Wednesday 3 March 2010

Treći-treći

Danas je sreda, treći-treći.

Ni danas Negotinci nisu bili pošteđeni kvazipolitike, posetilaca (ko zna više koji deo po redu), antigramatike, KZN-kazni, zakupljenih i otkupljenih termina na postojećim i nepostojećim televizijama, lepljenja i cepljenja plakata ... sve u svemu - budalaština.
U Negotinu je sve bilborde zauzeo Oborknez sa svojim oborkezom, poluotvorenim ustima (tek da se nazru zubi), nakostrešenom bradicom, prekrštenim rukama, rolkama i karo košuljama. OK, ima i jedan, da prostite, bilbord na kome je prefarbani Toma koji tera Negotin "napred" (hm, napred drugovi ... gde se dede ono čuveno za mnom braćo?), ali taj uglavnom niste ni mogli da vidite jer su ispred njega uvek parkirani kamioni puni drva. Na skveru kod Doma zdravlja, gde im mesto nije.
Dakle - Oborknez Timočki.

Evo šta znaju da rade nezahvalni Negotinci. A čovek lepo u Negotin doćero 1000 (lele, opet ta cifra) Zaječaraca na ličnu promociju, svoju i Dinkićevu, dovuko i pevaljke radikalno (do juče) nastrojene (Omariju Šarif & Ormanu); svaki dan malo-malo pa njih dvojica decentralizuju i regionalizuju Srbiju, obećavaju koncerte i parade, Popove plaže i Pop-lave svaki dan, čim dođu na vlast. Plus, sve ima da procveta. Mi, jelte, mrzimo Beograd, al cela Srbija će izgleda ko Beograd, samo mi da dođemo na vlast. Btw, Beograd izgleda kao cela Srbija, ali skarabudžena na jednom mestu.
A nezahvalni Negotinci ovako ... c c c.
Pored nezahvalnih postoje i neki zahvalniji Negotinci.
Na primer, oni što koriste prostor jedne NVO za izborni štab jedne VO.

NVO se još zove i "Asocijacija za razvoj opštine Negotin", poznatija i kao ADF (sponzor im je bila Američka Fondacija za Razvoj - American Development Foundation). Kada hoćete da iznajmite taj prostor, ključari vam kažu da nema problema "ali samo bez politike". Kada LDP, ovaj, pardon - Friedrich Naumann Stiftung, hoče tu da održi tribinu o liberalizmu u lokalnoj politici, opet nema problema, samo nema ko da otvori vrata.
E, ali zato su vrata otvorena za nešto što se zove SDP Srbije, poznatije i kao Ljajićeva stranka.
Dakle, za neke "nema politika", a za neke "nema bez politika".
Super. Baš dosledno.
Kao, ne finansiraju ih više Ameri, pa eto ...
Doduše, i lokalni žutaći prečesto održavaju sastanke u prostoru negotinskog Resurs centra, da se i to ne zaboravi. Opet VO u NVO. Ali, ovog puta bez ražnja, moliću fino.

Nego, taj SDPS, beše li to ona ekipa koja je besplatno dovela Kursadžije, kao promociju sopstvene politike? A sad još šetaju i Pileta po pijaci, iako znaju da je zabranjena prodaja pilećeg mesa na otvorenom. Ne plaše se inspekcije, nikako ...
+
Danas je i Jedinovuk boravio u Negotinu, ali ne zbog politike, nikad, kud bi on. Došo čovek da promoviše svoju novu knjigu. Zato i reče na promociji, kako u Negotin još nije stigao 5. oktobar. Pa i nije, danas je 3. mart. A nije stigao, između ostalog, i zbog njega i njegovih. Zašto? Ko ne zna, bolje onda i da ne pita.
Inače, sinoč je Šef reko da če se povuči iz politike i posvetiti privatnom biznisu. Lepo. Kasno. Džaba je danas u Palanku dolazio Frače Dule, odluka je čvrsta i neopoziva. Kao i ona Genčuova da više neće da finansira SPS sa 1000 postizbornih ćevapa. Da se zna.
O KZN DSS i ostale bulumente ne vredi ni pričati, kad njihov lokalni lider uporno svoju partiju zove "Srpska Demokratska Stranka". Jbg, stvarno su sva slova tu, ali malo ga 'be raspored ...
Stručnjački ministar kulture je posetio Istorijski Arhiv Krajine i Vina, a na RTV Krajina-Vino mantrali su reprezenti Doma kulture u koji ministar nije išao. Zbog zašto? Zbog zato.
Bila je danas u Negotinu i Nataša. Nije je dočekao nijedan član nekadašnjeg GSS. Nema ih u LDP-u, a niko ih nije ni zvao. Iz LDP-a su do sada došli baš sve takineki, exGSS - Ostoja, Gamser, Kenan, Nataša ...
Dobro, naleteo je i pozdravio se Miki Sunđerbob, ali njega ionako ima svuda.

***
Sve u svemu, "dragi moji Negotinci", ostalo je još samo 24 časa do predizborne šutnje. A onda počinje predizborna šutka, ispod stola i horizonta javnosti.

p.s.
Umalo da zaboravim i nešto lepo!!!
Zvonko Bogdan ga pokida sinoć. Naravno, stari majstor ne može nikako da omane.

Klenovi iz opštine?
Pa, ni oni ne mogu da omanu oko gramotike i ćirilatinice.

6 comments:

Anonymous said...

http://www.tk-info.net/?p=11408

Radmilo Kračunović said...

Čuveni ministar Marković, Vladin Četvrtak, privremene mere, Bor ...
Zvuči poznato, zar ne?

SS Satyr said...

hrbriNažalost,sve je već viđeno...Ovim pametnim klincima,što su se organizovali,što je uzgred jako dobro,jer oni već kontaju,da matorci hoće da im zavuču,da ih vozaju,da odlučuju o njihovoj budućnosti i ništa ih ne pitaju,a svako normalan,mlad ne sme na to pristati,sam predložio da okreće ono ruglo od zgrade,Opštinu i to sa sve zaposlenima u istoj.
Dugo smo imali mlade ljude koji nisu bili inertni i osim otuđenosti,koja poodavno hara Svetom i životom ljudi,apatija,beznadežnost,nesposobnost empatije je takođe jedan svetski trend koji zahvata i mlade ljude u nas,jerbo sve je jedno globalno selo,palanka.
Imamo toliko praznih priča tih istih političara,tobož stručnjaka za sve i sva,neke kvaziorganizacije koje kao misle na mlade,a u stvarnosti je jedan bullshit!!
Niko se ne seti da napravi jedan centar za mlade,ali koji će biti živ,koji će imati program.Ako za koncert u Domu kulture,može da se izdvoji 150000,oo dinara,što je meni takođe ok.pa može valjda da se nađe jednom nedeljno pišljivih 15ooo,oo din. za neki zanimljivi programčić.I nova scena u bioskopu,osim dva koncerta i još neke izvedbe,uglavnom zuji prazna,kada će se nešto aktivnije sa kontinuitetom organizovati,u avgustu možda?
Pita mene moja nova prijateljica koja ne živi ovde a koja je eto došla na par dana,ima l' ovde mladih ljudi?

Anonymous said...

Provereno "min njet"
Gospodine Rasimu Ljajiću - PROVERI TE.
Vaši saradnici u Negotinu su Vas, blago rečeno, dezinformisali u pogledu korišćenja slobodnih proetorija za okupljanje žena u selima Kobišnica i Bukovče.
MOLIM VAS da se informišete o pravom stanju istine kod referenata MK Kobišnica i Bukovče.
Iskreno kao čoveku žao mi je što VAS JE NEKO DOVEO U ZABLUDU PA STE REKLI ONO ŠTO STE REKLI SINOĆ U nEGOTINU, U SALI BIOSKOPA.
Ja kao čovek DUBOKO SAM ZAHVALAN ZA SVE ONO ŠTO STE DO SADA UČINILI.
Molim se bogu DA NASTAVI TE TAKO I DALJE.
Ali vas molim proveri te da bi saznali ISTINU oko korišćenja slobodnih prostorija za žwnw u Kobišnici i Bukovču.
Ja sam proverio, a Vi ste na potezu ako kojim slučajem dođe TE U SITUACIJU DA OVO PROČITATE.
Znaj Te da žene u oba sela imaju na raspolaganju izuzetno opremljene prostorije, SAMO TREBA DA SE REGISTRUJU KAO UDRUŽENJE GRADJANA I SKLOPE ODGOVARAJUĆI UGOVOR SA MESNOM ZAJEDNICOM U SELU.
žAO MI JE ŠTO SAM ANONIMAN ALI DRUGAČIJE "NE MERE".
LALE "A EM SORI", AKO SAM PRAVILNO NAPISAO-OVO KAO POTPIS.

Radmilo Kračunović said...

Ma nema veze, nije baš sasvim ispravno, ali je barem iskreno.

SSSkala said...

Ko će na humanitarac večeras u 19h,u D.K.?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...