Sunday 3 July 2011

Otisak Nedelje - 03.07.2011.

Dešava se svašta u nama i oko nas, baš svašta. I uglavnom ništa.
Hajde prvo još malo o đubretu. U stvari, sve se vrti oko njega...

1. Hiroshima mon amour

Poslednih dana padala je kiša i duvao nekakav vetar pa oduvao onu šitinu od paljevine na negotinskoj deponiji. Silno potpaljeno đubre pomalo se natopilo vodom pa je pulmocid Negotinaca privremeno zaustavljen.



Na snimku je deo smetlišta koji je već izgoreo, na fotkama onaj drugi deo (bliži Negotinu) koji još uvek tinja iako ga svakodnevno zasipaju peskom i povremeno vodom.




Sve ovo zaista podseća na Hirošimu. Ne bih smeo da se zakunem kako tu nema i nečega radioaktivnog.



Nije mi tu jasno još nekoliko stvari. Na smetlištu leže brda bačenog krompira i crnog luka a u ovoj zemlji se na sva usta govori da narod gladuje. Plus, nikako ne mogu da shvatim kako je moguće da onaj idiot sa desne slike i dalje živi na deponiji. Kako ga niko odatle na sklanja, i kako bre uopšte može tamo da diše?! Da ne spominjem šuškanja o njegovim piromanskim vezama...
Slaba vajda od sve ove priče, što bi babe rekle. Večeras oko 22h ka gradu je počeo ponovo da se širi kiseo dim karakterističan za paljevinu koja nas sve davi već nekoliko nedelja. Interesantno je, što su u JKP primetili da se stalno ponavlja, kako se sve te paljevine konstantno javljaju u nedelju uveče...

2. Novistarikomunjari



Ma da, u lokalnom SPS održani pre par nedelja izbori za precednika i ćlanove, sve po (S)P.S.-u. Nemo da neki mrdne i prdne, iskoći iz kolosek i se kandiduje kuj ne sme! Ima sve bude pod konac bez iglu, ja će budem precednikopštine! Ovaj, precednikopštinskogokružnogkomiteta.
Se izvinim narodu, ro. Zeu!



Pa budi. Kad nemaš pametnija posla u životu.
Samo...



... vodi računa. I što dalje od belog luka.



p.s. (bez S ispred)
Drugovi i drugarice, niko vas ne ismeva. Sami sebi to radite. O broju followera vašeg bloga, i o tome da ste to sami sebi tek nemam šta da kažem.

3. Fuzbal



Svečano izjavljujem da pojma nemam o čemu se ovde radi. Kakva bre I liga i šta je to bilo '96?! Koje pare?!!! Opet je neko marisao lovu od prodaje igrača ili je prodavao utakmice ili ... šta?
Hajde, ko zna šta je u pitanju - neka napiše u komentaru.

4. Monarhija

Elemdaklem, srBski monarhopatriote proslaviše negdašnji pogrom srpskog srednjevekovnog plemstva koji nam je potom civilizacijski kao narodu umalo došao glave. A možda i jeste, s obzirom kako su se na Gazimestanu ponašali SVI, i oni na bini i oni u publici. Kao kokoške opaljene suncem u pileći mozak. Prestolonaslednik nepostojećeg prestola Republike (to beše onaj što se u Čačku građanima obratio sa "Čečeni"...) je blagorečeno popizdio na kvazipatriotsku stoku koja ga ne šljivi i ne smatra za svog pastira. Jebeš takvog kralja koji nije ukapirao da kod Srbalja ne pali dranje na masu. Plus jebeš takvu masu, to posebno.
Dakle, laž je višegodišnja da se na Gazimestanu proslavlja Vidovdan. Ne slavi se verski praznik već se to potura uz obeležavanje Kosovske bitke u kojoj su svi izgubili, a Srbi ipak izvukli deblji kraj. Plus, laž je da je tzv. NJKV A.K. prestolonaslednik. Ova država je Republika Srbija, zvanično priznata kao takva i pod tim imenom upisana u UN.



Ili je monarhija ipak vraćena, na mala vrata?
Btw, ne znam zašto bi taj NJKV morao da zna srpski jezik kad je već rođen u Engleskoj? Ne znaju ga ni ovi ovdašnji lokalni kraljevi i carevi, pa šta?!





Doduše, ni urednici Danasa (štampane i elektronske verzije) nisu se baš pretrgli od poznavanja pravopisa serbskog.

5. SKOJevska instalacija

Uopšte mi nije jasno odakle SPS-u pravo da se ovim kiti? Apsolutno stoji njihova kritika na račun prethodne bećarske vlasti da je zajebancija oko ovog spomenika prešla svaku meru, ali opet pitam - čime se bre to oni sad ovde diče?!!!







Pred zimu je natakarena nekakva konstrukcija oko ovog spomenika, koja je mesecima tu stajala po snegu i ledu, sve do proleća. A onda su prvo Bin Mirovića pustili da lepo zasadi travu i cveće okolo da bi mu to počupali jer treba da iskopaju kanale za električne kablove (za reflektore) i vodovodne cevi (za fontanu). Kada je neko od nadležnih seo i preračunao se oko troškova ovog čuda, zaključeno je da su u pitanju pare koje i nisu baš normalne. Hteli su da raskinu ugovor i nađu jeftinijeg izvođača, ali prc - procedure javne nabavke i tendera su okončane i više nema sklanjanja guzice u stranu. Plati pa klati, izvođač radova ima sva prava da naplati svoje u iznosu koji je prvobitno dogovoren. Taknuto-maknuto, u biznisu nema "puj pike ne važi".
Stvarno, odakle im pravo da svojataju bilo šta što se tiče građevinarskih radova na teritoriji opštine Negotin? Stara navika, Miloševićev mostograditelj Mrka, GP Zidar, Tončev Gradnja i vrh SPS?
Održavanje javne rasvete na teritoriji cele opštine, održavanje lokalnih a možda i važnijih puteva (ne i asfaltiranje, ali ko zna?), izgradnja kanalizacije u Miloševu... neki su od poslova koji su u 2010/2011 povereni (ili će biti) JKP Badnjevo. Samo fali još i to pusto asfaltiranje i SPS ostade bez svojih starih proverenih predizbornih aduta. Pa, u čemu je frka? U tome što je preraspodelom izbornog plena Komunal "zapao" DS-u, a sada to sve više zapada crvenima u oko. Žulja pa cepa. Koliko god se ritali i poricali, i oni imaju žutu mrlju.
Heh, ko samo postavi ovu žutu traku oko crvenog spomenika, mamicu mu provokatorsku!



Nego, da se vratimo na priču o spomeniku. Pre neki dan je na nekom od blogova Bin Mirović napisao kako je ova fontana dovoljno duboka da ispuni standarde za obavezno prisustvo sertifikovanog spasioca. Zna on dobro da u JKP postoji ekipa dežurnih ronilaca i spasilaca koja spašava firmu već 6-7 godina, i da je to neiscrpan izvor kadrova za tu potrebu. Neka se da ljudima da iskažu šta znaju i umeju, povećaju prihode firme - zar ne?
To pliva pa cepa.

6. Hakeri



Prosto je nenormalna neutaživa želja za posrbljavanjem interneta. Kojoj li je sad pa budali palo na pamet da pojam "uploader" zameni sa "natovarivač", kao da se u ovoj zemlji internetom bave bivši vozači viljuškara iz neke firme u kojoj je magacin bio zatrpan hiljadama paleta sa robom. U ona zlatna vremena.
I još nešto: MUP RS poveo je borbu protiv hakera i elektronske piraterije. Pošto se piraterija audio, video i ostalog materijala vrši postavljanjem istog na nelegalan način u nelegalnom formatu na neki od belosvetskih servera (ponajviše bratskih nam kineskih i ruskih), kako su policioti zamislili tu borbu, kao lov na natovarivače? I ko će to onda da radi, saobraćajci? Zašto da ne, i internet je neka forma saobraćajnice...
Dakle, udri po internet viljuškarima i rovokopačima!
Btw, pojam "haker" u korenu ima englesku reč "hack" (zakačiti se). Bio bi red da i to neko prevede na srBski, pa da se razumemo ko ljudi.

7. PomrAčina

Ne, ovo što vidite na slici nije dokaz iskustva s one strane života, svetlo na kraju tunela, zvezdana kapija iz Odiseje2001, unutrašnji pogled iz Borskog rudnika ili neka slična fantazija.
Radi se o hodniku u zgradi negotinske opštine. Onom u kome obitava lokalna panduradministracija. Hodnik je dug pedesetak metara, nema nikakvu ventilaciju a službenici zabranjuju otvaranje jedinog prozora na kraju hodnika, ne rade sijalice osim jedne čkiljave neonke blizu pomenutog prozora. U hodniku su šalteri za izdavanje ličnih karti, pasoša, vozačkih dozvola i registraciju vozila. Sve same delatnosti koje po defaultu čuvene srBske birokratije ubijaju u pojam svakog ko se usudi da krene u pribavljanje nekog od pomenutih dokumenata, a nasedne na priču kako nema gužvi. Podsećam, za dvadesetak dana svi građani Srbije će morati da imaju nove lične isprave.
Stvarno, da li je ministar policije sposoban da kupi 5-6 sijalica i makar jedan klima-uređaj građanima Negotina?
Nekada su u rudarske jame rudari sa sobom nosili kanarince, zbog metana koji je zapaljiv i uzrok je mnogobrojnih nesreća. Metan se iz svemira može detektovati u atmosferi neke planete, i ukoliko ga ima siguran je dokaz postojanja nekog organskog procesa, poput varenja.
Ukoliko se Dačić doseti pa negotinskom MUP-u dobavi kanarince, kakvih sve miomirisa u ovom hodniku ima, bojim se da će sirote ptičice pocrkati od angažmana i upozoravanja na zapaljive gasove.
Ma lepo je to neko nazvao - prdekana.

8. Svetogorska po treći put među Srbima

Pa nije samo Negotin blesav kada su nazivi ulica u pitanju. Jeste da je Dvanajesti Septembar u vrhu, ali ni ovo što rade sa ovom ulicom u Beogradu nije za potcenjivanje. Iskreno, ja ne znam da su nekoj ulici ovoliko puta menjali naziv. Čak su skapirali kako bi to mogla da bude i dobra zajebancija pa su okačili ovu tablu sa svim prethodnim nazivima.
Zaista smo blesav narod. Pa za svoje prve tri godine okupacione vlasti Nemci nisu našli za potrebno da promene naziv ulice iako se tada zvala po Žoržu Klemansou... Na tabli lepo piše.

***

Eh naš Druže Tito, maršalbravaru i caru stari. Sviraj ti do mile volje, ne pomažu nama ni kožne gaće ni ptice-serice ni kanarinci. Prdnuli smo u čabar.

8 comments:

Vasa S. Tajčić said...

E pa mali sad si ga definitivno nadrljao. Ako te zbog ovog Uruk ne pošalje na groblje ne znam kad će. Mnogo bre biješ po njima, ali ako jer neko mora i to kad svi ćute.
Imaš puno predloga koji nas sve ovde muče, mada imaš i nekih bez veze. Glasao bi za Josipa bravara ali to ti nije predlog, zato ću da dam glas za onaj kazamat u opštini. Taj hodnik inače dele opštinska inspekcija i SUP, tako da nije samo Dačićev nego je do pola i Urukov i Vlajkov. Evo oni bi mogli da to proglase javnom rasvetom pa da angažuju Bankovića da s tim novim kamionom zameni sve sijalice koje su crkle.
Taj hodnik zaista jeste ruglo i opštine i MUPa, i oslikava stvarni odnos i jednih i drugih prema Negotincima.
Moj konačni glas za #7.

Anonymous said...

nece mu biti lose na groblju, prosli put zavrsio fakultet kad ga tamoo Aca poslao da radi.

Radmilo Kračunović said...

Ne bojim se ja gosn Vaso takvih, daleko bilo. :)

Marvin said...

Broj šest. Neverovatno mi ide na živce "posrbljavanje interneta". Dovoljno problema je napravilo insistiranje na ćirilici u oblasti informacionih tehnologija i čini mi se da nije daleko dan kada ćemo se vratiti korenima tj. glagoljici.

Anonymous said...

>>>>Nitogen Auschwitz<<<<

@#1 prvo te truju...
@#5 ...pa te pljačkaju
@#7 ...pa te na kraju guraju u mračne prdekane gde ti "ubiju" građansko dostojanstvo

a ti građanine sve to trpi, gutaj i pričaj sebi da to tako mora da bude i sedi na dupe i pij kaficu još duugo, duugo...

Miki

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=dWkIpbVabNM

Miki

p.s.
Želim Vam svima srećno novo leto...

Anonymous said...

svi su oni "mali deca" za direktora nad direktorima,onog koji prezivljava u svim rezimima,koji je mlad i u 70-oj,koji zna znanje a bogami ima i imanje,vec 40 godina je direktor,stalni gost na teme iz trgovine i ekonomije....dame i gospodo,drugarive i drugovi,jedan jedini,nezmenjivi,koji svakog meseca isplacuje radnicke plate u iznosu od 10000 din.a sebi 200000,gen.dir.inex uzor negotin,danas i dozivotno direktor...Mika./aplauz/

Pirocanac said...

Zeznuto.. :S



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...