Sunday, 29 May 2011

Otisak Nedelje - 29.05.2011.


Hm, šta bi sve to moglo da se otisne ove nedelje, pitam se, pitam se...
... čudim se.

1. Vatanje

Pa dobro, nije u pitanju gejnešto, al jeste nekakvo vatanje. Uvatiše đenerala koji je vešto uspevao da sam, uz pomoć prijatelja ili publike čitavih petnaest i više godina krije guzicu od haških pasa-tragača. Ne znam da li se zaista SPS reformisao (kako da ne - pazi da u to ne poverujem), ali Dačićevi policioti su činjenično navatali Smradića, tako da Boris Prelepi može da svira do mile volje u švedski narodni instrument od gline sa osam rupa. U okarinu, bata Šurdo.
Činjenice govore da je Ivica zajebo Maricu.
O nevinosti komandanta armije čiji su neki pripadnici imali običaj i da streljaju ljude vezane žicom branitelji lika i dela Slobodana Miloševića i sličnih mogu da guslaju koliko hoće. Nevin je taman koliko i francuske sobarice, Gotovina, Orić, Tači i slična mu stoka. Pardon - izvinjavam se francuskim sobaricama.
Međutim, kopka me nešto drugo.
Mi (čitaj: Srbi) izvatasmo skoro sve svoje bitange koje su brukale ovaj narod krijući se iza "viših ciljeva". Nego, šta to bi sa nekima od ruske nam braće?


Drug Eduard Limonov, ruski disident i pseudopisac, francuski državljanin, drugar Garija Kasparova, autor "Dnevnika jednog gubitnika", fašista (po Stivenu Šenfildu), švercer oružja, snajperista i ko zna šta sve još. Dečko koji je ladno zveknuo nekoliko rafala iz mitraljeza 1992. godine posred Sarajeva.
Zašto ovog klena ne ganja Haški Tribunal? Ko je zapravo za Hag boranija - srpske komandno-štapske barabe ili ruska bitanga, koja nije opalila nasumičan rafal već je pomno nanišanio snajperom pre nego što je povukao oroz?!
Eduard Venjaminovič je nešto nišanio. Pitanje je šta je pogodio.
Ili koga. Ubio.
Činjenica je da Bratskajanamrosija krije neke (svoje) likove koji u potpunosti ispunjavaju kriterijume za Haški tribunal ali da to niko sa Zapada zvanično ne sme da kaže. Kao što ni mi preterano ne insistiramo na izručenju nekih članova Miloševićeve bande koji su postali naprasno ruski nacionalni interes.
Jebeš takvu pravdu.
Ne mislim na novine.

2. Opet štrajk

Dobro. Ajd sad da vidimo šta to onaj Bankovićev drugar ima da kaže na temu bune komunalske protiv tog jabukovačkog dahije.
Ništa više nego što je već pisao na ovom blogu 2008. godine, zbog čega mu je "anonimni komentator" prebrojao genetiku, porodično stablo, proverio diplome, najebo se majke i ostale ženskadije, gvirnuo u testise i kopao po kanti za đubre. Anoniman, malo sutra. Potpis tog gada je toliko smrdeo da se nije nikako mogao sakriti iza anonimnosti. Za razliku od drugih - taj nije.
Hajde malo da se podsetimo svih tih komunalskih štrajkova do sada.
2001.
Prvi zabeleženi štrajk u istoriji JKP "Badnjevo", upriličen je u junu te godine. Isterana mehanizacija pred ulaz u zgradu Opštine, u kojoj u tom trenutku sedi Privremeno DOS-veće, ustoličeno mesec dana ranije. Prethodno je nekim članovima sindikata "Nezavisnost" šapnuto na uvce da se neće dugo zadržati u firmi ako ne napuste taj sindikat. Svedoci itekako postoje.
Zahtev: Traži se od članova Veća da radnicima objasne zašto smenjuju dotadašnjeg Uspešnog direktora. Crvenog, naravno.
Ishod: Uspešni uspešno podnosi ostavku pre smene i dobija novoizmišljeno mesto prvog od saradnika/savetnika za nešto. Za zloupotrebu i neovlašćeno korišćenje službenih vozila i mehanizacije niko nije popio krivičnu prijavu.
Appendix: Nepunih pet meseci kasnije održani su vanredni lokalni izbori, na kojima je Veće puklo a na vlast se vratio SPS u koaliciji sa Koštunjarama.
2004.
Aca Ročulj je toliko preterao sa zajebavanjem u JKP "Badnjevo" da je to postalo nepodnošljivo ne samo radnicima firme već i koalicionom partneru. Komunjarama, naravno. U aprilu te godine počinje sindikalno komešanje. Desetkovana "Nezavisnost" nema snage više ni da prdne posle direktnog obračuna sa ljudima iz njihovog povereništva, spada na cifru od 12 apostola, otpor se sveo na samo jednu tužbu i to privatnu. Samostalni sindikat je propao u zemlju, čekajući mig iz Komiteta iako je bio u potpunosti u kandžama direktora koji prisustvuje njihovim sastancima po privatnim kućama. Formira se novi sindikat ASNS, koji počinje proteste ometanjem Komunalijade u junu, što potom prerasta u ulični protest u julu.
Zahtev: Smena direktora i pokretanje istražnih radnji o tome šta je sve to napravio od firme u svom dvogodišnjem mandatu.
Ishod: Ročulj beži iz firme ali ne pod pritiskom opravdanog protesta radnika, za koje ga zabole taman koliko i pre toga, već pod pritiskom politike koja se tada vodila u Opštini. Dok su radnici štrajkovali glađu ili šetali ulicama Negotina, nekoliko odanih su šetali pištolje po službenim prostorijama firme. Niko nije popio krivičnu prijavu za to.
Appendix: U septembru su održani lokalni izbori, u koje je SPS morao da uđe neokaljan koalicijom sa DSS, čiji je član i vedeta dotadašnji direktor JKP bio. Takođe, potonji v.d. u saradnji sa dva sindikata (bez "Nezavisnosti", koja se tome protivila) otpušta četrdesetak radnika, listom fizikalaca i čistača primljenih na određeno vreme, kao "meru za spas firme". Većina otpuštenih su bili štrajkači koje njihovi rođeni sindikati nisu zaštitili od "spasa preduzeća". U potonjim godinama najveći deo njih ipak je vraćen na posao jer grad nije imao ko da čisti. Oterani direktor te zime provodi par meseci u Istražnom Jakobsfeldu ali ne zbog Komunala (pojavio se nedostatak dokaza) već zbog prokletih auto-trka iz 2003. godine.
2008.
Do te godine bilo je nekoliko najava i pokušaja štrajkova u kojima su (začudo) učestvovala sva tri sindikata u JKP. Ujedinilo ih je to što se debelo kasnilo sa platama usled gazdovanja firmom do 2004. kao i činjenica da je od 2005. na snazi idiotska uredba Vlade da zamrzne plate u javnom sektoru usled čega su najviše najebali radnici u komunalnim preduzećima širom cele Srbije. Uspešno je čak sklopljen i Kolektivni ugovor sa Opštinom kao osnivačem, u jesen 2007. godine. Tada je i na intervenciju nekih ljudi iz DS, iako je na vlasti u Negotinu bila koalicija PNTK+SRS, komunalcima limit plata uvećan za 20%. Tadašnji radikali po opštini kitili su se tim perjem, ali teško da bi i budala poverovala kako su oni bili zaslužni za bilo šta. Međutim, dovođenjem v.d. direktorke direktno sa-ulice-za-uvo-pa-u-fotelju posle lokalnih izbora održanih u maju, stvari u firmi ponovo kreću u ludilo. Činjenična nezakonitost prilikom imenovanja za v.d. direktora osobe koja ne ispunjava uslove za to (doduše, ni Ročulj 2002. nije mogao da bude istovremeno i direktor i odbornik i predsednik komisije koja mu verifikuje izbor - pa šta) nije zagolicala sindikalne kolovođe ovog puta, naravno osim zamlata iz "Nezavisnosti" mada je i među njima preovladala težnja za kooperativnošću, sve dok standardna ekipa Kolovođa pomenutu nije natenane skenirala i počela da je bije po slabim tačkama. Što naravno nije ni bilo teško raditi devojci napaljenoj na politiku koju su ubacili u kavez pun zmija i rekli da ne brine dokle god njeni sede u Opštini.
U ovom kraju svi znaju šta na vlaškom znači reč fut. E, baš to.
Zahtevi: Isplata zaostalih i povećanje narednih plata, nova sistematizacija radnih mesta, socijalni program, dugovi preduzeća, kamata na tužbe radnika za neisplaćene zarade, toplane.
Ishod: Pare su i dalje davane na kašičicu, ništa od povećanja (naravno), ništa od sistematizacije i socijalnog programa (naravnonaravno), o dugovima i kamatama za tužbe ništa, o advokatskim troškovima još i manje od ništa (hm...). A toplane? Pa, ja od 2005. govorim da se sa toplanama u gradu konstantno nešto muva na ivici zakona, ali to izgleda nikoga ne interesuje. Zato danas u naselju Borska zimi plaćamo hlađenje umesto grejanja.
Appendix: I posle majskih izbora SPS ostaje kratkih rukava po pitanju vlasti, i ovoga puta zajedno sa koalicionom žutom sabraćom. Kako u opštini tako i u JKP. Pa što da onda malo ne potpaljuju vatru koja ionako tinja već godinama, a kliče se "alo bre, dajte veće plate komunalcima". Mada, posle pritiska na v.d. Nejaku ekipa savetnika/saradnika koja sada već broji tri (3) komada bivših direktora (sve listom dovela politika sa strane, nijedan podrijetlom iz same Firme) kao i poželjnih sindikalaca učvršćuje svoju poziciju i uticaj u preduzeću, tako da se delokrug pomenute gospodične sveo samo na protokolarno potpisivanje faktura. Takođe, u jesen te 2008. vrh lokalnih radikala listom beži kod Toma & Jerryja, čime počinje konačan pad PNTK sa vlasti u Negotinu.
2009. nije bilo štrajkova. Zato je bilo svega i svačega, već viđenog ali i neviđenog. Kao na traci, na direktorskom mestu su se u tih 12 meseci smenile četiri v.d. osobe, radikali upadali, pa naprednjaci, pa opet radikali, pa... na kraju je ipak v.d. Radikal prvo dobio pismenu podršku "dva reprezentativna" sindikata (koja je prosleđena i Opštini) da zavede red u firmi, a on je to razumeo kao 'odi u Garažu i javno pročitaj imena članova sindikata "Nezavisnost" i kaži da će da popiju otkaze ako se ne iščlane (opet...) a ostali neće da dobiju platu zbog njih'. Ladno, pred svedocima od kojih su neki pod punim imenom i prezimenom o tome dali izjavu za novine. A kolovođe tog sindikata neće da dobiju tu "platu" jer odbijaju da uzmu kredit u visini svojih primanja i to baš u banci "sa rodbinskim vezama". Sud je presudio te godine šta Zakon kaže o takvom sređivanju stanja u firmi. Posredno, i o podršci "dva reprezentativna sindikata" takvom ponašanju.
2011.
Stvarno, šta bre taj bandoglavi Banković hoće?!
Neće da razgovara svaki čas sa "dva reprezentativna sindikata", onim idiotima iz "Nezavisnosti" je priznao činjeničnu reprezentativnost, napalio je i predsednika Upravnog odbora da ih više ne konstatuje - sad samo još fali da obrlati Vlajka i ode sve u propast, kupuje opremu i mašine ko mutav i što je još gore nalazi poslove da se te iste mašine isplate u što kraćem roku. Šeta dupe po seminarima, on i oni njegovi ljubimci što imaju škole i koeficijente, savetnička/saradnička i ostala rukovodeća mesta. Đubre jedno privatničko, isplaćivao je plate po 25% svaki petak dok nije dostigao sva zaostala primanja! Šta je bre on zamislio, da će tako da kupi radničku klasu i retkopoštenu inteligenciju komunalsku?!
Dugovi firme jesu trocifrenomilionski. Tačka. Kao i potraživanja. Dug za struju nepobitno postoji u navedenom iznosu, ali je njegova isplata stvar dogovora poslovodstava JKP i Elektrodistribucije. Jednostavno, taj i takav dug ne može i neće ostati neplaćen, pa makar bilo i smaka sveta. Pitanje je kada i po kojoj ceni. O tome ipak ne odlučujem ni ja niti sindikati. Prosto - ko nas jebe.
Neko bi da šeta dupe do Austrije a nema tamo poslovne partnere? Žao mi je - ima.
Doveden je žuti Doca na Golubovo mesto koje je on sebi izmislio 2001. godine. I šta je sad tu u stvari sporno, kada su sva tri savetničkosaradnička mesta činjenično politička i namenjena bivšim direktorima? Zašto se sindikati nisu pobunili odmah, pre tačno 10 godina, zbog takvih radnih mesta, pa se danas o tome ne bi ni ladila usta. Činjenice govore sledeće: žuti je došao na to mesto jer crveni nisu dali da dođe na drugo u JP za građevinsko zemljište, a koje je i dalje prazno. Meni nije jasno samo jedno: Da li se bre ovi bune što je Doca došao na Golubovo mesto ili zato što to mesto nije i dalje prazno? Ubeđen sam da se ne bune zbog čega ta savetničkosaradnička mesta uopšte i dalje postoje. Gde bre smeju...
Socijalni program? Pa što ga nismo izboksovali pre, kod Blagoja, Goluba, Slobe#1, Ročulja, Brančeta, Kicula, Slobe#2, Danijele, Vladana, Brančeta (opet), Džigija - nego tek sad kod prepotentnog Bankovića? Jbg, našao se u pogrešno vreme na mestu zgodnom za zajebavanje.
Minimalci se ne poštuju? Tačno do bola. Ja zaista ne znam kako ti ljudi preživljavaju. Niko normalan to ne bi mogao da shvati. Na žalost, sve se i dalje opet vrti oko uredbe Vlade o zamrzavanju plata svim komunalcima. Ne smeš da im daješ manje od minimalca (kakav pleonazam) a ne smeš ni da povećaš plate. Dakle ostaje samo da uzmeš od onih koji imaju veće plate i daš onima koji imaju manje. Žao mi je, ko je tako planirao zajebo se debelo, boljševizam je baš zbog toga propao. To nikako ne ume da shvati da smanjenjem broja radnika i ukupan kolač postaje manji a ne pojedinačni parčići veći. I da su svi radnici na određeno morali da budu osnov za povećanje mase zarada, srazmerno zbiru njihovih plata. Pa u Uredbi doslovce tako piše, crno na belo. Jbg, kada prethodni rukovodioci (koji sada dobrim delom kenjaju i potpaljuju radnike) nisu imali mozga i muda da pregovaraju o platama sa Opštinom i Vladom, nego su čekali poklon s neba. I gledali samo svoja dupeta. E zato sada Bankoviću bride uši. I to ide u rok službe direktorske, šta da mu radim.
Klizalište koje je kupljeno iako se pričalo da će to ići na teret Općine? Biće to jedan od jačih argumenata opozicije na sledećim lokalnim izborima, činjenično. Može aktuelna vlast da se pravi po tom pitanju blesava koliko hoće, i da smišlja izgovore do 101 i nazad.
Sponzorisanje "Susreta sela" i auto od 2,5 miliona dinara? Stvarno, nekada je opština finansirala te poskočice; Komunalu i nije bilo potrebno da se posle okolo laprda kako se od tih para finansiraju krkanjci po selima. A da su ždrali - jesu. Kao razvaljeni, i kao da im je poslednje, predglavu. Sumnjam da je to bilo po principu američkih žurki da svako donese ponešto od kuće.
A taj prokleti auto? E jbg, to JESTE stvarno budalaština koja nikome ne treba. Trebalo je radnicima isplatiti zaostale putne troškove i tako rovatorima izbiti argument iz ruku, pa onda pazariti službeni auto recimo upola cene. Jebeš pogon na četiri točka, nećemo se voziti zimi na Kopaonik i Jahorinu i tačka. Da firmi treba nov, reprezentativan auto, to stoji. Ona razdrkana Dacia, koja je takva poodavno a ne od juče - hm, pitam se samo ko je to sjebo celu levu stranu kola 2005. a nikada nije odgovarao - zaista ne liči više ni na šta. Što, ponavljam, nije nikakav izgovor za kupovinu Bele lađe. Bez obzira na nedavno pristiglu profakturu za auto, koja apsolutno nije obavezujuća, smatram da ne treba kupiti kola po toj ceni - i tačka. Baš me briga ko će se zbog ovoga naljutiti. Nije mi namera da krojim ni lokalnu politiku niti poslovnu politiku firme ovde na blogu, jednostavno - to je ono što mislim i iza toga stojim.
Čedo - zajebi tu stvar. Ne treba ti da time hraniš rovce.

Uf, umalo da zaboravim na čuvenu mašinu za štraftanje po asfaltu (da, dragi moji sindikalci, kaže se asfalt a ne asvalt). Namera je bila da se njenom kupovinom preuzme posao obeležavanja i održavanja horizontalne signalizacije u gradu, što je do sada radila jedna niška firma. Da negotinske pare ostanu u Negotinu. Poverovalo se (nažalost naivno) u poštenje dobavljača i mašina je isplaćena u celosti a do dana današnjeg nije stigla u JKP. Umesto nje je na revers data druga, jeftinija i slabijih performansi, sa namerom da se naši radnici na njoj obuče za rad dok ne stigne ona prava "iz Amerike". Kakav zajeb. Sa dobavljačem je i dalje neverovatno teško stupiti u kontakt, mada su pokrenute predtužbene radnje i isti opomenut na nepoštovanje ugovora o kupovini. I dalje je sve status quo po tom pitanju.
Btw, mašina se može koristiti i za uklanjanje grafita sa fasada i drugih površina. Posle skorašnjeg patriotskog divljanja po negotinskim zidovima, sve mi više smeta to što nemamo tu mašinu u firmi.
Elemdaklem, pa koji su to onda zahtevi štrajkača u najavi, ili mogući ishodi? Smena direktora i predsednika Upravnog odbora. Ajde bre! Kao da su do sada radnici birali i smenjivali direktore pa da nastavimo sa tom praksom. Nema od toga ništa, to je svima pa i njima jasno. Zato ćemo se zadovoljiti kakvom-takvom isplatom nekih para, uticajem na sistematizaciju radnih mesta, novim kolektivnim ugovorom po našoj meri, armiranjem već ukopanih pozicija stečenih u Preduzeću. I čekaćemo nekog novog v.d. klena da ga kantamo naredni put.
A appendix ovoga puta, šta bi s njim? Pa, meni sve ovo izgleda kao predizborna kampanja za unutarstranačke izbore u lokalnom SPSu, i to u korist one struje koja u poslednje vreme laprda po čaršiji kako "nikada ne bi u koaliciju sa onima što su ih klali 5. oktobra, nego je onaj fašista Solana to naredio Dačiću i Tadiću". Da, takvi i dalje slobodno šetaju ulicama ove palanke.
Mada, ukoliko lokalnih izbora bude uskoro, može ovo da bude i predizborno traženje žrtvenog jarca u žutom taboru, da se pokaže kako crveni i nisu baš hteli sa njima po svaku cenu ali eto, moralo se tako zbog dobrobiti građana, pa narod neka glasa za principijelne. Po staroj i proverenoj formuli, da se mi malo odmaknemo i distanciramo od koalicionog partnera pred izbore, neće biti zgoreg, a dao bog, proverenih izvođača radova imamo na pretek. I onda posle opet iznova, sa ojačanim koalicionim potencijalom u nove pobede. I raspodele feuda.
Niko nije žutima kriv što su sebe doterali dotle dokle su danas stigli.
...
p.s. Appendix je u medicini latinski naziv za slepo crevo. E jbg!

3. ¡ʇǝɹʞoǝɹd

Čeda je konačno izabran! Živeo Čeda Jedini!
Bezveze.
Plus LDPMilojko.

4. Šoku TitoBeše nekad 25. maja Slet, Dan mladosti, kobajagi Carev rođendan, dan desanta na Drvar i ko zna šta sve još na isti datum. Bitno je da je toga dana na Partizanovom stadionu Josipu Radniku uručivana Štafeta mladosti, falusoidni simbol Oca socijaljugoslovenske nacije, totem oko koga su se okupljale drugarice pionirke i omladinke, i kitile ga (se) cvijećem.

A matori se pridržavao za sisu. Da ne padne, bolela ga nešto noga, biće.

5. Dve banke od BarijaProšlo je dvadeset godina otkako je Zvezda osvojila Kup šampiona u fudbalu.
Znate kada će u ovoj zemlji biti bolje? Kada se to opet desi.
Darko, Darko, Darko!!!
I LDPMilojko. Opet.

***
Eto, a ja pre tri godine rekao kako više neću da pišem o štrajkovima...
Ko mi je kriv što će komesar Reprezentativne Komunalističke Partije ponovo da mi jebe sve po spisku. Naravno, striktno anonimno, privatno i na najprljaviji način.
Kako da ne. Kupiću mu ogledalo za Osmi mart.

81 comments:

RainDog said...

Ne znam koj ti je taj LDP Milojko, ali glasam za njega na neviđeno.

Lale said...

Pantić, bre Šojiću.
Nebo se otvoriloOoOoOoOoOo!!!!!

RainDog said...

Au, onaj iz ekipe Karleuša - Kapičić - Pantić?
Povlačim glas i dodeljujem ga Darku Pančevu.

Lale said...

Pa i tu on kukuriče, bre.
A za Darko Panćef imaš pljus!

Marvin said...

Darko Pančev.

vilja said...

Vatanje!!!

Vlasta Mladenović said...

S obzirom da sam prozvan na sednici skupštine opštine Negotin od strane Radmile Gerov, kao i na njenom blogu, manipulišući mojim imenom, želim da odgovorim, zarad javnosti, da se ne bi pomislilo da se ćutanjem slažem sa tom insinuacijom, prizemnim politikanstvom.

U svom iz-laganju na skupštini, a kasnije je to učinila i na pomenutom blogu, navela je, u negativnom kontekstu, da su objavljene dve moje knjige dok sam vršio dužnost direktora Narodne biblioteke »Dositej Novaković« Negotin (nestranačka ličnost, prim. V.M.).

Šta to znači? Da li ja dok sam na dužnosti direktora ne treba da objavljujem kjige?

Radmila Gerov hoće da prikaže da je Biblioteka, odnosno da sam ja sam sebi izdao knjige.

Nije tačno!

Ja sam objavio preko dvadeset knjiga, kod uglednih izdavača, u zemlji i inostranstvu (vidi Leksikon pisaca Srbije), a prošle godine objavljene su mi tri knjige: Estradija (Udruženje srpskih izdavača, Beograd) i Časnopis i Evropijum (edicija časopisa Bibliopis; štampa i sponzorstvo "Intelekta", Valjevo).

Radmila Gerov kritikujući sadašnju vlast, hoće da stvori utisak da je ona pravedna, pravdoljubiva, principijelna politički, kulturna, itd., ali ne može time da prikrije činjenicu da su za vreme njenog mandata predsednika opštine uvedene privremene mere Vlade Republike Srbije, zbog nezakonitosti.

To je demagogija.

O tome, o njenim protivrečnostima, kao i o greškama i ogrešenjima u vreme njenog mandata, biće objavljena Bela knjiga, zborničkog karaktera, ukljućene su kompetentne ličnosti iz svih oblasti. Pristup nije kritizerski, već analitički, s jasnim kriterijumom. Da se zna.

Pravda je spora, ali dostižna.

Ars longa, politicus brevis.

Umetnost je večita, politika kratka (prolazna).

Anonymous said...

U bre Vlasto uspori malo. Znas ti da mnogi krisom, a manjina se izjasnjava da javno cita ovaj blog. Oni krisom se nisu bacali sa pamet . Kud bre i latinski i leksiku i sintagmu i svasta nesto upotrebi ti u svoje pisanije. Kazi prosto da te Megatrend studenti razumeju!!! A takvih kod prozvane nam institucije ima....

Anonymous said...

I zaradi ti zena knjigu ni kriva ni duzna .

pričam ti priču said...

Vlastimire, cuti. Da te podsetim koliko si puta jurio Radeta da ti se prizna sedmi stepen dok je bio u organu. Budi pesnicki iskren, jesi li i kod Radnile isao i trazio povecanje koeficijenta bas zbog menadzera u trgovini. I, velikoobjavljeni pesnice, zar ti nije receno da nadjes neku trgovinu u kojoj ces znanje svoje iskoristiti. Bibiloteka nije to. Ti, si, nazalost, kao i svaki drugi , to iskoristio , pa si nekima racunao prekovremeni rad. Svedok sam molbe i ubedjivanja doticnog da je menadzer u trgovinipreko poreban biblioteci, a i slusao pric da je suvisno objavljivati knjige poznatog Vlaste Sarkamenca. Dosta bre!

Anonymous said...

danas su tvoji komunalci sekli drvo u JNA u mom komsiluku u privatnom dvoristu o trosku opstine.Pa koliko ja znam budzet ne placa da se sredjuju privatna dvorista osim ako nisi iz SPS ili rodjak komunalnog inspektora koji zivi u komsiluku istog.Sramota i a komunalnu inspekciju i za opstinsku vlast drugi da placaju ,a pojedinima besplatno.
Dimitrijevic

Ende said...

Glasam za predlog broj 1. Ako neko smatra da je Ratko Mladić heroj srpskog naroda, u redu. Ali mislim da postoje hiljade i hiljade većih, pravih heroja Srbije. A to su sve one generacije kojima su devedesete godine uništile budućnost, perspektivu i percepciju normalnog, modernog srpskog društva, u kome su zaslužile da žive. Sve one generacije koje nisu bile za rat u Bosni. Rat koji apsolutno ništa nije doneo nijednom narodu u Bosni, sem što ih je polarizovao. Pravi heroji Srbije su mlade i zrele generacije koje žive u mraku Srbije, nezaposleni su ili rade za neku siću, ovde ili u inostranstvu. Generacije koje se nikada ništa nisu pitale. Verovatno zato što se neko plaši njihovih odgovora.

Lale said...

Da, JKP će seču tog drveta u ulici JNA fakturisati Opštini, jer je rađeno po nalogu inspekcije.
Baš me interesuje šta će da kažu "neki" kada Zelenilo to uvrsti u mesečnu Situaciju za naplatu održavanja javnih površina u gradu.
c c c
Mada, moguće je da posle toga inspekcija tu uslugu prefakturiše liku u čijem je dvorištu sečeno drvo, u formi neke takse ili slično.
Tko to može znati...

Anonymous said...

Taj inspektor bi trebao iz svog dzepa da plati komunalu secu tog drveta, jer to zaista nema smisla.Ovo je totalno bezvlasce!
Nego me i necudi takav postupak, jer sigurno taj jadnik i nema pojma o propisima koje treba da sprovodi, sigurno je skolu zavrsio preko veze (i to pitajboga koju), zatim se zaposlio preko veze, i zato sad sve sto radi radi totalno bezveze ili mozda gresim!?!

Johnny B. Goode

Moj Miško said...

ubuduce kad radite nesto u svom dvoristu da nebi trosili vase pare pozovite komunalnu inspekciju oni daju nalog komunalu,opstina plati i svi zadovoljni,pravi komunizam ,nirvana.A vamo borba protiv korupcije,pa ocistimo Srbiju,ja naivan pa pomislih da je ociste od idiota o neradnika kad ono ne da je ociste od onih koji misle svojom glavom ,smetaju drugovima,razvijaju opasne frekvencije kao "Crni bombarder"

Moj Miško said...

od kad komunalci kresu po kucama o trosku opstine,imali inspekcija nacelnika,ili bolje reci gazdu u opstini dokle javasluk bre.

Prcko said...

"i tata bi sine"

negotinski crnac said...

koliko ima penzionera u formi savetnika u komunalu i kako mogu oni nekog da savetuju kad su zbog svoje ne sposobnosti i bili smenjeni i dokle cemo mi gradjani placati te penzionere po komunalu.Ja ih vidim po ceo dan kako setaju po gradu ili sede po kafanama,cime su to zasluzili kojim zaslugama dobise penzije i stalno kukaju ti komunalci,a ima ih kao da drze beograd ,a ne negotin.

negotinski crnac said...

koliko cuda u jednom danu,prestavnici grada u odvojenoj lozi,mislis blizi su bogu pridobijaju ga za sledece izbore.Da podsetim,ako gledate TV,a gledate presednik drzave,ministri i prestolonaslednik Srbije nikad se nisu izdvajali u crkvi vec su bili zajedno sa narodom pokazujuci jedinstvo pred bogom,tamo nema rukovodioca i presednika partija.Samo je podmetanje ako tako trazi crkva (usta sumnjam)Trenutna uloga u pozoristu zvanom zivot je da ste direktor,presednik,zatvorenik,a kad se maske skinu pred bogom su svi istibez obzira sta su glumili za zivota,svi su ljudi i zato budite barem u crkvi ljudi ,a kad izadjete glumite velicine u vasim pozoristima.amin

Anonymous said...

Radmila je definitivno pukla!
Na TV Rama zumbirali Cvetka, UPS, Nocina kako sedi sa mr Urukom i ostalima na osnivackoj skupstini najsrpskijeg muslimana, a tu se mota i Dane,... Eeee, ostade Rada bez svog stada ;)

Asinus asinum fricat!

Vasa S. Tajčić said...

To je neki klon magarca i divljeg vepra 100%. Koalicija za ZOO vrt.

Lale said...

Bre Nitogenigeru, što se čudiš - prošle godine ti isti nisu znali ni da se prekrste u crkvi kako treba (nisu ni znali da treba). Oni samo rade onako kako su ih naučili dok su bili pioniri osamdesetih, kada su njihovi komitetski preci radili isto u crkvi Svete Trojice u Negotinu za Mokranjčeve dane, kasnili na koncerte, dovodili malu decu i drali se posred rukoveti, dok ih članovi hora RTB ili Glinke stišavaju...
Bolje da ih Ranko i Pera omandale po jedared krstom posred čela, da nauče šta je red.
Mada, bojim se da bi krst puko.
Od sramote.

Herr Tajčiću, nemojte tako, dao je Braćeeeevac i mnoge druge vedete, poput Ništića i Beloglavog nam Premijera. Cvetka, opet. Jako neko selo, skoro kao Dušanovac, Samarinovac i Jabukovac zajedno.
Ljubigimajka.

Vlasta Mladenović said...

Poštovani Lale,

povodom mog teksta, u kome sam demantovao navode Radmile Gerov, po pitanju mojih knjiga, izrečenih u negativnom kontekstu, javili su se anonimni i zlo-namerni komentatori.

Prvo, nije časno ne potpisivati se,
što je samo po sebi neverodostojno. Ako su u pravu, zašto ne izađu iz anonimnosti, na crtu, na videlo, pa da se suočimo. Ovako, nije fer. To je neodgovorno.

Drugo, i najvažnije, niko od njih nije napisao ništa konkretno, s obzirom da sam ja pružio dokaze.
Ne, to su zlo-namerno preskočili. Očigledno, istina im ne odgovara.

Treće, nemam nameru da se spuštam na taj podmukli, kritizerski nivo, po sistemu rekla-kazala, dezinformacija, tračarenja, sitničarenja, vređanja. Ne vredi.

Četvrto, što se moje bibliografije tiče, ne želim ništa da ističem, niti da umanjujem.

Peto, očekujem, ako ih ima, dobronamerne komentare, sa činjenicama i, po mogućstvu, na kulturnom nivou.

Lale said...

Ih bre Vlasto, pa ja se sa tim anonimnim gadostima bijem od samog početka. Šta ćeš, to ti je sudbina, postoji nekoliko tih i takvih frustriranata koji obijaju pragove negotinskih blogova pa ako ih negde puste da laprdaju, puna kapa!
Takvima se ne odgovara dok se ne potpišu, valjda ti je to jasno. Da li će se Palanka hraniti onime što "napišu"? Pa naravno - zato ovo i jeste Palanka, a ne nešto bolje, pametnije i lepše.
Niko normalan se ne bavi odgovorima na "argumente" tih sin nombres.
p.s.
Vidim da imaš svoj blogger nalog uzmi lepo piši na njemu sve što imaš da kažeš, objavljuj pesme, odlomke iz knjiga, priče, fotke. Sinopsis.
Prosto k'o spomenar.
Udri. ;)

negotinski crnac said...

Sedeo sam u kaficu danas i slusao komunalce kako raspredaju ko je u komisiji za vasar i ko vise ,a ko manje krade,pominjali su i groblje.Ovo kazem sto vec godinama grado kruzi ta prica o kradji na buvljaku za vreme vasara i na groblju.Pa ljudi izparcelisite vasar i svaka parcela ima broj,ili se izmere duzine ulica i kako se prodaje tako se u kompijuteru obelezi drugom bojom (vidi se koliko je ostalo metara prazno),kad dodje neko da kupi mesto odmah vidi gde ima praznog mesta ,ne mora da podmicuje komisiju.Isto vazi za groblje,ukoliko neko u vasem komunalu ima mozak ,usta sumnjam moze samo da skokne u dva tri veca grada (mislim za groblja) i vidi kako se radi,ili u Sabac ili Rumu gde se vasar odrzava svakog meseca.Izgleda da ni jednom direktoru nije cilj da sve bude transparentno,secam se da je nekad vas Aca stanpao posebne blokove za svoje ljude (ili su to neki od radnika ne mojte me drzati za rec).Znaci komunalci ne mojte da kradete sto bio reko Velja oprosticemo ako malo kraduckate.

negotinski crnac said...

koliko su investitora doveli koalicioni partneri u Negotin,mislim na nova radna mesta.Ta veza republicke i lokalne vlasti je kao povezanost Srbije sa EU i nase blagostanje.Ako si ti nesposoban kao sto jesi(opstinari) nece vam pomoci ni rebublika ni EU,ako si sposoban i znas posao svi ce se otimati za takve.Znaci ostaju nam projekti Dunavski biser,susreti sela,igranke,razvoji ruralnog turizma,hvatanje leptira,slikanje prirode ,turisticki vodici,vinski dani bla,bla,bla.Lepo vam je dok ste na vlasti nerazmisljte da to nije vecno i da za vasu decu ako misle da se vrate u ovaj grad treba da uradite nesto za njegov razvoj,a to moze samo privreda.Gde su stimulacije ulagacima u nova radna mesta kroz zemljiste i infrastrukturu,to je zadatak skupstine,a ne saveti MZ i susteti sela.

negotinski crnac said...

Drmanje fotelja uveliko krece sad ce nekima da zastanu prasece nogice od ruckova.Bensadini ,lekovi za pritisak,slaba vajda pritisak se povecava,jedan pogresan korak i oni sa kojima si do juce delio sve pustaju te niz vodu zarad svoje koristi.Mir donosi kompromis,nema pobedjenih svi su pobednici.Tako bi trebalo da bude ,a sta ce biti u opstini ovih dana videce se neko se nevreme sprema ,ne znam da li su dovoljne protiv gradne rakete da spasu letinu, ko razume shvatice.

futarevic pasarika said...

trazi se pogodni ekonomista za rad u jednom javnom preduzecu,konkurs je u okviru jedne partije nije birovski.Ovaj koji se menja vise je za susedne zemlje nego za svoj posao i zato se skida do pola,a od pola do gola videcemo.

Lale said...

Kada je pre 5-6 godina "jednom čoveku" bilo ponuđeno da obezbedi lokaciju za postrojenje za proizvodnju biodizela, uz napomenu kako treba da stupi u kontakt sa lokalnom samoupravom koja treba da dodeli određeno zemljište na kome bi se uzgajala uljana repica - "jedan čovek" nije to niti razumeo niti uradio bilo šta po tom pitanju. A mogao je. Nas nekoliko je bilo prisutno u novosadskoj kancelariji firme koja je bila zainteresovana za tu priču, gledali smo kako direktor te firme prekida očigledno uzaludan razgovor sa "jednim čovekom", uz rečenicu "Ko je bre ova budala?"...
Danas "taj čovek" sedi u lokalnoj samoupravi i to u visokoj fotelji. I dalje ništa ne razume niti radi.
Pardon, radi: po kafanama vodi abrove o tome dokle ću da pišem na blogu i zašto me ne isteraju sa posla zbog toga.
Budala.

futarevic pasarika said...

uvezi onog oglasa za ekonomistu u javnom preduzecu,slobodno neka se jave i oni sa Mega trendom i Karicem i oni dolaze u obzir posto su priznati fakulteti i diplome,samo ako znaju posao.Znaci prilika za sve.

Lale said...

"...oni sa Karićem" XAXAXAXA
Jok, sa Crnjanskim.
Čekbremalo, a mogu oni sa Novim Stilom?

futarevic pasarika said...

Bez smeha mozes i ti da se javis iako imas mega trend i ti i Vlasta sarkamenac.

Savic Djoko said...

Stvarno sramota na tim igrama je bio ceo "krem" komunala Zarkovic,Stankovic,Markovic ima li vecih neradnika i skubidana.Pa zar se nisu najeli kod kuce vec su morali i oni da idu sa radnicima i otkad oni spadaju u radnike.Nije ovo bilo druzenje parazita i poltrona.

Savic Djoko said...

Lale cuje se da su vam i kapiju ukrali sa fekalne,a imate kao cuvare ha,ha,.Cuvajte vi cuvare nemoj i njih da pokradu.
Prica se da je ovo u D.Milanovcu bila oprostajna vecera za neke,ko vam dolazi sledeci?Raic?

savetnik said...

i ja bi da budem savetnik

Anonymous said...

A sta bilo sa tim bananama sto pise kod Radmile na LDP.Nisam razumela i gde da trazim to na you tube sto pise.Molila bih za objasnjenje i o kojoj sekretarici se radi.Tog Radosavljevica znam ali me interesuje koja je ta njegova sekretarica,ako mozete da mi pojasnite.Hvala

savetnik said...

ger

100% said...

banane su ljustene uz muziku i ritam seksipilno ,neko bi reko striptiz banana,prava Sodoma i Gomora pijani balavi razvratni sve sto neprilici uglednim ljudima ako to uopste jesu.
a na you tubu sacekaj pa ces videti sta rade komunalci pod dejstvom alkohola,stidim se dok ovo pisem.

savetnik za puteve said...

Mnogo oces sestro, ljustenje banane se vezba kod bivse frizerke u komunalu,uplacuje se seminar koji traje jedan dan od opreme potrebno 1kg banana i lutka ili neki savetnik kao model.

Lale said...

Maznuta kapija na fekalki... Upm, stvarno sam neobavešten, k'o da sam poverenik DSS za Negotin. Ništa, onda će i to ući u projekat revitalizacije PPOV, tj. čuvene "fekalke" - garant! Šta znaju švabe šta je kapija.

Za tu oproštajnu kneževu večeru nemam pojma, nisam bio a ne bih išao ni da su me terali, nedaj bože molili. Ostavljam ja to lepo onima koji su pred Vlajkom prodali radnike za večeru sa lepencima i belidenserkama. Plus, i mene interesuje o kakvim se to bananama radi, i kakvo je to jedenje i pušenje istih?!! Jel to neka erotika, šta li je? Valjda će onaj ko je to napisao da okači negde link, pa da se malo i obična raja proveseli?
Možda TV1000 otkupi prava za emitovanje posle ponoći?

Bogumi, širi se spisak delatnosti firme, kako mi se čini.

banana men said...

kakav si ti komunalac kad ne znas nista doduse i oni koji su bili tamo se nesecaju pola jer su bili mortus pijani,a banana je pokupila sve aplauze drugih svi su trazili i da njima oljusti bananu ah,ah.
Kad ti direktor i presednik UO osvanu na yutubu videces gde radis crni Lale.

Lale said...

p.s.
Jesu li to u Donjem Milanovcu snimali nove epizode onog crtaća Bananaman, sa novom superheroinom - Bananawoman?
Banana men, banana teb...

p.p.s.
SPS nema više "pravo" ni na jednu funkciju u opštini dok demokratama ne objasne zašto JP za građevinsko zemljište i dalje nema popunjeno (pre 5-6 godina izmišljeno) radno mesto pomoćnika direktora, koji treba da bude iz DS (shodno podeli plena), obrnuto proporcionalno situaciji u JKP Badnjevo. Dakle, sweet dreams red comrades, nema ništa od toga.

Lale said...

Aman, dajte taj YT link za banane, da okačim na Otisak. Svrbi me tastatura!
(hm, a šta ako su to neke banane iz EU, najebaće svi k'o od krastavaca)

savetnik za finansije said...

sad posle komunalijade vidi se da samo komunalci u Negotinu nemaju zakonski zagarantovani minimum plate,zbog toga su vec usledile silne tuzbe ,a tek se spremaju sledece nedelje .Neko je najugrozenije radnike godinama zakidao.Koliko ce kostati to treznjenje videce se.Sta su radili direktori u komunalu zasto nisu primenjivali zakon i ko ce da odgovara i to ce se videti.Kao odgovorna vlast treba jednom potraziti odgovor od njih,a tamo ih ima sijaset direktora na platnom spisku(doduse zovu se savetnici).Ako se radi o steti koja prelazi milionsku vrednost zapitah se nepostojili tu i krivicne odgovornosti.Tolike tuzbe ,takse,vestacenja,to ce sigurno ici preko milion din.Vlast treba da se pokaze na delu.

savetnik za finansije said...

ko tebe pita Lale za kombinatoriku samo pisi za nista drugo i nisi nemoj da ti onaj iz SPS pokaze kako se radi.Imate jos jednog kandidata za teh.direktora jer to znaci da ce biti dva onaj crnogorac u brkove se hvalio po hotelu u D.Milanovcu.

savetnik said...

vido sam snimak ljustenja i pusenja banane pred onoliko ljudi sramota za dir.i presednika UO kako je bilo radnicima pred kolegama koji su se svi smejali zalosno.

Savic Djoka said...

Zna ceo Negotin ko je bio pre njega i ko ih je postavljao,ali ko mu je kriv kad nije sredio savetnike vec su mu radili o glavi,a naprimo je brate i on radnika ihha.

Anonymous said...

Oni se u DS-u bave svim i svačim samo ne onim što treba. Banković je jedan od retkih direktora koji taj i takav komunal pokušava da promeni, a koliko je to težak posao vidi se i po količini bljuvotina kojima je zasipan. Pa pogledajte samo ko su bili diraktori pre njega i da li su oni bili izloženi ovakvom pritisku...
Kiza

Patrik said...

promenite temu pohvalite malo komunal zbog onog cveca u gradu,manite vise banane sad je vreme jagoda.

savetnik said...

ne prima ga you tub nevoli ni on banane,kaze mora dozvola lokalnog SPS da bi se postavio na internet,e koje veze ima na YUtubu Uruk ,svaka cas,bas nas blokiro.

Anonymous said...

danas na IO sindikata u komunalu donesena odluka da se tuzi i za februar ,mart,april i maj mesec.Komunal sigurnim koracima ide u stecaj kao i prebacivanje plana rada suda.

Anonymous said...

Lale jos spava kad se probudi ono novi direktor, novi teh.dir. i novi savetnici.Ako vam se vrati Golub najebali ste ga covek zna znanje i komisije za vasar napravio nije od dzabe dipl.ekonomista.

savetnik said...

Ma kakve tuzbe ,znamo mi ko to huska radnike (neradnike)oce da zatvore firmu.Ako ne proradi bazen uskoro i
li ne bude grejanja bice vama strajka kad se gradjani pobune i uzmu motke u ruke.Tuzbe su bacanje para preduzeca advokatima i sudu,bolje da su organizovali za te pare jos neku trbusnu plesacicu kao sto su to uradili u D.Milanovcu.Ljudi tuze,a oni dve trbusne plesacice sa ljustenjem banana.

Anonymous said...

Nije mi jasno ko ti je ovaj, da nije onaj sweet glukozni."Ko mi je kriv što će komesar Reprezentativne Komunalističke Partije ponovo da mi jebe sve po spisku. Naravno, striktno anonimno, privatno i na najprljaviji način."ili je brka prsednik.

Anonymous said...

I treba da vam vrate Goluba. Ovo sto videsmo do sada sve sam jad. Obecavali demokratske promene , ciste parkove , samo kad se setim muka mi od pojedinaca. I neka vam vrate Goluba.

Anonymous said...

Ruza je dobila nalog od Opstinskog veca da izvrsi ocenjivanje radnika uprave za period od godinu dana od kada je nova vlast stupila na duznost.
U skadu sa Zakonom o odredjivanju maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj administraciji.

savetnik said...

E pa nece Goluba bio je konkurent Uruku za izbor u SPS nego crnogorca njegova zena je iz Dusanovca.

Lale said...

Koji bre crnogorac, aman? Onaj u brkove? Lele.

Sedi Mara na studen kamičku...

savetnik said...

http://www.youtube.com/watch?v=dCheUEajQjA
ima nade za mlade.

Lale said...

Ne kapiram, ko je sad ovde banana a ko trbuhozborac?

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=pXV1Na5qCrY
i sta je strasno sto covek uziva ,pa ima i on dusu.

Lale said...

Hm, nadasve bahato i bananopušački sa sve pripadajućim Denzorom koji uopšte ne izlazi iz kadra i nalepnicama na sisama trbuhozborki na kojima piše da ih sponzoriše JKP Badnjevo.

Stupidno.
Daj bre nešto konkretnije, ovo je čist autogol. Npr, nekakvo sindikalno veselje dok muzika svira himnu SPS?

Anonymous said...

sto je uklonjen ovaj video

http://www.youtube.com/watch?v=S_BFgqqhUM0

Anonymous said...

Koliko sam ja informisan na tu himnu, kako je ti zoves, u vis su ruke dizali Bankovic i Pavlicic,posto je kako kazu, i komentar radnika koji su to gledali dok su se drzeci za ruke veselili bio,kako nije sramota Pavlicica brat mu je skoro umro a on se veseli,a jedini koji je od radnika kazu reagovao na tu pesmu je bio jedan radnik sa vodovoda koji se popeo na stolici i veselio uz tu pesmu.

savetnik said...

Lale neverni Tomo ima toga jos ali je isuvise erotsko i konpromitujuce za pojedine,ali ako hoces bas iskontrolisi racun od 27000 sa rajackih pivnica pa vidi ko je sve krkao pored dir. ko je bila trbusna plesacica i kako je placena.

Anonymous said...

Lale samo za tebe da se prisetis tvoje mladosti
http://www.youtube.com/watch?v=zQwvZXQgFEc&feature=youtube_gdata

Anonymous said...

Braco komunalci, slabe su vam ovo bahanalije. Ja ovde nisam video nista ni bahato ni bezobrazno, osim jedne opuštene atmosfere koja je za RSI itekako uobičajena svuda. Mnogo buke i prasine niokocega.

Anonymous said...

Oпа,ово је нешто ново.Кажи нешто више о тим Рајачким пивницама.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=RRSj6KtJWv8&feature=related

savetnik said...

Ma kakvi savetnici mene nisu zvali bez nas i ovako ne moze da prodje nego i sekretarica uz teh.direktora kao prevodilac za Nemacki gut,gut.

Valter said...

Čitam ove komentare i ne mogu da verujem. Pa da li svi vi koji pišete ovo, čast izuzecima, smatrate da je sve ovo normalno? Da li ste vi radnici preduzeća ili muppet show-a? Niko nikog nije pohvalio za uspeh, samo pljusak pljuvanja. E moj Negotine.
A svi hoće promene. Ali kad bi mogao neko drugi to da uradi. I dokle više tako? I svi oni odbornici, čast izuzecima, i lokalna samouprava. Pa ŠTA RADITE bre vi? Da li lokalna samouprava sprovodi neku politiku ili šta radi? Jeste li iživeli svoje ego tripove? Te eventualne promene neće da Vam donese niko iz Beograda, to ćete morati sami da uradite. A dok se ne dogovorite i dok ne saznate šta treba da uradite, vrtićemo se svi zajedno u krug. Da li političari u Negotinu znaju šta je to ODGOVORNOST? Da li poštuju funkciju koju imaju? Uništen je negotinski duh zadnjih 20 godina. Retki su oni predsednici koji su nešto uradili za Negotin. I šta je uopšte poenta svega ovoga? Zid plača i srama? Nisam video nijednu konstruktivnu kritiku, samo ludilo palanke. Da li smatrate da treba da nastavimo ovako, da se ujedamo kao psi dok nam opština propada? Alooooo! Da li neko čuje?

Anonymous said...

Hm..za Negotin niko od predsednika nista nije uradio na zalost.
Dovoljno je pogledati ogroman pad broja stanovnika(ili skalu za zadnjih 5, 10, 20, godina) u njemu, veci dokaz nije potreban.
Sve ostalo je mazanje ociju.

Tirkizno plavo

Dragutin Dimitrijević Apis said...

Šta je komunalci, ipak ćete da štrajkujete niste se zasitili trbušnim plesačicama nego hoćete još i kao da štrajkujete glađu? Oćete još i stiropor da nabijete pod dupe pa da se onaj nervozni Uruk sažali na vas?
Svi ste bre vi neradnička banda samoupravljačka, jebo vas sve Kardelj, tražite samo izgovore da u radno vreme ogovarate jedni druge po kafanama i ne radite ništa drugo. More Aca je bio bog za sve vas i niko drugi, pred njim ste se svi tresli i pišali u gaće od straha, i vi i taj Uruk i Puljec i ostali. Najbolje je da vam njega vrate, zaslužujete jedni druge jer ste svi isti.
Ima u ovom gradu puno ljudi koji bi stvarno radili a ne to što vi sad radite. Sram vas bilo komplet.

Anonymous said...

Kardeljovi su zuti,ili bar kod njih preovladjuju takvi,usrecili su Srbiju
svuda strajkovi pa ti ovaj smeta u komunalu ,dodji da radis na kante ili ulicu za 15000 pa onda seri nesto.
Oni koji su nesposobni,mislim na one koji su vladali do 2000,misle da im je komunal tatina prcija pa sve iz specijalne mogu da pozaposljavaju.

Anonymous said...

danas je bivsa i sadasnja i buduca bolumenta na rucku resila.PODRZACEMO te nama nikad lepse,da pozivis do moje penzije rece jedan.Sto je najgore upravu je ,njima nikad bolje,nikad manje rada dobra plata pa sta covek da pozeli jos.A mladi bez posla ,ma ko ih jebe nisam se ja borio za njih pre ovih ili za njih ne znam ni gde sam bio 5 oktobra ali znam gde sam sad na braniku mojih prava koja su ugrozena to su prava praznoglavih i alavih koji nas vode i muzu,sto je naj smesnije oni misle stvarno da su pametni. Zbir 3+2=velika 0

Anonymous said...

Jutros sam na kolima zateko kaznu za pogresno parkiranje od strane komunalne inspekcije ,posto su bili u blizini pitao sam gde je znak zabranjeno parkiranje?Nisam mogo da verujem,jedan od inspektora je bio u kratkim gacama na radnom mestu.Radnik opstinske uprave rekose da se preziva Usic nosio je kratke gace na radnom mestu,sramorta.Nisam trazio vise objasnjena sve mi je bilo jasno,cak sam se uplasio za svoju bezbednost ako neko ide u kratkim gacama na posao ko zna sta bi mogo da uradi meni ako mu se suprostavim,platicu i zdravo .

Lale said...

I komšijsko drvo...

Sinisa Mirovic said...

http://gradskozelenilo.blogspot.com/
da osvezimo ljude sa novim blogom,dobro dosli.

Lale said...

Siniša bin Mirović je napravio svoj blog Gradskog zelenila u Negotinu. Pravo osveženje sa njegove strane, kako za ulice našeg grada tako i za blogosferu.
Linkujem ga ovde već od prvog posta, zaslužio je.
http://gradskozelenilo.blogspot.com/
Samo napred!

Anonymous said...

podjoh jutros rano da prosetam do Badnjeva ,sveze cist vazduh,kad kod SPS nesto zasmrde pogledam zut dim se siri iz kontejnera.Citav park iza inexa i okolne zgrade u dimu i smradu.Pa to je kontejner koji je ostao od 4 juna dana kad smo trebali ocistiti Srbiju(kao u najbolja komunisticka vremena) i on je jos tu samo sto ga je neko zapalio,pa sada gosti hotela mogu da uzivaju u divnom mirisu paljenja djubreta ,a mi mi smo vec navikli na taj smrad od 90 pa do sada smrde.

Lale said...

Žuti dim iz kontejnera kod SPS...
A da nisu crveni na jučeranjoj izbornoj skupštini lokalnog SPS pročistili svoje redove, i napunili taj kontejner?
Jok. Isti na isto.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...