Monday 26 April 2010

31

Kalendarski mesec april ima 30 dana.
Negotinski Crvendaći, posle današnjeg izbora, sijaju kao pun mesec - od sreće. Najzad. Jbg, oni su jači od ovog meseca, oni imaju 31. Glas odbornika.
Ko je glasao i zašto za takve, i pored sveg zaklinjanja?

30+1
Recite vi to meni.
Ja ne znam.

36 comments:

Radmilo Kračunović said...

Da se podsetimo, sastav SO Negotin je sledeći:
DS+SPO = 12
SPS+JS+PUPS = 9
VDS = 2
SDPS = 3
G17+PŽzN = 4
======================
suma sumarum = 30

LDP = 8
SNS = 7

Anonymous said...

haha, ko je glasao jasno je... Ne ocekujete valjda od naprednjaka to. Samo ostaje nejasno zasto nisu svi nego bas taj jedan. To je ono udica je tu, hocemo i mi u vlast

Anonymous said...

Čudno je to kako se svi brinu da li je LDP prevario svoje birače, a niko ne kaže kakvu je prevaru učinila DS govoreći da je njihov kandidat za predsednika opštine dr. Šujeranović.
LDP će biti opoziciona stranka u SO Negotin i to je jedina i prava istina. Vreme će pokazati.

Stench said...

Jel ste primetili da je prasence bilo pod velikom tremom i za govornicom i za stolom predsedavajuceg, kada je imenovano za sekretara SO?
:)

Anonymous said...

Ma kakav Sure, DS je dobila zahvaljujuci Ljubisi i njegovom licnom angazovanju na uvodjenju privremenih mera i prevremenih izbora, a on se sada nigde ne spominje, TO JE OBMANA @#@*!!!

Anonymous said...

Iskreno vam kazem, raduje me to sto su se ipak malo promenile uloge, bilo bi to jos lepse da su tu neke nove face a ne one od pre deceniju i vise, ali svako treba biti malo zveknut u tintaru da se ne zaboravi da je promenljiv i da zbog toga se uzme u pamet i pazi sta radi! Jos da se ustroji i princip odgovornosti za svoj (ne)rad, to bi tek imalo pravog efekta. Ovako me sve ovo podseca na onu decju igru "Care , care , gospodare, kol'ko ima sati?", pa sad sam ja car, pa ti, pa posle malo opet ja i tako do sutra, sto znaci da se sat samo za njih iste vrti, dok je za sve ostale vreme stalo!
Jos i ovo, mnogo je to glasova za, plasim se da nece biti svima udovoljeno, sto znaci bice tu ko zna cega sve jos?!

Anonymous said...

kako nezvanicno cujemo sekretar skupstine trazi da ima zamenika. u novu kancelariju se vec uselio

2012 said...

Ove tetke opstinske omatorile i obolele, pa ih mrzi da se pod stare dane petljaju sa paragrafima, zaglavljima i tako redom, pa ubacise ovog kog iskasirali u sudu, taj na posao uvek dolazi sat, dva, tri kasnije, i kad dodje visi po kladionicama, al jebga ima tatu , matorac je negdasnji IHP kadar, koga je isto tako bolelo za firmu ko i sad njegovog naslednika!
Sha da se dira blizi se propast sveta!!!

Anonymous said...

R.Zvezdo
To raduje je trebalo biti pod apostrofima, a kad bi se kroz ovaj pisani komentar mogle iskazati emocije, tada bi rec "raduje" u maksimalnom sarkaticnom ironicnom smislu zvucala!
Prim.prev. :)

Anonymous said...

Ma da mozes da mi vidis facu, ubalavih tastaturu od silnog radovanja, hehehe 8-)

Anonymous said...

A sto je Malokamenac glasao ZA kako kazete. Posao ili neka igrica opet ili tako nalaze stranka

Radmilo Kračunović said...

@RS
E jes, PHOOT (vlaški, al na engleskom), sad kad si ocinkario da sam isključio moderaciju, sad bi da bežiš odavLe... pre nego što stara ekipa ludaka podivlja pa opet moram da vratim kontrolu komentara.
Bre ja rekoh da ne umem da objasnim 30+1, niti znam ko je od njih usro motku. Ako je taj krelac iz Litl Roka stvarno to uradio, da se ja pitam leteo bi momentalno iz stranke, pa neka se nosi zajedno sa svojim mandatom koji mu je Ustavni sud aminovao neki dan. Čuo sam da je navodno prijatelj sa drmrpr-om pa je zato glasao.
Ko ga phoota, što onda nije išao na listu SPS, tamo su svi prijatelji. I drugovi, pod obavezno. Na kraju će još da ispadne da je SPS imao najčistiju listu kandidata, od njih nikada nema prebega, samo instaliranih u druge stranke.
A prevara?
Pa, mislim da LDP baš i nije prevario svoje birače. Taj klen malokamenjarski (ponavljam, ako je bio on u pitanju, zaista) i ne zna da izgovori celo ime stranke čiji mandat arči. Njegov je? Aha - kako da ne. Doneo ga iz pojate...
Ovo je bio sasvim nepotreban gaf opozicionoj stranci, koja god da je (LDP ili SNS), jer od tog glasa nije zavisilo većini ama baš ništa osim najobičnijeg drvljenja crvenih "ko ima više". E pa sad imaju, i može da se ljuti ko i koliko hoće. Olako je izblamirana opozicija već na prvom koraku.
E moj prijatelju. Ko zna možda je i kuskre u pitanju ...
Tačno je da je prevara DS daleko veća.
Najtačnije je da je lukavi plan SPS (koji je uspeo) sa svojim insajderima u DS - najveća.
Ko to ne vidi, džaba mu dioptrija.
Pardon, đozluci.

Anonymous said...

Pametan komentar Lale, opozicija je pokazal da je nema. Ne znam koji je razlog tako veliki da se to uradi. Pokazao je SPS da ond tog jednog uvek ima uz sebe , taj ce onda da glasa uvek. Ali to je takva politika, nema veze ko si ni ko si bio bitno je da donosis glasove. Arandjelovac, evropska koalicija sa SPS. Lepo rece Vucic ako su biraci glasali za koaliciju LDP I SPS onda nek prave takvu koaliciju. To se i ovde desilo. Postenije je bilo da ne dodje na sednicu, ovako ne vidim razlog osim stavljanja licnoginteresa iznad 3000 i nesto biraca. Ne verujem a su ti biraci glasali za glas SPS i to jos kakav glas bezvredan, blamirajuci, uzasavajuci

Anonymous said...

Kako je samo odrukan Malo Kamenac, ako je tacno a to nikadnecemo saznati a jeste po svemu sudeci, mogu da zamislim likovanje socijalista. E, siri dalje nek se cuje, gde je jedan tu su svih osam glasova...

Radmilo Kračunović said...

Žao mi je što se ovako nešto desilo na samom startu. To najavljuje nove cirkuse & lomove i u ovom, novom sazivu SO Negotin. Ludilo se i dalje nastavlja.
Mudroseri u Ustavnom sudu, kada daju za pravo odborniku ili poslaniku da je vlasnik mandata, treba da sugerišu i izmenu izbornog zakona u jedinom mogućem i normalnom pravcu - većinski izborni sistem.
Pa ko voli nek izvoli. Birao te komšiluk, predstavljaj ga. A ne ovako.
Najgore je što je taj licemerni šaran Vučić u pravu. Našao ko će da popuje...
Za tog lika i njegovu bulumentu je direktno odgovoran BT. Niko drugi nego Kralj Republike Srbije i Car od Bosne lično.
Onaj što je mazut koji je dobila Srbija velikodušno poklanjao svom rodnom Sarajevu. A vi Srbijanci grejte se eskimski - dupe u dupe.
Ne čudite se kada sutra u Negotin stigne neka slična donacija pa bude prosleđena u Dušanovac ili Jabukovac. Imamo i mi male Kajzere (taj jezik im je nekako bliži danas).
Ali prvo da im Ničić izgradi čuvene mini toplane na 4 točka po selima, kad ih je već danas podržao.
Znate šta, posle današnjeg masovnog glasanja za socijaliste, nemoj da mi se neko pojavio sa pričom o "starim demokratama". Takvi ne bi nikada glasali za SPS.
Definitivno su mandati najkvarljivija roba na domaćem tržištu.
A tek je počelo proleće. Šta li će tek biti na leto, kad upeče Zvezda Petokraka ...
... stra me vata.

Anonymous said...

Kako stoji ONA stvar, izgleda da nije glasao samo jedan nego trojica ldp-ovaca, niciceva dva nisu! I vepar cvetko iz bracevac je na listi. Seljacki dupeuvlakaci komunjarski. Eto kako se radi u korist naprednjaka.

Anonymous said...

baš ništa neznate ... gejovci i ničićevci NISU glasali za SPS!Doktor je falširao i folirao jer je bio informisan iz LDP i SPS.A glasali javno za malog ŽIĆU i zbir 28!? Ko nedostaja do tajnih 31?

Anonymous said...

Доктор као и увек уноси забуне. Ништа чудно. Гласао је ПЖК

Anonymous said...

Lale, predlazem ti cenzuru komentara ponovo jer ce opet biti neumesnih komentara

Radmilo Kračunović said...

Samo ih gledam i čekam.
Baš da vidim da li se neko opametio ili ne.
Da podsetim, bljuvotine će biti momentalno brisane pre nego uvedem opet "cenzuru". Kao u školi, u ćoše pa na klečanje na orasima ili kukuruzu.
Tj. administriranje.
Aman dosta bre više sa budalaštinama, pogledajte svoj JMBG, neka vas je sramota zbog dece.
Dajte se malo samokontrolirat, ne.

Anonymous said...

Naravno da su odbornici G17 glasali. Doktor ne sme da se igra sa svojom funkcijom.
To vam je valjda jasno...
A taj jedan??
Možda greška u brojanju??

Anonymous said...

Da za malo da zaboravim:
Novi blog LDP Negotin, na adresi:

http://ldpnegotin.blogspot.com/

Anonymous said...

Aha kao da postoji i stari blog LDP, bolje recite da vam je to novi blog PNTK, pa na njemu napišete imena svih vaših koji su glasali za komunjare, da imate i vi sa čim da se podičite. Prodali ste LDP-ove glasače za lovačke večere i autobuske linije, sramota jedna. Da sam hteo da glasam za SPS ja bi to uradio direktno, a ne preko vas. Vi ste jedni polovni odbornici SPS i rezervni a ne LDP. Vi ste za pijac a ne za skupštinu opštine.

Anonymous said...

Posle silnih komentara, koji su svi do jednog najobičnije prosera....
Kada će da proradi svest da narod nije slučajno izmislio izreku: SAMO SLOŽNA BRAĆA KUĆU GRADE.
p.s. Pitam sve vas: koliko puta je do sada Čeda spašava Republičku vladu? Kod nas je stavljanje na znanje da u budućem radu SO sve je moguće.
Miša

Anonymous said...

Miso, nije problem u tome, problem je zasto samo jedan, ozbiljne stranke tako rade valjda.Ili, nije jedan, mozda dva, mozda tri... a mozda nije lovac, mozda je ona ili buduci menager, ili svi,

Anonymous said...

Anonimnom u 01.18
Ja slučajno znam kako je došlo da jedan glasa za.
Ali to nije važno. Mogući su sijaset razloga i odgovora. Suština je u tome: Šta mi građani u stvari hočemo?
Da li želimo "jedinstveni front" da možemo snažno da nastupamo i da od države Srbije tražimo samo ono na šta imamo pravo? Zar nam Vojvodina nije primer!
Krajnje je vreme da shvatimo da tempo života traži od nas da se prilagodimo tom tempu. A on je imperativ koji zahteva angažovanje svih, svakog prema prohodnosti prema "vrhu" Srbije, u protivnom vrti će mo se oko "koske" koja nam je bačena u oči izbora, i nikada ne će mo izaći iz tog "vrzinog kola".
Za to budimo objektivni. Bilo ko od nas mislio ovako ili onako mora biti svestan da će uvek biti mišljenja i za i protiv izabranih, ali je jedno istina, a to je da se radi o licima koje je narod birao. A volju naroda treba poštovati.
A kada vidimo kako "rade" onda, ako treba, i žestoko reagovati. Ovako u napred je ontraproduktivno.
Lale neka ovo bude Tvoj trenutak slabosti i želim Ti da zadržiš visoki nivo koji si imao u poslednje vreme. Svako etiketiranje bez navođenja konkretnih razloga nema nikakvu svrhu.
Miša

Milos S. said...

Lale, moracu da iskoristim tvoj blog za jedno pitanje, obzirom i na to da radis u komunalu je razlog vise ovakvom pitanju, a to je: da li ste primetili da ovih dana voda iz gradskog vodovoda nekako cudno mirise, mislim da nije hlor, nekako me podseca na miris joda?
Ako neko zna odgovor, neka ga objavi, hvala!

Anonymous said...

Svi negde cute, utihnulo ljudsko, nestalo reci za shvatiti..Opet ono isto i opet jos 20 godina cekaj da dodje neka 2026/2027 da neka nova generacija stasa. ova sadasnja je dobila po glavi .Sta ste bre hteli?OTPOR!EVO VAM OTPOR!Pssst!SVE je isto, njega, mogu slobodno da istaknem NAZALOST(bilo bi mi lake da je tu) NEMA!

Anonymous said...

Svi se bavite brojem i ko je glasao!
Niko se ne pita koliko nije glasalo ili bolje rečeno da li je i koliko njih bilo protiv?
Ono što je bitno, a to svi gube iz vida, a to je da naredna sednica SO mora da se održi u roku od 3 meseca!?
A dotle Milan može da bude: Republički inspektor,Predsednik SO i DA VRŠI FUNKCIJU PREDSEDNIKA OPŠTINE!!! I to sve po zakonu!!!
One koje smo birali-većina je tako odlučila, a da nisu ni svesni toga.
Strpljene je ono što nas čeka!?
A mi možemo, dotle, samo da ladimo usta, a posle vide će se-samo neznam šta!? Prema početku bi će u stilu "igrale se delije".

Anonymous said...

Poruka
Neko treba da promeni tastaturu na svom kopjuteru.
Marvinova ćerka se pita zašto čirilica kada se svi služimo latinicom? A dete ima samo 6 godina.
Neko treba da se oglašava javnim saopštenjima, a ne da se krije kao anoniman. Svi se u ovom gradu dobro poznajemo i kada neko napiše kao anonimaman, ima nas, koji odmah zanmo ko je! Zašto?
Na Negotinskoj džadi počeli su komentari: neka rade šta hoče i koga je to više briga?
Od nekoga je to prevršilo svaku meru, a ovom narodu je potrebno da se barem nada!
Šta će od svega biti - vide će se samo ne znam kada.

Milos S. said...

Sta tu ima da se diskutuje, pa svi smo hteli pluralizam, to smo i dobili!
Secam se dobro i ako sam bio mali, kad je u Americi Regan postavljen za predsednika, tada se pricalo , eto glumac a predsednik USA. To mi nekako nije tada bas bilo jasno, a eto doslo je vreme da i kod nas predsednik moze da bude bilo ko od gradjana, a ne samo stare cike u klasicnim odelima sa debelim kravatama i naocarima sa crnim okvirima, koji su stalno pricali nekakvim jezikom koji mi kao deca nismo bas dobro razumeli.
Sada i Srbin bira predsednika neposrednim glasanjem, svako od nas moze da bude aktivista neke stranke i da masta o danu ulaska u neki od nivoa vlasti. Nazalost sve je iskarikirano do te mere, da li je u pitanju ona gornja republicka ili jos gore ova donja opstinska.
Ne znam stvarno sta se desava po drugim gradovima, ali ovo ovde je van svake mere. Politickim strankama rukovode ljudi koji lece neke svoje komplekse, koji pretpostavljam samo zbog ljubomore komsiluka ili nekog svog netako voljenog rodjaka zele da se dokazu da imaju nekakvu moc i da su oni nekakva faca u ovom gradu.
Tesko mi je da ovo kazem, ali zalosno je to da u ovom nasem kraju ne postoji osoba sa takvim intelektualnim autoritetom koja bi mogla da u ovu nasu anarhicnu opstinu zavede red.
Sve ostalo ce se svesti kao i sto se svodi na prepucavanje crvenih i plavih ili na onu nasu sjase Kurta da uzjase Murta!

Anonymous said...

Pa hajde da malo pogledamo i sebe ! Svi smo jaki na komentarima, vecina ljudi koji ovde na blogovima pise i negoduje , pretpostavljam sedi , cuti i ceka da NEKO pametan , resi sve probleme ove opstine a posla , priznacete ima mnogo. TAJ NEKO nece doci sa marsa. MOZDA MI treba da uzmemo sami metlu i pocistimo svoje dvoriste. Tada nece ORGAN imati srednju kaubojsku skolu, tamo neki Rade da prima stranke umesto organa a ti odes kod njega kao u ispovedaonici i kazes sta te muci, a on to mrtav ozbiljan zapise i kaze RESICEMO!Ili jos gore. Abrovi gradski kazu da ce nova inspektorka prosvete u gradu biti zena,prosvetni radnik, ciji je muz u zatvoru zbog GUDRO! Sta reci,covek je bio u odlicnom kontaktu sa mladima zna sta ih interesuje!!!!!
I ko sada da cisti nase dvoriste! I mi i vi drugovi i drugarice , gospodo i gospdje koji smo glasali i za ove i za one. Jer ustvari su isti samo su dresove promenili!

Anonymous said...

Haha da, da, ima logike za gospodju, bila je ona pravi vojnik demokratske stranke u vreme izbora a i posle. neka i jos gori ce da doalze i treba to je nase ogledalo.

Anonymous said...

Deficit kadrova za mesto predsednika opstine je ocigledno. Sigurno je zuto-crvenom taboru tesko da pronadju odgovarajuceg pretedenta na to mesto a koji bi ako ne bolji bio barem priblizan doskorasnjoj predsednici Radmili Gerov!
Ako to nije tacno, pomenuti neka to demantuju.
PS Mozda komentar deluje pristrasno, ali nije, 100% je realan.

Cogito ergo sum said...

Vidim da, ne samo od Negotina nema nista vec i od negotinskih blogera, gde ste bre ljudi?!
Nekako i sam naziv grada ima negativan prizvuk, Neg-otin, neg-ativ :(
E, umalo da zaboravim, najjaci utisak ostavise mi one dve fotografije sa posete nekadasnjem predsedniku opstinskom Karaferovicu, koje su postavljene na oficijelnom opstinskom sajtu.
Mislim ucesnici na fotkama su koji od koga po lepsi, ljubi gi mama slatke, prava milina da gi gledas.
A cek da pitam nesto glupo, sto ovi sadasnji ne odu kod Gerovke kao kod bivse predsednice da je posete i pitaju za savet, tj. predloge da se neki od problema u opstini rese , nego kod nekog ajd da ne budem vulgaran ali verovatno polusenilnog coveka u godinama, pa i situacija se od tog vremena kad je on bio predsednik bitno promenila 8(
Drugovi, pa kao sto rekoh pitajte Gerovku, Puljeca , Micu Jovica ili pak Dragoljuba Popovica za neki savet, pa tek onda one od pre NOB a, ... sta me sad svi cudno gledate, jel sam to opet nesto lupnuo, gulp @!*#!

Anonymous said...

Ako se bolje analizira Negotin je i postao negativ, jer kada iz reci Negotin izbacite ON (mislim njega jer ON odavno vise i ne postoji) i ubacite AV (koga po gradu sve vise ima), a ostavite n.e.g.t.i., videcete da je nas grad ipak Negativ a ne negotin!~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...