Sunday 26 December 2010

Otisak 2008-2010


Uželeo se narod Otiska, pa to ti je.
Poslednja nedelja u ovoj godini zaslužuje i poslednji Otisak. Ne nedelje, kao što je to bilo do sada, već jedan sveukupan. Taman koliko postoji ovaj blog.
Stvarno, da li se išta u ovoj zemlji i ovoj palanci za ove dve godine promenilo?
Da li je to uopšte moguće?



Kukao je što je materijal za GO DS na kunstrduk a ne nekom običnom papiru, pa onda je došla BGDS varijanta sa sve baletskim performansom, i na kraju skupština sa elektronskim grebgreb karticama i blokiranim softverom za brojanje i evidentiranje glasova. Grebgreb skupština, vaistinu.
Licemerje.
Sedativi za kokoške, radikalsko-naprednjačko-demokraCki preletači, SPS-varikina posle koje ništa ne izbledi nego još više pocrveni, agroliberalizam do Beograda i natrag, predizborne štake i poštapalice, regionalizacijapljusminus, farmerke i šporeti u zamenu za svađu oko jednog direktorskog mesta, partije sa posebnim potrebama, dunđeri, auto trke, mostovi, oteraše Wagnera iz Negotina, granični prelazi za Nedođiju, preregistracija partija u samoupravne interesne zajednice za zapošljavanje, kolaps privrede, kurЦ dinara, nova radna mesta, navijači, korupcija, poskupljenje kompjutera, ne ljuti se čoveče i Nobelova nagrada, Republika Srbija ili Ruska Supozitorija.
Licemerje.
I smrt politike.
Da, ovo poslednje naročito. Neko veče je rečeno kako je u Srbiji došlo do totalne politizacije svih sfera života (ne možete biti ni radnik gradske čistoće bez članske karte neke partije). Ne mogu s tim sasvim da se složim, jer ovakvim ponašanjem kakvo se u nas praktikuje, došlo je baš do suprotnog - do totalne depolitizacije političkih stranaka. One se bave svim i svačim samo ne onim zarad čega postoje. Hajde, recimo da je došlo do kvazipolitizacije društva, toliko mogu da se složim.
Ima još, ali meni je već muka.

Deder da čujem vas.

Nadam se da niste podlegli Tadićevim sedativima i pretvorili se u piliće. To bi on i njemu slični i hteli. Samo vi kokodačite, kljuckajte i serite po dvorištu, nosite jaja ... nemoj slučajno neko da je zakukurikao!
Od petlova ionako nema neke prevelike koristi.
Bitange kukuriču, najavljuju svitanje...

10 comments:

Marvin said...

Slažem se, politike ni za leka, a politikanstva koliko ti duša hoće. Zato i imamo samo politikante(politikastere), a ne političare.

e-novinar said...

Znalački "upakovani" tonski zapisi, odajem priznanje autoru posta. Nije to, uopšte, mali posao, znaju to oni koji se bave, nazovi, novinarstvom i tv montažom. Za komentar onoga što je ponuđeno u zapisu, prosto, treba da prođe dan-dva, kako ne bih upala u zamku brzoplete reakcije, što nije poželjno, iz više razloga. Za autorski deo posta čista petica. Pozdrav, Vanja.

Anonymous said...

Nisi jedini kome je od svega muka.
U MESTO KOMENTARA sledi priča.
Pedestih godina prošlog veka Tito reče svojim saborcima da je došlo vreme da na odgovorne funkcije dođu fakultetski obrazovani kadrovi. Jedan broj ga posluša, ali ostadoše još provereni borci koji to nisu učinili.
Ujednom mestu stari borac sa samo osnovnom školom predsednik opštine.
U KOMITETU MLADI ŠKOLOVANI KADROVI odluče da ga smene, ali nisu znali kako, dok se ne javi jedan koji se prihvati da mu to saopšti.
Elem on ode kod predsednika i saopšti mu odluku komiteta, a ovaj ga lepo sasluša, i mirno mu reče:
ZNAŠ U MOM SELU BILA TRI BRATA I JEDAN ODLUČI DA SE ŽENI i dovede ženu. Posle izvesnog vremena "pronese se glas" da sva tri brata žive sa tom ženom. Kao u svakom selu bi jedna žena torokuša i kada je čula šta narod priča ode kod te žene i reče joj to. OVA SNAJKA SE ZAMISLI I ODGOVRI:JA SAM UŠLA U OVU KUĆU DA SE JEBEM, A KO ĆE DA ME JEBE to je manje važno.
Mladi glasnik komiteta pocrvene, ustade i bez reči ode.
Šta mislite da li se više bavio politikom?
Miša (prepričao)

e-novinar said...

Pitam se zašto nema mog komentara upućenog još juče u popodnevnim satima? Pozdrav, Vanja.

Radmilo Kračunović said...

Hm, nema Vanjinog komentara od juče. OK, sreća što komentari stižu paralelno i na mejl pa ćemo ga ponoviti:

e-novinar
Znalački "upakovani" tonski zapisi, odajem priznanje autoru posta. Nije to, uopšte, mali posao, znaju to oni koji se bave, nazovi, novinarstvom i tv montažom. Za komentar onoga što je ponuđeno u zapisu, prosto, treba da prođe dan-dva, kako ne bih upala u zamku brzoplete reakcije, što nije poželjno, iz više razloga. Za autorski deo posta čista petica. Pozdrav, Vanja.

Tihomir said...

Lale, tebi, svim posetiocima kao i "dopisnicima" ovog bloga, SREĆNU NOVU GODINU želi OO G17 PLUS !

Anonymous said...

Lale Tebi i posotiocima ovog bloga želim ispunjenje lepih želja u 2011.g. posebno "vedrijih" tema.
Miša

Anonymous said...

DALEKO SMO MI OD "Zapada".
Primer 1.
-Ispred zgrade SO Negotin, na cvećem zasađenoj površini, neki "savesni" vozač ostavi duboki trag i tu će ostati do prolećnog sređivanja.
Primer 2.
U dvorištu Pedagoške škole, pored klizališta - ista slika. Opet neki "savesni" vozač ostavi još dublje tragove preko zatravljene površine. I to će verovatno sačekati da se završi sezona klizanja pa da se uredi.
Primer 3.
- Prvog dana Nove godine CENTAR grada "krase" lišće,najlon kese i dr. koje vetar "vrti" i razbacuje na sve strane. Centar je to nije neka "zabit". Treba neko da odmeni javne službe. Praznik je. Ne radi se. Nije ovo "Zapad".
Primer 4.
-Iza marketa 18 i ispred prodavnice "TRESKA" brdo šuta a od papira i kutija ne može da se prođe. Ima toga još. To je "naš" mentalitet sa kojim hočemo na ZAPAD U EVROPU.
Ne može tako moji dragi sugrađani.
A Marvin spominje Indžiju. Znači ima u Srbiji gde može. Neko mora da radi i kada drugi ne rade!?
Potpisao bi se ali znam da bi me proglasili ludim.

Anonymous said...

Svi smo mi ludi kada sve to vidimo,osecamo i cutimo.Vi se niste potpisali,ja se necu potpisati jer ce mi sin izgubiti posao,tako radi ova vlast,mnogi su osetili i opet cute.To sto gledamo u centru ispred same opstine datira od pre mesec dana kada smo se spremali za novogodisnje ruho.To su ucinili radnici,verovatno,komunala kada su kacili svetlece djindjuve,a sto gazimo blato to nema veze,doci ce prolece,pa ce kise da operu svu stroku.Ne znam da li ste culi da za decu Vrtica nije bilo para za paketice.Nije bilo ni za druge mnogo,ali je bilo.Trazili su od roditelja po 100 dinara.Nezapamcena bruka sa kojom cemo cekati red za Evropu.U opstini su za decu odvojili po 2.000 dinara,ne kazem da je to malo,ali za 8.mart zene su dobile po 5.000.Uporedite sami.Hala sportova nema grejanje,hocemo da nam se deca bave sportom,kako trebalo bi ova vlast da odgovori.Itd.,itd. i itd.Pozdrav

Anonymous said...

www.neven-negotin.org.rs

Pogledajte spot na youtube Moj je zivot moja pesma.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...