Friday 27 July 2018

Pomrčenje


"Ako baš želiš da vidiš sliku budućnosti, zamisli čizmu kako gazi ljudsko lice - zauvek."
- Džordž Orvel "1984"


Dana 27. jula 2012. formirana je Vlada koju su napravile Nacionalsocijalistička partija Srbije i Srpska kradikalna stranka. Po prvi put u istoriji, kradikali su zvanično došli na vlast u Srbiji, mada je još od njihovog formiranja 2008. širom naše zemlje ponosne bilo raznih varijanti lokalnog kurvarluka sa njima oko vlasti.
Iako je Dačić iz braka sa Tadićem u miraz Vučiću i Nikoliću doneo funkciju premijera, od prvog dana se znalo ko je pravi gazda - ni onaj ko je glumio premijera niti onaj ko je glumio predsednika, već onaj koji je glumio prvog potpredsednika. I do dana današnjeg ostao na sve tri funkcije odjednom.
Ko je za to kriv (ili odgovoran) - demokrate koje su spasile bandu crvenu političke smrti, Tadić koji je skraćenjem predsedničkog mandata zajebao sve redom, (opet) Tadić koji je nakon poraza na predsedničkim izborima od Dačića tražio da ostanu u koaliciji ali da on bude premijer, EU koja je prerano čestitala pobedu Nikoliću, DOS jer nije streljao i vešao "pripadnike bivšeg režima", svi domaći i strani faktori koji su pre deset godina osnovali SNS kako bi ta i takva banda na vlasti danas odradila ono što se oko Kosova odraditi mora? Možda tzv. beli listići koji tako zgodno dođu kao univerzalni izgovor svakoj od do sad navedenih bitangi? Ili svi oni koji bojkotuju, ne žele da izađu na izbore, predali su se ili ih to uopšte ne interesuje jer im je pun kufer svega, i Srbije i Sveta i ovakvog života, i svih onih koji im se non-stop proseravaju da su krivi za sve, pa tako i za Vučića?
Ko je to članovima i simpatizerima DS nakon majskih izbora isprao mozak i napunio uši pričom da ne treba mnogo da se brinu, jer sledi "velika koalicija" DS i SNS u kojoj će žuti biti zaduženi za Svet a maskirno-crni za Kosovo? (Previše je bilo priča i svedoka da bi sada neko rekao kako ovo nije istina. I te kako jeste, još uvek mi se želudac grči kada se setim čega sam se tada sve naslušao, zbog načina na koji su neki članovi DS o tome govorili i naročito zbog nivoa oduševljenja koje čak nisu vešto ni krili, uz obavezno "ma bilo šta, samo da se otarasimo komunjara".)
A ko je po toj podeli trebalo da bude zadužen za Srbiju?
Niko, tačno.
Takva koalicija bi imala više glasova zajedno nego ova danas, i bitangama koje bi je tvorile Srbija bi bila najmanje važna, ako bi to uopšte bila. Danas, kada je Dačićeva banda samo privezak Velike Partije i Velikog Vođe, imamo odgovor i na to poslednje pitanje, i oni se svakoga dana trude da nam ga ugaze u lice što je trajnije moguće.
Nažalost, ovo novo okupljanje "opozicije" previše liči na ekipu koja bi da Vučićevu čizmu zameni kopačkom sa 30 krampona - po istom licu. Takvom smenom - nacionalističke folirante zameniti ekipom folirantskih nacionalista - Srbija dobija jasnu sliku budućnosti.
Zauvek.


Večeras je bilo drugo (i poslednje) ovogodišnje potpuno pomračenje Meseca. Iako se Srbija našla u drugoj zoni iz koje se ova nebeska pojava mogla posmatrati - odmah nakon one prve, u kojoj je pomračenje bilo stoprocentno - za ovu godinu standardna svakodnevna oblačnost je onemogućila amatersko posmatranje golim okom.
U Srbiji, danas, čak ni pomračenje nije moguće videti. Narod nebeski, a ne vidi nebo. Svašta.
Zato što pomrčenje ovde predugo traje (daleko duže od šest godina, kako neki naivno misle i pričaju) i kraj mu se uopšte ne nazire.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...