Sunday 21 March 2010

Vesna

Ma, izem ti 100000 klikova ... pre bih ja to u nekoj čvrstoj valuti. Istu cifru.
Toliko o otisku i ove i prethodne nedelje.

Danas nam je došla Vesna. Konačno, posle skoro pet frigidnih meseci. Z(a)gađenih još i izbornim ludilom pride. Možda se od porasta temperature konačno počne da topi i led u srcima i glavama mnogih koji su svoj otrov i žuč prosipali neštedimice tokom nečega što su samo oni smatrali za "predizbornu kampanju".
Možda da, možda ne.
Možda ... do sledeće prilike, 2012. godine.

***
Jeste došlo proleće, sve (kao) zeleni itdetc...

... a gazda Fridrih Barbaroš je dobio konkurenciju u svemu. Robna kuća Živković vs Market 18. Baš u svemu, pa i u gomilama đubreta. Fridrih je zakrčio ulicu Save Dragojevića, a Uzorni Mixajlo tovari li tovari u tuđe kontejnere iza marketa. Zatrpava i tankove za mazut kotlarnice "Banana", povremeno. To - kondicije radi.
Stvarno, ima li kraja bezobrazluku Velikih Gazdi negotinskih?
Bruce Lee se svojevremeno pobrinuo za jednog Big Bossa. Dajte makar jednog sposobnog komunalnog inspektora za ovu dvojicu.
Nisu valjda neophodne borilačke veštine za pisanje prijava i naplatu kazni?

p.s.
Ono na gornjoj slici je "osiromašena" verzija popunjenosti kapaciteta iza Marketa 18. Obično je toga tu nekoliko puta više.

5 comments:

Anonymous said...

Sto se tice marketa 18, nekoliko puta je intervenisano ali gayda Privremenog organa ne doyvoljava pomeranje i ometanje Mihajla. Kao sto mu je dozvoljeno da i bunar unutar marketa izbusi i da vodu iz tog bunara oddvodi u kanalizaciju postojecu bez ikakve nadoknade. Sta ces to je predizborno obecanje

Radmilo Kračunović said...

Pa dobro, da baš i ne grešimo mnogo dušu, postoji tamo jedan veliki žičani kontejner za kartonsku ambalažu i jedan plavi na kome piše "plastika". Samo, nije to jedini otpad koji se stvara u velikoj prodavnici koja pride ima i kuhinju u kojoj se sprema hrana. I gde to (ostalo) bacaju?
Za kanalizaciju svako u ovom gradu plaća onoliko koliko mu pokaže brojčanik na vodomeru - tj. uđeš, izađeš, platiš. Ako na tom bunaru imaju vodomer, onda su zaduženi i za kanalizaciju. Ako nemaju, eeeeee ondak ...
Ipak Crvenobradi i dalje ostaje šampion, nenadjebiv, taj nema ni toliko.

Anonymous said...

Lale Tvoj post je "dvosekli mač sa dve oštrice".
Da živimo na zapadu, ali na žalost to nije, nadležni organi-na žalost mi njih nemamo, bi naredili Tvom preduzeću da raščisti ovaj prostor, a račun bi bio ispostavljen InexUzoru.
Da li će mo to doživeti-vide će mo.
To mi ne smeta da Te pitam da li pamtiš da se nekada desilo,kao što je to danas, da nijedna stranka nije dostavila listu svojih predloga za odbornike, a koliko znam rok za zakazivanje konstitutivne sednice je 24.03.2010.g.
Da li neko zna "kakva je to papazjanija u Negotinu" imajući u vidu da su naš grad posle izbora posečivali najodgovorniji funkcioneri države Srbije?
Miša

Radmilo Kračunović said...

Hjeh, pa svi postovi na ovom blogu su baš takvi, zar ne ...
Na žalost - mi imamo nadležne organe, ali kada treba da krenu sa komunalcima kod Big Bosova, isti odjednom pređu u isparljivo stanje i nestanu. A komunalci posle neka lupaju glavu čime su ih sve nahranili oni kod kojih su krenuli. Desilo se to nemali broj puta do sada.
Nisu dostavili liste odbornika jer ne znaju šta će sa osvojenim mandatima, sada odjednom niko ne bi da popusti. Unutar koalicionih listi vri kao u košnici, između crvenih i žutih baš i ne cvetaju ruže, spominju se i drugi i treći i n-ti kao monete za međusobna preganjanja i potkusurivanja.
Ne zna se ništa.
Što, naravno, nije istina. Sve se zna, a ovi samo pokazuju da je u pravu bio svako ko je rekao da od ovih izbora ne očekuje ništa novo ili različito. Oni nastavljaju i dalje po starom kao da se ništa nije dogodilo. Kao da nije bilo izbora.
Ne bih se složio oko onih funkcionera koji su dolazili. Oni zaista jesu najviši državni funkcioneri. Odgovorni nisu ni u snu. Potpisujem.

Anonymous said...

Lale
Da li si u pravu kada si napisao "sve se zna".
Znaš onu narodnu "dva putića", ali na našim postoje "dve rampe". Koja će se podići ne će se znati dok ne dođe Veliki Big Bos! Pa još ono "brvno" koje jos nisu prošli svih 11 "igrača".
Šta ćeš ona 7 još visi kao "damaklov mač", kao da ne postoji i 8 koji je položio ispit u glavnom gradu. Samo neko toga treba da se seti. Možda bi tada sve bilo drugačije i jednostavnije.
Danas mi jedan prijatelj reče, na moju primedbu da izborna komisija još nije izdala uverenja izabranim, nije to tako lako i jednostavno kako ti misliš.
Znam ja to ali u celoj ovoj situaciji me raduje što je centar grada počeo da se sredjuje, naroćito skidanje onih crnih kablova, tako da nam fasade postadoše svetlije,lepše.
To ti je kad neko reče "Život ti je bratac sačulatac". Ko kaže da 8 ne može da bude džoker, ali ne u stilu one narodne:"Što je babi milo to joj se u snu snilo".
Miša



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...