Saturday 27 March 2010

Dobri đaci


Dobri đaci uče na tuđim i svojim greška, osluškuju puls tržišta i birača, prihvataju savete, čitaju novine i blogove ...

pre

posle

U sredu je jedan od radnika INEX-Uzor Marketa 18 vasceli matine proveo čisteći prostor iza te prodavnice, oko kontejnera i tankova za mazut. I očistio. Svaki dan tu prolazim kada idem na posao ili se vraćam kući, bogumi sinko - i dalje je čisto. A blato je blato, mora da ga bude - inače u Negotinu neće biti politike.
Doduše, prolazim i pored Mister Nenadjebivog, istim putem ...

i pre i posle = uvek

Stvarno su majstori zanata.
Uopšte se ne uzbuđuju, i dalje teraju po starom. Čak, više ni ne prenatrpavaju tuđe kontejnere (koje svojataju). Uopšte ih i ne koriste. Ni prave kontejnere niti sopstveni čuveni kombi-kontejner sa pripadajućom mu prikolicom. Za smeće, na to sam mislio.
Stvarno, kako (na kraju) Mixajlo Uzorni može a Fridrih Barbaroš ne? Hm, možda ono "može" treba zameniti sa "hoće" ...

Ehm, dragi moji Negotinci, a šta nas sve to sprečava da konačno formiramo Savet potrošača pa ladno ovakvima kažemo da ćemo pozvati sugrađane na bojkot njihovih firmi dok se ne uljude?
Mada, možda bi mi sami prvi trebalo da se uljudimo ...

Bolje da nisam stavio ove slike kontejnera iz tzv. urbanih delova Negotina, iz naselja Borska i Veljko Vlahović, oko Zelene Pijace. Koliko tek tu Barbaroševića živi!!!
Da, nema ništa od toga, dok se sami ne uljudimo.

5 comments:

Anonymous said...

"Pionirski posao"
Pitam se da li će "proraditi" neki od segmenta u lancu:porodica/kućno vaspitanje/-škola/institucija koja treba da razvije svest/-i najzad nadležni državni organi /koji u "svojim rukama" imaju moć (za sada samo kao misaonu imenicu) da represijom uvedu red.
Pitaj te naše u rasejanu (na sve strane sveta) da li smeju i da samo pomisle a kamo li da se ovako ponašaju. Pitajte ih kako bi se proveli?
Miša

Anonymous said...

Opet ja.
Ovo što radiš i naročito kako radiš i da si nastavio posle izbornog "ludila" je ono pravo što je neophodno potrebno ovoj sredini.
Samo nastavi.
Predlog za sledeći post: dvorište Pedagoške akademije. Šta gledaju deca, naša budućnost, kada prolaze pored one "velelpne tvorevine" udruženja negotinaca i otvora na stazi, od centralnog grejanja.Tek toliko da ne bude nešto i na račun Tvoje firme.
Miša

Negotinac said...

U svakom slucaju postoje i oni koji su i odlicni, ali vrlo ih malo ima. Na drugoj strani mnogo je vise ponavljaca, sto je za komunalnu higijenu naseg grada i opstine porazavajuce!
Koje mere treba preduzeti?
Naravno sve dostupne kao sto su ucesce medija, inspekcijske kazne, efikasnija gradska cistoca!
Kako je veliki broj ponavljaca, tj. onih koje je tesko otkriti, a poznata je i cinjenica da se ljudi slabo prijavljuju zbog komsijskih odnosa, trebalo bi efikasnije vrsiti ciscenje grada i iznosenje smeca, sto bi se naravno i naplatilo od svih gradjana jer svi zelimo lep i cist grad i svi smo podjednako krivi zato sto ne prijavljujemo one lose komsije.
A tamo gde bi se pojavile slike poput ovih tvojih Lale na postu, te slike trebalo bi objaviti i na nekoj od TV ili na nekom blogu i velikim tekstom najmanje mesec dana da se vrti da to moze samo debil, kreten, majmuncina, seljacina ili jos neki odvratniji epitet, da se makar malo zastidi stoka kada svoje djubre vidi u javnosti!
I naravno komunalni redari ili policija koji bi cesce obilazili grad i opstinu i draticnim merama kaznjavali nesavesne ...

Sinisa Mirovic said...

Prvo.Barbarosa nezna kako se koristi internet.
drugo.Ne da baca dubre nego i pali kontejnere zajedno sa lozacima iz toplane preko puta(vido licno),a dim koji se siri Negotinom i koji zagadjuje celi grad nikog netangira.Gde je inspekcija da spreci paljenje deponije (doduse u malom) posto je to samo kontejner al je zato djubre djubrePa zar mi imamo komunalnu inspekciju.Koliko kosta taj kontejner,koje gasove oslobadja sagorevanje djubreta.Gde je ta svest o ekologiji gradjana Negotina ,ko zivi u ovom gradu moroji

Radmilo Kračunović said...

Eeee, al zato šta ima robu ... šta jeftino kuskre, mult.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...