Monday 15 June 2020

Ima neka tajna veza


Hitovi-tvitovi:

Dačić ima nepogrešiv instinkt da oseti brodolom i na vreme napusti brod. Nikad on ne bi izgovorio reč protiv Vučića da nije siguran da je kraj njegove vladavine blizu bez obzira na ishod ovih izbora. On naravno zna ono što mi ne znamo.

Prvi put nema susreta Vučića i Putina u predizbornoj kampanji. Putin je Vučiću otkazao posetu 18.06., kojom se ovaj razmetao. Od ovog šamara zvone uši!


Odavno je poznato da su Miloševićevi nacionalsocijalisti najpouzdaniji lakmus-papir koji neumitno pokazuje rok trajanja svake vlasti u kojoj oni saučestvuju: čim okolina klizne u kiselo, plavi (žuti, crni ili bilo koji drugi) lakmus odmah - pocrveni. Naravno, i ovog kao i svakog drugog puta, Dačić & Co. ne samo da su prešli u mod pretpranja biografija već ovakvom retorikom standardno vraćaju nazad i svoje glasače koje su projektovano delegirali koalicionom partneru... iz raznoraznih pobuda. Tako proprani (varikinisani?), postaju ne samo zgodan koalicioni partner za budućnost već i podjednako zgodan lepak za članove i glasače onih koji će uskoro pasti.
Pacovska posla.
Apropo drugog tvita, zanemarimo na čas lik&delo frau SRI (kao da tu ima nečega na šta bismo gubili vreme), i priznajmo činjenicu da nikada Putin zvanično nije potvrdio svoj dolazak u Srbiju tokom juna ove godine. Sve je to bio samo deo standardnog baljezganja i balavljenja Aleksandra Vučića, pred- i post-koronarna predstava za njega samog. Da se hrabri kako je i on neko i nešto, da se teši kako je i on pametan. Eto, ispade toliko pametan da je sada smislio da se Putinu uvlači tako što će podržati Trampa.
Obično je to tako kada ne razumeš (jer si toliko glup, da si samog sebe uspeo da ubediš kako si prepametan) da je jedini interes Rusije po pitanju Kosova taj, da Krim (p)ostane deo Ruske Federacije - i ništa više. A ni manje.

ruska FSB balerina #1

Elemdaklem, šta još reći o ova dva tvita, sa početka teksta, osim:

Ima neka tajna veza, za sve ljude zakon krut.
Njome čovek sebe veže, kada bira sebi put.
Sidro koje lađu čuva, da ne bude buri plen,
Tone skupa sa tom lađom jer je ono deo nje.
Ima neka tajna veza,
Tajna veza za sve nas.

ruska FSB balerina #2

Red bi bio, ovoga puta, da zarđalo pokvareno SPSidro potone zajedno sa trulom lađom.
Konačno.


Svako, ko u bilo kojoj varijanti postvučićevske vlasti bude sadio tikve sa SPS-om (a takvih itekako ima i među bojkotašima i među onima koji na izbore izlaze) bolje da odmah počne sa odbrojavanjem sopstvenog roka trajanja - unazad.
Da ne bude posle "nismo gledali šta piše na ambalaži", a unutra... debeli pijani pajac na federu, sa mikrofonom u ruci, koji svaki čas iskače iz kutije - i smrdi na požarevačke zombi mrcine i njihove zločine.
Jer, Z-rbija je ovo, bre!

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...