Tuesday 27 August 2019

Akcija i reakcija


Bratstvo i jedinstvo, uz aminovanje UEFA:


Tenk stigao na Marakanu: Plato Delija dobio novi spomenik! U pitanju je stari zaplenjeni tenk, koji će biti deo platoa ispred stadiona "Rajko Mitić", blizu mesta gde se nalaze blagajna i prodavnica "Delija". Ovaj motiv je često prožet u navijačkim koreografijama. Dan pred Jang Bojs su Delije rešile da ovo učine, a poznato je koliku važnost na severnoj strani zauzima i zastava "Vukovar". Hrvatski mediji su inače nedavno osuđivali Delije zbog te zastave, a navijači Crvene zvezde su još jednom udarili kontru.

BBB odgovorili navijačima Crvene zvezde: Ispred Maksimira postavili traktor. Premda su u Zvezdi i pokušavali demantirati da tenk ima ikakve veze s Vukovarom, već same snimke na Youtubeu otkrivaju sasvim drugačiju priču. Naime, prikaz tog tenka su Delije više puta koristile tijekom koreografija uz skandiranje Vukovar, Vukovar. Bilo kako bilo, ubrzo je stigao odgovor navijača iz Zagreba. Bad Blue Boysi su ispred stadiona u Maksimiru postavili - traktor. Što su time željeli poručiti zaključite sami.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je posle konsultacija sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda i nadležnim organima za sprovođenje zakona u Srbiji, obaveštena da postavljanje starog rashodovanog tenka ispred stadiona "Rajko Mitić" nema političku konotaciju. "Navijačka grupa Crvene zvezde dobila je odobrenje nadležnih organa za postavljanje tenka sa klupskim bojama izvan stadiona, što je tražila već nekoliko godina. Njegovo postavljanje nema nikakve veze sa večerašnjom utakmicom plej-ofa UEFA Lige šampiona", navela je UEFA.

***
Ko je ikada rekao da postavljanje tenka ima veze sa večerašnjom utakmicom? Što da se UEFA ne pravi blesava, kad se mi (i jedni i drugi) pravimo ludi. Misterija rešena, slučaj zaključen. Mir, mir, niko nije kriv. Sve ostalo - pod tepih, i dosta više.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...