Sunday 30 November 2008

Otisak Nedelje - 30.11.2008.

Iako smo još uvek pod snažnim otiskom posle obilaska Memorijalnog centra JBG - a nismo još sve videli (!) - da vidimo ko se to najviše otisnuo prethodne nedelje:
- Iako je izazvao najviše interesovanja, i podrške (glasova) Žorž ipak neće vratiti ni uvo niti mandate. Nisu bre kod njega.
- Grejanje k'o grejanje. Tj. kao i obično.
- I beton, istotakođeznačiznači ...
šic - mac

Predlog #1 - Domaće vaspitanje
Danas, petak 28.11.2008.
Vikend Danas, subota/nedelja 29-30.11.2008.
Pa da, barabe prečanske, izvinjavaju se - kako ih nije sramota?!
Baš se vidi da su neki fini, sve k'o neke ptičice, ne umeju bre ni jedan pošten vic u novinama da naprave na tu temu - k'o ova Naša.
Eh, pusto tursko ...

Predlog #2 - Grof Monte Krišto
Iako je bio ubeđen da je najbolji, radikali (koji li samo od njih?) tražiše i dobiše ostavku Bojana Krišta, direktora Aerodroma. A što, pitam se, spremaju povratak buldoga Woya iz Haaga, ili možda doček Deda Mraza?
Šta ti je sudbina, mislim, ta lutrija života i funkcija ... stručnjače jedno, ljubi ga majka.
Snaći će se već on, ne sumnjam.

Predlog #3 - 97
Polako, polako! Svi znamo šta su telefonski brojevi od 92 do 95, pa 985, 987, 9ovo, 9ono ... Ali, šta je broj 97?!
Lepo taj telefon pozovete, i dobijete informaciju na kom je rednom broju, tj. koja je tačka Dnevnog reda predstojeće sednice SO Negotin predviđena za sporne mandate ex-radikalosa negotinskih.
Da nije možda 97?
Niste valjda toliko naivni da stvarno pozovete, možda se neko i javi. Kako da ne.
Naši Bećari zakazaše sednicu SO Negotin za 5. decembar i postaviše na redni broj 97 sporne mandate nekadašnjih radikala. I šta sad, ako im oduzmu te mandate i vrate ih SRS (zapravo, Sud ih oduzima ili ne, a ovi su tu samo da konstatuju), koliko će prvih 96 tačaka Dnevnog reda biti legalne ako su izglasane uz pomoć spornih dignutih ruku?
Tražio sam po internetu da li stvarno postoji telefonski broj 97, i nisam ga našao. Najsličniji je broj 977 - Prijava smetnji (Telekom). Značiznačiznači, 977 je prijava telefonskih smetnji. Da nije onda 97 prijava političkih smetnji? Ne bi me uopšte čudilo.
I dalje se igraju gluvih telefona. Naravno, za dobrobit građana, kako bi drugačije.

Predlog #4 - Yellow Pages Negotin
Ko ne izgubi živce od čekanja da sednica SO Negotin dođe do svog kraja i čuvene tačke br.97 (što se očekuje negde pred Novu Godinu), osedeće od čekanja i na izbor predsednika & članova opštinskog odbora negotinskih demokrata. Zakazano za 27. decembar, ovog milenijuma.
Pa? Šta se koga tiču unutarstranačke stvari jedne stranke - učlanite se pa vodite unutarpartijsku debatu, vodite kampanju, birajte, kandidujte se, zapošljavajte se.
Tiče nas se, u pitanju je stranka koja vodi ovu zemlju u "svetlu budućnost", dok u Negotinu nikako da izađe iz istorijske ropotarnice u koju je svojevremeno dobrovoljno uskočila. Obaška što se to naročito tiče njihovih oponenata Bećara, okupljenih oko lokalpatriotskog fronta poznatijeg i kao NPNTK+ (Naprednjački Pokret za Negotinsku i Timočku Krajinu i Više).
Ima tu nekoliko stvari koje bi morale svakom da budu jasne:
- Pravo glasa i kandidovanja imaju samo oni članovi DS koji su platili članarinu za 2008. godinu. Samo takvi mogu dati podršku nekome od kandidata. Poslednjih dana je u DS bila aktuelna sportska disciplina "plati mi članarinu pa da glasam za tebe".
- DS Negotin je već nekoliko godina duboko isparcelisana na par kvazifrakcija. Od pre nekoliko dana, povučena je jasna linija fronta na one koji su za Ljubišu i one koji su protiv njega. Tako ovi drugi (protiv) sebe zovu, iako su i oni "za" - da iduće godine krunišu novu Kraljicu u Kraljevića Marka br.6. Gerovku bre, šta se pravite naivni!
- Trenutno na kladionicama, PNTK frakcija unutar DS Negotin vodi sa 400 prema 200 uplaćenih članarina. PNTK frakcija su oni koji bi da maknu Ljubišu Đorđevića i uđu u lokalnu vlast sa NPNTK+, "da se zapošljavaju deca".
- Da li deca mogu da se zapošljavaju i bez DS? Svi znamo da mogu. Da li mogu da se deca zapošljavaju bez NPNTK+? Kako stvari stoje - jok bre. Dakle, na koju su decu mislile te demokrate: na decu ili na "decu"? Pazi molim te, i to znaju, decu da dele na članove i na nezaposlene! Sram vas bilo! Ako ste hteli da pomognete deci, niste morali da to petljate sa politikom, imate vi Vladu u Beogradu pa završavajte posao. Dokle će još ići to unižavanje negotinskih demokrata? Da li u toj stranci uopšte ima više nekoga ko razume čega je to član, ili su zaista rešili da se utope u Gerov-jato?
- Aktuelni predsednik OO DS Negotin je nepobitno čovek koji je promašio i vreme i prostor. Jednostavno, to nije za njega niti je on za to. Trebalo je da se drži svog privatnog biznisa i ne petlja se u "politike". Zato od 27.12.2008. više neće biti na toj funkciji.
- Iako me dosta zanima politika, još nisam uspeo da pronađem podatak da je još negde slučaj da jedna minorna lokalna stranka pravi takvu pometnju i raspad u svim lokalnim odborima velikih, beogradskih partija. Probajte i sami: počnite od 2002. sa DSS, pa nabrajajte sve do danas sa DS. Neverovatno. O ovome bi mogla da se napiše neka sociološka studija. Možda sociopatološka?
Mislim da je problem ipak u dvorištu "velikih": njihovo članstvo (u lokalu) ama baš ništa ne razume o politici, oni nikako da preskoče prag svesti o tome šta znači članstvo u nekoj političkoj partiji, da statut te stranke podrazumeva i određeni stil javnog ponašanja pa čak i života. Oni bi samo da "zapošljavaju decu", kao da ne postoje državne institucije, konkursi, pripravnički staž i ispit, škole i diplome.
Ovo je najbezočnija zloupotreba dece u političke svrhe. Krivično delo.
Nije Gerovka kriva što je takva kakva je - sačuvaj me Bože njene dobrote!
Krivi su oni što su gori od nje.
Do sada je grad bio politički "podeljen" na dve opcije: 1) PNTK + ex-SRS + G17 + bašibozuk i 2) DS + SPS + piljevina. Od 27. decembra, kada DS pređe u r.br.1 očekuje nas jednoumlje na pragu bezumlja.
Ovaj predlog se pretvorio u esej. Šta da radim, za razliku od prva 3, ovaj će sigurno imati najdalekosežnije i najkatastrofalnije posledice po Negotin. Živi bili pa videli.
+ + + + + + + +
Ovim ljudima na slici, u zimu 1996. garantovano nije "neprijatno mirisao" kiseo kupus, nego nešto drugo.
Da li konačni spas za naš grad formiranje novog "trećeg" puta, odmah na početku 2009. dok još nije kasno? Ili da se beži u šumu, kao i uvek kada nailaze turci, nemci, bugari, poreznici i ostali Vilotići?
Glasajte. Za neki od predloga, naravno - nisam mislio ni na 5. niti na 27. decembar.

6 comments:

Anonymous said...

Dodjoh ipak ovdi, da ne bude posle neke kradje, neregularnih glasanja itd.

Ceo tekst Zutih strana #4 je prst u oko, analiza SVAKA CAST, bez greske! Nista ja tu ne bi diro! :)

Peščanik said...

Da analiza je na mestu.Svasta jos moze da se doda doduse..
Samo jer neko zna gde bi se to zaposljavali...
Sto li ne zaposlise one ljude na birou rada, kada vec ima upraznjenih mesta..

br.#4

Anonymous said...

E pa treba prvo da se učlane, pa onda sve ostalo, po redu ...
Tj. za one ljude na birou i dalje važi otvoreni poziv na konkurs za direktora JKP - kad bude.

Anonymous said...

Veoma zanimljiva politička zima.Dve skupštine zasedaju sa zanimljivim dnevnim redom koji razrešava mnoge dileme.Da li ćemo imati lokalne izbore ili novu lokalnu vlast? Da li ćemo imati novog kooperativnog predsednika DS? Šta je bolje možda znamo, ali narod uvek voli da na teži način dođe do cilja? Ipak se nadam da će se pitanje mandata razrešiti pre 27. decembra, a onda ćemo natenane, da dobro razmislimo i izaberemo predsednika odbora jedne stranke.Kažem svi, jer iako je to unutarstranačka stvar, u tome učestvuju i mnogi drugi.Glasam za predlog#3.

Anonymous said...

Ja tražim da mi se Radmila izvini što plaćam grejanje onim njenim komunalcima, i što zbog nje moram još da plaćam struju za grejanje Elektrotimoku.
#1
p.s.
Sara je delila zaštitna sredstva u ponedeljak ispod Radmilinog prozora, u centru. Kakva simbolika! Eh, što nije sednica SO bila u ponedeljak, pa da rade akciju "(k)urtone - (k)urtonima".

Anonymous said...

БР# 2
Авиону сломићу ти крила, пева Бора.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...