Friday 20 July 2018

Led ledeni, maljo tebi malo meni


brže, bolje, jače, duže

Da se vlasi ne dosete, Aleksandar Veliki umesto sebe podmeće dobošara Đurića da laprda o tome kako će - ako ne bude dogovora sa Prištinom po kojoj 24/7 bljuje vatru - ginuti deca. Da stvar bude još konspirativnija, u igru umesto Pinkformera ubačen je balkanuticajni Kurir.
Prevedeno na srpski: 
1) biće rata, ako ga ne zaledimo, 
2) ginuće nam deca, ako ih ne zaledimo
3) pokvariće nam se svima organi u slučaju rata, ako se ne zaledimo
Dakle, Srbija i Kosovo biće zaleđeni mimo globalnog otopljavanja? Pa naravno.
Sa tim se slažu i kvaziopoizcione budale poput Jeremića i ostalih koštunjara, ali i oni drugi što mudro ćute i patridiotski seru u sebi (trenutno). Da se vlasi ne dosete...
Naravno, ovakve medijske baljezgarije nisu namenjene onoj preostaloj razumnoj mikromanjini u Srbistanu. Namenjene su, na prvom mestu, biračkom telu kradikala tj. Aleksandra V. Prvog lično. A kradikali su danas svi oni koji saučestvuju u ovom silovanju Srbije, ne samo naprednjaci i ne samo oni koji glume vlast.
Vučić, onako, baš meteorološki, svaki čas pa potegne - pakao. Biće pakao, biće pakleno, na paklenim mukama, čeka nas sve pakao, snage pakla nam rade o glavi, snage pakla se udružuju protiv Srbije i Vođe, pakao ovo, pakao ono, pa kao...
Svako ko je ozbiljno pristupio čitanju verskih priručnika sve tri glavne monoteističke vere, tj. Starom zavetu iz koga su proistekle i one dve potonje, zna da tamo stoji sledeće:
Vatre pakla gore ledenim ognjem.
U paklu nije pakleno vruće, već suprotno - led ledeno.
Podmeću pakao i led, plaše vas ratom i pogibijom dece. Usvajaju zakone po kojima su postali legalni vlasnici vaših tela, a imovinu će podeliti sa onima koji su odavno vlasnici vaših duša. Šta, kao ne znate ko su ovi drugi ali na popisu revnosno štiklirate "pravoslavlje"?
Crkva odavno svojata duše serbske.
Vlast od sada svojata tela serbska.
I jedni i drugi svojataju vašu ličnu finansijsku i materijalnu imovinu, od vaših dobrovoljnih priloga, preko poštanskih markica "za hram", klerorestitucije, pljačke plata i penzija, doprinosa za zdravstveno osiguranje od koga nemate ništa jer sve morate da kupite u privatnim apotekama ili da se lečite u inostranstvu, do državnih uterivača dugova i zaplene onoga što imate zbog kazne ukoliko se ne odazovete na (ponovo) najavljene vojne vežbe.
Sve je to staro vrzino kolo, čija je jedina svrha da vas zamajava budalaštinama, dok vas ispod žita patriotski pljačkaju. Ili ispod leda, jer je to isto.
Dobošari sa naslovnih strana (i ekrana) lažu. Između ostalog, sigurni su u to što rade jer ih svi za to plaćamo, po istom principu kao što smo postali donori organa. Neće biti nikakvog rata jer je to motka sa dva kraja, uz veliku verovatnoću da se pretvori u bumerang. I zato ovakvi naslovi i priče samo služe da vas zamajavaju i slude:

pljizpljez

Priča o donorima organa je smišljena da ne bi ste pitali šta to Vođa muva sa svojim kosovarskim ortacima. Rat sa Kosovom je izmišljen da se odvrati pažnja od trgovine organima, jer se oko toga digla frka veća nego što je bilo predviđeno. Višak kuća će vam država uzeti i dati migrantima, višak organa zadržati za sebe. Fora sa egipatskim povlačenjem nikad zvaničnog priznanja Kosova je rođendanski poklon Dačića njegovim nacionalsocijalistima jer je neko opet u nezgodnom kontekstu spomenuo (čitaj: opleo) Antića, Bajatovića i Tončeva. Dežurni antiustaša u crnom i ministar vojni u dronjavoj lažnoj uniformi, drugospodin Vulin, skreće pažnju sa svega i svačega, od Vučićevog nezauzdanog laganja, preko novog talasa uličnih egzekucija po Beogradu, pa do Mehovog marisanja osveživača zadaha po toaletima.
Ne damo Kosovo, jer to je srce Srbije! A niko nas o tome ne pita, pa tako neće ni na najavljenom referendumu, na kome će nas pitati sve i svašta - samo ne to. Zato ćemo od "sadpanadaljeiubuduće" morati da pišemo posebnu izjavu da ne damo (barem ne dobrovoljno) ono drugo, u stvari prvo i pravo srce; ono u grudnom košu, petama ili gaćama (kako se kome zalomi). Ono jedino, koje je zaista samo naše i ničije, i koje će uz nas biti celoga života, gde god da smo i šta god da radimo.
Nema ništa od tog rata, jer bi on mogao da ima samo jedan realan i najverovatniji ishod: potpunu kapitulaciju Srbije, na svim nivoima. Ako je to plan, u nečijoj ludoj glavi, red je da se na vreme spreči. Ako nije, red je da se takvima konačno zapuše usta jer je ovoliki nivo ludila, koji danas caruje ovom zemljom, postao definitivno nepodnošljiv svima. Bukvalno svima, pa čak i članovima i glasačima kradikalne bande. Nisu oni toliko ni ludi, ni glupi niti gluvi da to ne znaju, samo se daleko više plaše od onih koji nisu poput njih. I plaše se svih, svega i svačega; podjednako se plaše kako Vođe i njegovih ćelavih batinaša (kojih zapravo nema toliko da bi mogli sve da prebiju, već se o njima u najvećoj meri samo priča), tako se plaše i samih sebe. I žmure, nadaju se da ih tako niko neće videti.
Zaleđeni su u tom strahu, održavaju status quo privid iako su stvari daleko od toga da budu statične. Sve je gore i gore, ispod tog tankog leda.
Što bi Vučić rekao - pakleno.
Ni Srbija, ni Kosovo, ni ceo svet, ne brane se na naslovnim stranicama njegovih toaletoida. Brane se u vašoj glavi, u vašim džepovima, vašim kućama i vašim porodicama. Ako vam to uzmu, ili zalede, više nemate ništa.
A oni imaju sve, pa i vas.

***
U Ustavu piše da niko nema pravo da potpiše kapitulaciju zemlje ili jednog njenog dela. Ne piše da niko nema pravo da u tuđe ime potpiše (ili automatski polaže pravo) kapitulaciju celog ili jednog dela vašeg tela. E to bi zaista bio pravo pitanje za jedan referendum, al' stvarno.
Previše je kukavica među ovima koji danas gazduju Srbijom. Iako su baš takvi najčešće izazivali sukobe i ratove, činjenica da se nijedan na kraju nije završio dobro po njih, u najvećoj meri utiče na to da se njihovo bulšitovanje (o svemu o čemu bulšituju) svodi na to - najobičnije proseravanje, kao maska za pljačku.
A led neka ostane tamo gde mu je oduvek bilo mesto - u limunadi, sladoledu i oblogama za usijane lude glave.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...