Sunday 6 June 2010

Otisak Nedelje - 06.06.2010.


Otiska nedelje odavno nije bilo na blogu. Protekla nedelja je bila uobičajeno stereotipna kao i, uostalom, sve prethodne - a i potonje. Srbija se ukolotečila.
Skoro.
Da zaista jeste, ne bih imao šta i koga da otiskujem.

Predlog #1 - Joca

Pilot Slobodan Jocić je neki dan uspeo nešto što u poslednje vreme prečesto ne uspeva ruskim pilotima, koji ako ne zveknu bar par poginuća i avionskih nesreća godišnje nisu ni palili motore.
Neki, koji sebe u Stradiji nazivaju novinarima, pisali su kako je uzrok pada aviona bio mali broj časova leta koje pilot ima. Ko ne zna, Joca je bio pilot i 1999. godine. Ni tada, a naročito ne sada, nije bio neiskusan.
I još nešto.
Joca je Negotinac.

Predlog #2 - Očistimo Srbiju

Odlična akcija koju sprovodi ministarstvo ekologije na čelu sa ortopedom.
Pošto još uvek nije izmišljeno ortopedsko pomagalo koje će nadomestiti manjak dobrog ... mirisa, jelte, moraćemo i dalje da sami čistimo za sobom. Rekoh, dok ne izmisle veštački nos koji se sam zatvara na neprijatnosti.
Pa posle da to isto urade i za oči, a na kraju i mozak. Da možemo konačno na miru da đubrimo koliko nam volja, i nikome da ne smeta.
Kako god, akcija velikog spremanja Srbije, koja je išla u sklopu Svetskog dana zaštite životne sredine, imala je efekta. Rezultat: više stotina hiljada građana je učestvovalo u njoj i prikupilo "ogromne količine otpada" (kako to kažu na B92).
Čitaj: đubreta.
Negotinci su dali svoj doprinos akciji. Učenici, radnici JKP, stranačka omladina, građani - svako na svoj način, koliko je znao i mogao.
Zapravo, mogli smo mi to i bolje i više. Svakoga dana po malo, da se ne čeka na te "ogromne količine".

Predlog #3 - Nove tehnologije

Negotinci su neiscrpan izvor ideja.
Eto, tako je i jedan lokalni privatnik svojevremeno izmislio novu tehnologiju sprečavanja građana da bacaju svoje smeće u njegov kontejner.
Mozak, u kontejneru.
Vrane su na banderi, iznad.

Predlog #4 - Nepristojno, mnogo nepristojno


Naš džejmsbondovski predsednik otkrio je danas da postoje neki nepristojno, mnogo nepristojno bogati građani ove zemlje. Reče to, pa posle par sekundi - još jedared. Ako su se obogatili u Miloševićevo vreme, nepristojno je bilo ne proveriti im poreklo imovine, pa odrati ih malo popune državne kase radi, ako već ne i zbog poštovanja zakona. Ali, šta ako su se obogatili posle ...
Nepristojno je nazivati bilo koga nepristojnim u vreme sadašnje vladajuće koalicije koja kroji kapu Srbiji.
Btw, gledajući danas ovaj prilog na B92 i naročito onaj masklimoglav članstva na svaki znak interpunkcije, teatralne pauze i tikove Državnikove, pade mi još jedna glupost na pamet.
Ima veze sa fudbalom.
Ukoliko bi, kojim slučajem, u fudbalskom prvenstvu Srbije učestvovala ekipa Demokratske Stranke, garantujem da bi se igrači utrkivali ko će da dobije što više žutih kartona. Partijske discipline i interesa stranke radi, naravno.
Od njih bi samo gori mogli da budu fudbaleri SPS. Jbg, još uvek ne postoji fudbalsko pravilo po kome jedan igrač može da dobije više od jednog crvenog kartona po utakmici. Ako se neko seća i toga, devedesetih je SPS delio džepne kalendarčiće koji su bili crvene boje, i na kojima je pisalo "crveni karton"... Deliše ga tada drugima, ne sebi. Naravno.
Glede boja, za LDP bi bolje bilo da ne ulazi u ovakvu vlast, čisto da ne zbunjuju sudije i publiku.

Predlog #5 - Minus bonus

Pored svih budalaština koje smišljaju aktuelni obrtnici ključeva državne kase, ne bi li narodu nekako začepili gladna usta, evo i najnovije: dele pare koje su kao pretekle od prodaje nekih javnih preduzeća. Podsećam, onih čije su akcije od iljadu evreja delili do skora. Znaju kolika je ukupna suma ove milostinje ali ne znaju kako da je podele. Predviđa se da će se najviše opariti oni koje više od šest meseci u medijima spominju kao sloj upošljenog naroda u kome postoji višak zaposlenih, što treba smanjiti. Dakle, državne i javne službe sa viškovima zaposlenih mogu očekivati i najveću sumu po tom istom pojedinačnom višku. Penzionerima sleduju golubarske svote, socijalno ugroženi su ionako kategorija u koju bi po ozbiljnim kriterijumima mogli svrstati zapravo većinu građana Srbije (ehm, sad, daj šta daš). Isto važi i za nerazvijene opštine. Sve niže od čuvene 44. paralele, da se ne mučite i mozgate koje su.
Bonus su nazvali regresom za godišnji odmor.
Sudeći po ovoj vesti, broj ukupno zaposlenih u Srbiji opao je za 6,8%, a istovremeno je i broj nezaposlenih opao za 0,8%?! Bolje da ne komentarišem kako je to moguće, jer postoji samo jedan način da se tako nešto desi istovremeno. Da ne zaboravim i ovo: nezaposlena lica, naravno, nemaju pravo na regres za godišnji odmor.
Pardon, bonus.
Minus.

Predlog #6 - 06/06

Danas je nedelja, šesti juni. Može i na engleskom: the sixth of june.
Sixth June je domaći elektrodarkpop bend koji je pre desetak dana (28. maja) imao promociju svog albuma u KC Grad. Njihov album "Everytime" možete besplatno skinuti sa neta preko ruskog portala synthema.ru.
Podržite ih makar tako, ako već ne kupujete originalno izdanje albuma.

***
Dakle, čistili smo i očistili Srbiju?
Nismo. To je trebalo učiniti 5. oktobra 2000. godine.
Ovo juče je ipak bila samo ekologija.

10 comments:

N1 said...

BROJ 1.

Anonymous said...

hahaha, to i obozavam kod vas liberala, citav zivot samo kukate, kukate i kukate. Hvala Bogu pa je i niste ocistili petog oktobra, a i necete :)

Anonymous said...

Nakon akcije "Očistimo Srbiju" potrebno je sprovesti akciju "Ne prljajmo Srbiju". Kao i u svemu što smo započeli, ideje su nam grandiozne, mogućnosti dovoljne, još samo da naučimo šta je to istrajnost.

Petra

Predrag Supurović said...

Očistimo srbiju nije bila akcija čišćenja za sobom, nego čišćenja za drugima koji su, kao i uvek ispali pametniji.

Ministar Dulić, umesto da te što prljaju nateruje da čiste za sobom, ona navlači lakoverne građane da oni čiste.

Tako su opet grašani na gubitku, a dobijaju prljavci, jer ne moraju da čiste i ministar, jer skuplja poene kod naivnih.

Anonymous said...

Broj 6
..to mislis na novokomponovane Ldp-ovce? Mani se..

Eto

Marvin said...

SVAKA ČAST NA OTISCIMA, IZVANREDNI SU.
BROJ JEDAN JE IPAK IZNAD SVIH. NEVEROVATNO JE KOLIKO OVA DRŽAVA MALO OBRAĆA PAŽNJU NA NAJBOLJE MEDJU NAMA, ZATO NAM VALJDA TAKO I IDE. VEOMA MI JE DRAGO DA JE MOJ SUGRADJANIN JEDAN OD NJIH, JOCO SVAKA ČAST.
A INAČE SKORO SAM ODGLEDAO DOKUMENTARAC O MILENKU PAVLOVIĆU, TO JE PRAVA ELITA...
EVO LINKA PA PROČITAJTE PONEŠTO, DA SE NE ZABORAVI...

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8924211&postcount=90

SSSkala said...

Odlični predlozi,no moram izvojiti No 6...Jer to je svetlost koja me u ovom trenutku više od svih drugih (o)tiska zanima.Mada i drugi zaslužju pažnju i komentar.

Radmilo Kračunović said...

Imam gadan osjet da se to u komentarima javio neki pripadnik "ogromnih količina" koji ne bi da Srbija bude očišćena?
G A D A N osjet...
Srbija nije bila očišćena 5. oktobra.
Srbija će biti očišćena kada jednom konačno osvane jutro 6. oktobra. Neminovno, kao i Ljubav & Smrt.

1881 said...

Fini predlozi.Izdvaja se sestica.

Anonymous said...

Glasam za predlog broj 1.
Svaka cast Lale, ne daj se, samo napred....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...