Friday 11 November 2011

Šestokec!

šestokec
111111 = 11. novembar 2011.
petokec
11111 = 1. novembar 2011.
četvorokec
1111 = 1. januar 2011.
trokec
111 = zbir godine rođenja (u XX veku) i godina starosti uvek daje ovaj broj
dvokec
11 = keckec na levom krilu
jednokec
1 = jedan k'o nijedan


Na stranu idiotarija od filma "11-11-11" koji se od danas vrti po netu i bioskopima, ali u dobrom delu svetskih kultura ovoliku količinu kecova na jednom mestu smatraju za težak baksuz zbog koga tu nešto neće da izađe na dobro... Film je glup do bola osim onima koji vole bacanje para na horore, što zna svaki prosečni stanovnik Srbije kome je svaki Dnevnik u pola osam grđi od najgrđih dostignuća tog filmskog žanra.
Interesantna izgleda matematika oko sabiranja godine rođenja sa godinama starosti, gde zbir uvek ispadne 111. Eto, meni je npr. 66+45=111, Skali 81+30=111, Mikiju Prijatelju 56+55=111 itd.
U stvari, nema tu ničega čudnog ili mističnog, radi se o prostoj matematici za osnovnu školu koja važi do 31. decembra ove godine. Od 1. januara taj zbir će biti 112. I tako dalje. Poklopilo se samo to da je zbir kecast baš u ovoj godini prepunoj kecova.
To što su nam životi zatrpani umišljenim asovima koji bi svi da se naguraju na vrh igle poznatiji kao Vlast, da pritom više niko od njih odatle ne siđe a narod ne sme ni da zucne - e, to je posebna priča. Ona glavna, u kojoj se sujeverje ne maže na sve tanji lebac dok Zlatno Tele sekte političara usisava sve što stigne gore od 40 Alibabinih hajduka. Bolje reći, 250 + prateća administracija. E, kod njih ne važi normalna matematika, zbir je uvek 1.
Jedan k'o nijedan. Nula i ništica.

Da ispravim ono s početka:
jednokec
1 = 0
jednoprc

Oni to dobro znaju, zato tako pomahnitaju i na najmanji šušanj neposluha. Koji bre "oni"?!
Pa Oni, sa vrha čiode. Anđeli garava lica.
Bitange.

13 comments:

Anonymous said...

Za "javni servis" si u pravu. To je mašinerija za ispiranje mozga, kao da ih je Gebels stvorio.
A poslednja dva reda posta nerazumem. Pa i Tvoj diša je garav i to debelo(kako bi ti rekao).
Ps. Anonimus Te zamolio da napišeš nešto lepo, a Ti opet po starom.
Izgleda da ne možeš da vidiš drugu stranu medalje, već samo negativce.

Radmilo Kračunović said...

Medalja koju nam stalno uvaljuju nema dve strane.
Lepo je stvar subjektivnog doživljavanja stvarnosti i predstavlja ličnu percepciju. Ponekad i izgovor za negledanje istini u oči. Dakle, sopstveno Lepo zadržavam za sebe što preporučujem i drugima da urade.
Sa druge strane, protiv ružnog ne možemo da se sami borimo, nikako. I ružno se podjednako doživljava subjektivno? Ehm, jesbre, samo šta ćemo kada je nekome ružno zapravo lepo, pa mu to nije dosta nego te još ubeđuje da i trebi tako treba da bude? O tome pišem.
Svi su garavi, do jednog.
Ne radim naručene tekstove, dovoljno puta sam to već rekao.
Negativce ne "vidim" već izolujem.

Ovaj (za mene) kratak post je o lepom, ali to treba videti i razumeti. Subjektivno, dapače.

Anonymous said...

@Lale
"Svi su garavi, do jednog"
Ako etiketiraš da su svi garavi osim Tebe, onda imaš visoko mišljenje o sebi.
Kada bi svi isto mislili onda bi nastalo jednoumlje protiv čega se boriš od kada znam za Tebe.
Lepo je što braniš direktora, ali nemoj da nas ubeđuješ da medalja nema dve strane.
Ne mora da sam u pravu, ali naš narod kaže:"Nije zlato sve što sija".
Miša

Radmilo Kračunović said...

Nemam komentara na ovako nešto.

Anonymous said...

Lale je napisao kao i uvek vispreno zanimljivu analizu i to je što se od njega očekuje pod "lepo" nas koji ga pratimo od kad postoji blog. Idu kampanje pa za "ružno" biće dosta disciplina da im dodeljuje razne medalje.
Anonimus.

Anonymous said...

"Jin i Jang, i u crnom belo i u belom crno, i u dobrom zlo i zlu dobro..."
"Ili nije sve tako crno jer moze biti i crnje", sad da li je ovo pesimisticki ili optimisticki stav stvarno nemam pojma, itd.
Ali evo lepe price koja se danas dogodila na tzv. setalistu ka manastiru Bukovo.
Krenem danas ka Bukovu i negde kod naselja pokupim jedno malo stene, ustvari to malo stene krene zamnom posto su ga napali dzukci iz naslelja.
Sav mali i pumbast sa krupnim sapicama nemajuci nikog osim mene u tom trenutku ispratilo me je dobar deo puta i negde kod enoloske stanice zaustavilo se kod jedne kuje sa njenim mladuncem.
Ja sam naravno nastavio dalje svojim putem prema manastiru.
U povratku nizbrdo sretnem dva decaka (5. razred), nesto iznad one velike krivine, koji su pokusavali ono isto psetance da zastite kako ne bi izaslo na sred puta i nedajboze bude zgazeno automobilima koji tu punom brzinom voze kao da nema setaca a ko tek brine za pse.
Decaci su me pitali da li ja mogu da uzmem psa jer je strasno mali i drhti od hladnoce i od straha sto se nalazi u nepoznatom.
Rekao sam im da psa povedemo sa sobom i da cemo vec naci neko resenje. Inace klinci su veliki ljubitelji prirode i sume a i zivotinja, sto me je veoma iznenadilo i obradovalo jer po defaultu decaci tog uzrasta najvise vole sobu i u sobi komp.
Jedan od njih je povremeno nosio psa u narucju jer se jadnicak umorio od dugog hodanja. Negde kod ulaza u grad naidjemo na jednog gospodina koga uzgred i poznajem i kome se pas zasvideo tako da je pitao da li moze da ga uzme i odvede svojoj kuci. Mi smo to sa velikom radoscu docekali i sa zadovoljstvom mu predali psica, uz olaksanje sto ce malisa imati svoj dom i hranu.
Shvatio sam da eto ipak ima dobrih ljudi kako odraslih tako i dece i mislim da tako nesto treba malo vise promovisati kako bi u nekoj meri potisnuli ono lose koje takodje postoji mozda kod vecine drugih ljudi.

Taj sam said...

"...sa krupnim sapicama..."

Urukoviću,ti li si?

Anonymous said...

Da,sto je najcrnje svi oni ce se nakon natjecanja za sopstvene pojedinacne medalje, rukovati po ko zna koji put u pravom sportskom duhu koji ce tim gestom oskrnaviti.Sve zarad licnih interesa i niceg drugog.I nemojte posle reci da medalja nema dva lica i dve strane,jer Ima. Samo joj u ovom slucaju nijedno nije lepo.A ni steceno postenjim radom.Ama bas u svakom gradu.

Marjan Paradoksija said...

Ma to je samo neko izvukao silne kečeve iz rukava! Igra je sad njegova! Pitanje je samo ko!!!

Radmilo Kračunović said...

Zajeban poker sa 6 kečeva, vrlo zajeban...

Anonymous said...

Pa sto se tice ovolikih keceva, u pokeru je to dobitna kombinacija, a sto se tice skole, taj sigurno okida iliti ponavlja! E sad u politici oni koji su na vlasti sigurno je da vole da ponavljaju i to naravno mandat. Videcemo sta ce reci razredni!

Anonymous said...

Lale da li je stvarno da je zahvaljujuci Uruku pusteno grejanje u crkvi Sv. trojica?

Radmilo Kračunović said...

Pojma nemam za crkvu. Komunal to ne greje, jedino su mogli da ih prikopčaju na opštinu ili gimnaziju.
Nije ni bitno ukoliko nije besplatno, a ako jeste onaj ko je to uradio zreo je za tužbu za kršenje Ustava i budžetski prekršaj.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...