Friday 20 January 2023

Stoličnaja

 
Kako Tanjug javlja:
- SPC smatra jogu đavolskom rabotom i zato NJET MOŽE!
- OK, ali šta imate da kažete na ovo glupiranje sa stolicama koje se ponAVlja širom sveta?
- E, to MOŽE!
- Pa kako sad to?
- To je FENG ŠUI! I tačka.


Mene ovo neodoljivo podseća na situacije kada u nekadašnjem negotinskom bioskopu "Krajina" tokom sedamdesetih godina na repertoaru imaju neki od nastavaka "Emanuele" ili "Istinitih priča" (za neupućene, radi se o nadasve edukativnim filmovima francusko-švedske produkcije, kojima su po poseti mogli da pariraju samo Brus Li i Godzila), pa onda Rođa i Duško Majmun moraju da postave silna pomoćna sedišta sa strane uza zid (koja konstantno bivajući nepodmazana škripe, tako odajući one koji ne paze dovoljno na času) da ne bi usijani narod sedeo jedan drugom na glavi dok u mraku hvata... beleške. 
Preventivno. Mislim, stolice a ne beleške. Mislim, postavljaju a ne hvataju, to.
Original. Tako mi prvog reda, u koji neki nisu smeli da sednu zbog straha da im "onaj sa ekrana ne istera oko". Mislim, onaj iz "edukativne" ekipe.

***
Nego, da se manemo njegovih gluposti i našeg glupiranja - on je ovo namerno uradio samo da bi se pričalo o tome a ne o činjenici da je Srbija odavno ugazila u bankrot upravo zahvaljujući njemu i njegovoj bandi, kao i da bez para ovih iz prvog reda nema više ni srbovanja ni rusovanja, a najverovatnije ni kinezovanja.
Njet može bre više.
I tačka.

Šta je sledeće - klečanje u ćošku na orasima?

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...