onaj LDP-ovac ne može kao opozicionar ništa da bude u organima vlasti, tako da je odborničko pitanje glupo.
Glupo, kao i izjava istog da "građani ne treba da brinu ko je poimence u kojoj opštinskoj komisiji, sve je dogovoreno i nema problema". Stvarno, što bi Mr.U. davao konkretne odgovore kada i premijer Cvetko isto kaže da "građani već žive bolje posle prolaska krize, ali to još ne vide, shvatiće tek oko Nove godine". Reče, i ostade premijer.
Opština raspisuje i konkurs za prevoz učenika na svojoj teritoriji. Pozivam odbornika GG "Cvetko-Turs" iz Braćeeeevac da odmah neizostavno podnese aplikacioni formular sa CV-jem i unapred overenim glasanjem za sve predloge SPS u naredne dve godine, do sledećih lokalnih izbora. Možda će mu daju neku liniju ... autobusku?

Predlog #5 - Zdravljak

Koliko negotinski konzumenti zdravstvenih usluga umeju da budu duhoviti - vidi se sa slike.

Nije mi jasno zašto zdravstveni poslenici misle da i oni smeju da budu duhoviti, kada ne primaju platu za to?

Ovo nije apel građanima usled nedostatka ortopedskih pomagala. Radi se o loše sročenom obaveštenju konzumentima usluga zdravstvenog osiguranja.
Neka sve ovo bude shvaćeno kao zajebancija.
E, ali ovo naredno nije.

Kada se kaže, da prostite, za neku žeMsku da "se uhvatila paučina", misli se ... pa, znate već na šta se misli, što da vam crtam.
A kada se paučina nahvata po hodnicima negotinskog Doma zdravlja, i to onim frekventnim? Kako se to zove?
Nerad nadležne službe održavanja higijene. Posred zdravstvenog objekta.
Bolje bi im bilo da se pridruže inicijativi za osnivanje posebne firme ili službe za održavanje poslovnog prostora (služba bi radila u okviru JKP Badnjevo) u Negotinu. Pa sve pajalice - na jedno mesto. Odgovornost za paučinu - isto.
Da se zna red. Bre.

Predlog #6 - Palmina mast

Palmina mast služi za dijetalnu ishranu, a u kozmetici najviše u proizvodnji sapuna jer se koristi za stvrdnjavanje istog.
Raspitao sam se šta je ispravno "palmina mast" ili "mast od palme". Ispade da je ono prvo ipak ispravno.
I šta sad, de da vidim ko sme da okači bilo koju od te dve varijante obaveštenja potrošačima, nalepi na izlog svoje radnje - u Jagodini.
vamjadamsadpalmućeviditevibitangejedne...

Predlog #7 - Oglasi

Ko te šiša... iznutra?

Ovo je neko ispisao rukom pa potom fotokopirao i oblepio grad. Ako vas interesuje, slobodno pokušajte da okrenete neki od ponuđenih telefonskih brojeva.
Ukoliko uspete da ih ljudski pročitate. Gramatički i grafološki.

Predlog #8 - Bruka

Pre neku nedelju u Negotinu je boravio zamenik Republičkog Ombudsmana. Održaše tako u Opštini neko predavanje na tu temu, popodne isto ali u Odboru za ljudska prava, a za to vreme je od 9 do 15 sati u sali ex-bioskopa bio otvoren štand za žalbe građana. Trebalo je da bude otvoren u četvrtak i petak, a činjenično nisu izdržali do kraja drugog dana nego se oko podne pokupili i otišli.
Ko?
Pa, naši. Garant su naši.

I tako, naša sugrađanka Katarina, koja vodi lični rat da opravdano dokaže koliko je oronulo naše zdravstvo, poljubi vrata pomenutog objekta i to debelo pre isteka vremena predviđenog za rad štanda. Pa im je posle kriv đavo što ih razvlače po medijima.

***
Valjda je osam predloga dovoljno za ovu nedelju? Znam da ih sigurno nikada nije dosta.
Btw ovih dana sam čuo potvrdu nekih ranijih glasina kako je ovaj blog mrtav "jer se Lale usro zato što mu prete". Pa, šta da vam kažem. Ima i takvih koji su umislili da zaista smeju da prete bilo kome 2010. godine, pa i meni. A tatko im nije više među živima, eno mortačine pod lipom.
Ima ih u Opštini, u malim velikim strankama, u firmi u kojoj radim.
Ne razume to bre ništa.
Niko živ ih se više ne boji. To je ono čega se plaše, ali ne smeju da se pogledaju u ogledalu, pa zato traže okolo krivce za sopstvenu nesposobnost da sagledaju koliko su mali u odnosu na Život.
Mali.
Malecni.
Ovolicni.
Prc!
...
Pisanje istog o istima u nedogled, bez ikakve koristi, zaista se ne maže na lebac.
Imajte to na umu uvek. Naročito pre varenja.

12 comments:

st boban said...

jebeš fudbal,jebeš politiku,idemo na BLČ!!!

Lale said...

Jes, samo meni fali blč, muka mi pripala ceo vikend od toga...

st boban said...

Jebeš fudbal,jebeš politiku,ajmo na BLČ!!!

Nenad Dobric said...

Tako je, Lale, plase se jer nemaju sta da kazu, a znaju sta mogu da cuju. Dosta je vise sa tom starom i istrosenom pricom.

Subcomandante Markos said...

Predlozi #2 #4 #8, glasam za sva tri baš po ovom izvornom redosledu.

Pozdrav Alisteru...

Ж. Р. Драгишић said...

Glasam za predlog broj 3 (uz čestitke mašima za pobedu), jer je tema baš prava.
A što se tiče predloga broj 5, samo jedna mala primedba. Natpis "Ulaz za zdravu decu", odnosi se na onu decu koja dolaze u savetovalište (dakle zdrava deca koja dolaze samo u savetovalište) i za koju nije preporučljivo da se "mešaju" sa bolesnom.
Ovo je mala pomoć prijatelja, a ostalo "stoji".

Ж. Р. Драгишић said...

Naravno, htedoh napisati "našima", ali su "n" i "m" zaista preblizu na tastaturi, pogotovu za ljude u godinama.

Lale said...

Ser Žile, ja i napisah da su te slike zajebancija, jasno je na šta se misli svakome ko tamo prođe i vidi gde se obaveštenja nalaze.
Ali, kao što rekoh, malo su "nesrećno sročili" ta obaveštenja pacijentima, prosto mame da napraviš neki fazon na tu temu.
O tome se radi.

Senad HayField Poljo said...

...Vreme je!!!Dosta je bilo-bandu među rogove treba pravo udarati!!!A,bagre svuda: u zdravstvu,fondovi za razvoj itd...pa,dokle da nas ološ vodi i radi sa nama šta hoće.Lažu nas,mažu,teraju u kontejnere!!!DRŽ..........glasam za predlog br.8!!!

Anonymous said...

Ko se to parkira na parkingu u centru grada i prodaje auta ,a skine tablice i sa kim deli lovu.To Lale ispitaj ili pitaj.Kako neko moze da pravi budale ceo grad ,a mi kao nevidimo nista i pravimo se budale.

Anonymous said...

Trio Porkodio, Falcha - Bukva - Cucci

Anonymous said...

Pitanje za posetioce. Da lie podela po 5 000 dinara , po onoj narodnoj zavadi pa vladaj.Toliko o postovanju svakog , nediskriminaciji i ostalim sr..... koje nam se serviraju.
Ne dobise nista nezaposleni, ali ni oni koji to jesu ali na ugovor koji im se produzava na 2 meseca ili godinu dana ili vec.... Kaze moja prijateljica , sto se sekiras vama ce dati po 10000 hiljada , da nije tuzno bilo bi smesno!!!!!!!!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...