Thursday 4 March 2010

Poslednji Četvrtkovdan


Konačno, dođe danas i taj Poslednji Četvrtak. Barem što se Negotina tiče. Da vas podsetim, Prvi Četvrtak zapravo beše onaj 19.04.2009. godine, ili Veliki Uskršnji. Toga dana su negotinski žutocrveni održali KZN na kojoj su najavili pad tadašnje vlasti - u ćetvrtak. Po prvi put. Za baksuza, istog dana je slične egzibicije izvodilo i nekoliko borskih balansera na sopstvenim KZN i takođe najavilo uvođenje vanrednog političkog stanja u Boru - u četvrtak. Onaj čuveni, Vladin četvrtak.
Negotinci dobiše konačno Organ po čelu u četvrtak 1. oktobra 2009. godine. Baš vala, šta smo tražili tako smo ga i dobili.
Danas, 4. marta 2010. godine, konačno je došao taj Poslednji Četvrtak u recentnoj istoriji bolesti ovog grada. Od iduće nedelje, šta god da se desi na izborima 7. marta, četvrtak više ne figurira kao ozbiljan dan za politiku. Vlada se više neće baviti Negotinom na taj dan za jedan poduži vremenski period. Ovo je bio Poslednji negotinski a istovremeno i Prvi borski Četvrtkovdan. Jer, konačno, i Bor je došao na (svoj) red. Dobiše i oni svoj Četvrtkov Organ.
Potom slede neki drugi, novi, naredni i vanredni Voždovci, Odžaci, Negotini, Borovi ...

***
Nego, da se mi vratimo u Negotin, jer ovde još uvek nije sve gotovo.
Prvo meteorologija:

(juče sunce, danas kiša)

Uočeno je prisustvo Brzog Bonzalesa u Negotinu.
Potom zoologija:

Pojavila se i nova vrsta primata koja menja boju dlake zavisno od klime, živi na drveću i naročito voli da hoda po tankim granama.
Evo malo i botanike:

Svi znamo da sa drveća opada lišće u jesen. Međutim, nismo znali da se u Negotinu, pre početka proleća, sama od sebe ljušti kora sa tog istog drveća. Evo, pogledajte, ako ne verujete.
Ili su možda u pitanju ipak neki glodari koji to gule?
Na kraju, pejzažna arhitektura:

Naravno, shodno staroj i proverenoj tradiciji, Negotinci u ovo doba krešu i gradske drvorede ...
A po staroj dobroj i proverenoj tradiciji, koalicioni žutocrveni partneri prave cirkus, dobro poznat iz devedesetih. Par sati pre početka predizborne tišine u Negotinu, izmisle svoju Poslednju Organsku pizdariju, ne ispoštuju zakon i uteraju još neki glas listi LDP - Radmila Gerov.
Sumnjate i u to?

Srećan Osmi mart.
Da ja čestitam odmah, što je sigurno, a ne posle da mi kažu kako kršim predizbornu tišinu ... sve mi neki stra'.

20 comments:

RainDog said...

Dolazim u nedelju da se naviknem na atmosferu i psihički pripremim za ono što dolazi u Boru.
A i da čestitam listi br. 5 pobedu, naravno. :)

Marko said...

RainDog, prvo skoci pa kazi hop. Jucerasnja anketiranja pokazuju da je rejting Rade i LDP pao ispod 10%. :)

Milos S. said...

Naravno da ce gradjani nase opstine da zaokruze broj 5 i izaberu Radmilu Gerov kao buduceg predsednika. To je vec dokazano delima, nacinom rukovodjenja opstinom, inteligencijom i obrazovanjem!
Rezultati se vide, odredjeni elan za jos vise planirane ciljeve postoji, i narod to vidi i oseca.
Nepismenost i Ljubise i Milana, bacile su veliki podsmeh i na DS i na SPS, sto uvidjaju cak i njihovi clanovi sto ce najverovatnije dovesti do potpunog debakla ove dve politicke opcije!
Jednostvano narod to mora reci na izborima, da Sojica i Kursadziju zeli na tv-u u seriji Bela ladja i Grand paradi, ali nikako u skupstinskoj sali opstine Negotin!
Negotin je grad, kulturan i prosvecen i ne sme biti degradiran neobrazovanim , neodmerenim i u svoju korist ambicioznim ljudima!
Negotinci na predstojecim izborima sigurno polazete odlicnim uspehom, ukoliko je vas odgovor redni broj 5, tj. lista LDP-Radmila Gerov!!!!!

Anonymous said...

Iste price kao i u maju 2008, po tadasnjim anketama, bilo je da ce tada PNTK jedva osvojiti 7%, i tada je Radmila rekla hooop i osvojila blizu 30%, i sada te iste narucene ankete od strane DS, opet daju iste prognoze, a videcemo vec 7. uvece ko ce se pre hvatati za glavu, bolje sredite redove u DS nezna se vise koliko struja ima, velika frka je u DS, pa te frustracije hoce da prebace na drugi tabor

Radmilo Kračunović said...

Da, da, čuvena anketa rađena u MZ Samarinovac - Gornja Mahala.

Anonymous said...

Jedino sto Radmili zadrhta glas sinoc na televiziji, kao da je uplasena ili je mozda malkice popila, al drhti li drhti.

Anonymous said...

Pa drhti joj od uzbudjenja kad svud po studiju RTZ vise Boskove slike kako cisti svinjac i muze kravu na farmi!

Anonymous said...

Najboji đaci odoše za Beč,ja vido samo odlikaša Ljubišu među njima.A sad činjenice.Predizbornu kampanju ,pa i te ankete prave Nišlije koji već mesec dana zive i rade u Negotinu,nezna se ko će da vodi grad ako kojim slučajem pobede jer od kampanje njihovo je bilo da lepe plakate po gradu,a čak i sekkretarice su dovedene iz Niša,zato iako neglasam sve čestitke na ubedljivoj pobedi Radi.

Milos S. said...

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Nichic-podigao-temperaturu-u-vladajucoj-koaliciji.sr.html

A bre izgleda da i nismo neka nebitna palanka, evo zbog nas moze cak i vlada u Bg da padne!

drjackas said...

Vi mora da gledate u fasuj ili imate kontakt sa Zorkom ili najpoznatijom babom, kad znate kuj ce pobedi!
Ih bre, mogo si da otvoris online predizbornu kladionicu, pa da vim dal bi i s budjelar stali iza ovakvih izjava. A mozda bi se i opario, sejtan bi ga znao?

Anonymous said...

Sta to cujem , danas je u opstini bilo vruce! Naime, nasi tamnoputi sugradjani dosli po svoj obecani novac, ali Ljubisko nedaje! Digla se frka...angazovana je i policija 8)

Anonymous said...

A evo kako se i u Politici smeju za predizborne lagarije DS, SPS,
G17 i Nicica:

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Predizborni-autoput-za-Negotin.sr.html

Radmilo Kračunović said...

Sve su to njihove standardne majmunijade za naivne glasače. Pa i ovaj Organski je pre neku godinu pričao da "če pravi autoput Paračin-Kladovo da naši sugradžani iz inostranstva ne lomu svoja skupa kola po rupe". I granični prelaz. I Đerdap3. I megamarket. I zakrpiše rupe po ulicama ovih dana, kako da ne. I farme vetrenjača. I biznis inkubatori. I investicije, i Španci, Portugalci, Austrijanci, Nemci, Česi ... marsovci.
Vruće je u opštini poslednja 24 sata, otkako su juče menjali članove OIK. Ceo dan im zavrću ruke i čupaju uši oni gore iz Beograda zbog toga, jer su se ustalasali vrhovi dve proevropske stranke (pogodite samo koje) zbog negotinskoh idiotarija, preti se teškim krivičnim prijavama i medijskim masakrom na Velikoj TV (čitaj RTS). Skroz, do vrha.
E pa zato su popodne vraćeni nazad stari članovi OIK.
Priča o postizbornoj dvojnoj "proevropskoj" koaliciji sve je bliža realizaciji. Te dve liste moraju da osvoje približno 60% ukupnog broja glasova u nedelju.
Odavde se više niko ne pita o tome. Sve što čitate po blogovima i komentarima su samo puste frustracije onih koji će da ispuše u nedelju u 20:01h.
Tačka.

p.s.
Video sam da na ostalim "blogovima" stoje postovi u kojima se navodno poštuje predizborna tišina do nedelje. Zato stavljam navodnike na "blogovi" i to važi za sve. To je dokaz koliko svi, ali baš svi, ne kapiraju suštinu blogova i šta stvarno o njima misle i za šta ih koriste. Niko ne može da etiketira (ili nešto još gore) autora bilo kog bloga za "kršenje predizborne tišine". Zbog ličnog autorskog stava, koji je isto što i kada stanete na ulici da popričate sa nekim. Da li je to zabranjeno? Nije. Dakle - udri slobodno.
Nije isto kada se zna poimence autor bloga ili kada ga koristi neka organizacija, stranka, koalicija, institucija. Nema tu ličnog stava, tada u pitanju JESTE propaganda.
Zaista se slažem da je RainDog 10000% posto u pravu kada kaže da će 99% ovih "blogova" nestati posle izbora. Možda neće samo kod onih u opoziciji, i to prvenstveno zbog toga što će ugasiti RTV Krajinu čim prođe ovaj cirkus. A i oni se do sada pocepaše od emitovanja programa.

Samo napred, i srećan ti Osmi mart Negotine.

RainDog said...

Sutra u Negotin dolazi i pravni savetnik LDP-a (inače član Republičke izborne komisije). Neko mora da dežura, jebi ga.
Pod P.S. si skroz u pravu. Pojmovi "blog" i "ćutnja" se slažu ko čokolada i beli lukac.
Inače, vidim da ste čak i Varagićevu pažnju skrenuli: http://www.draganvaragic.com/weblog/index.php/1827/predizborna-blog-kampanja-u-negotinu/

Anonymous said...

Pa kad je sve dogovoreno gore , sta tu ima vise da se dodaje i koje su te dve proevropske liste (vise mi nije jasno ko je za Evropu a ko nije)?

Radmilo Kračunović said...

Eh sad, koje su to partije...
Pa nekada su svi bili u jednoj, a sada su jedni na vlasti a drugi u opoziciji na Republičkom nivou.
Mala pomoć?
Nije SPS, SNS, SRS, DSS, NS, SPO, DHSS, LSV, PUPS, JS, G17+, PŽK, VDS, VDSS, SVM, SDP, SDPS, SDU ...
Ko je preostao???

Anonymous said...

Neki ce posle 7 i nestati iz grada jer ih nisu naski da im oduzmu pasose kao i pre godinu dana kad je zastarelo ono za batinjanje norvezana. To je nasa policija!

Rimljanin said...

Bice koalicije dve preostale stranke ali stim sto ce LDP (6 odbornika) ako postpji potreba da pomognu DS ali bez PNTK. Blanko ostavke svih odbornika su kod LDP,zato sad udarila pena na usta Vladi i Radi. To je to kad su legli na rudu ,pa bez koalicionog sporazuma izasli na izbore.Bora LDP vec uveliko pregovara sa potencijalnim koalicionim partnerima.

Anonymous said...

Zorane -ZORANE - Zorane
Što se ne uzdrža još samo 2 dana?
Juga reče juče na svom blogu:ZNAM KAKO.!
Imaj povrenje i mi znamo kako
S poštovanjem T.........

Milos S. said...

Pa Nicic je vec dobio po nosu iz vrha u BGu, ne bi me cudilo i ovo za Radmilu, Ljubisi su vec sasekli krila, sta nam onda preostaje dragi Negotinci...?
Moc je moc,nije dzabe cela ministarska svita prodefilovala kroz nas grad, neki interes je sigurno u pitanju.
Postaviti svoje marionete, naravno sve uz parolu ravnomerni regionalni razvoj i decentralizacija,to je njihov konacni cilj!
Ono sto njima gore u Bgdu rade ameri, to oni rade nama u unutrasnjosti ove napacene zemlje!
Mozemo da se dzilitamo koliko god hocemo, sami sebi da glodjemo koske, ipak smo svi mi zrtve globalizacije i novog svetskog poretka, gde tacno mora da se zna ko je GAZDA!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...