Thursday 18 June 2020

Oluje mozga


Gde su srpske zemlje tu su srpski kradikali!
- patridiotska krilatica

- "oluja mozga" ili "mozgalica"; tehnika grupnog rešavanja problema koja podrazumeva iznošenje spontano nastalih ideja svih članova grupe kako bi se došlo do rešenja problema, ali isto tako i osmišljavanje ideja od strane jednog ili više pojedinaca sa ciljem rešavanja određenog problema (Merriam-Webster rečnik Engleskog jezika)
Potrebno je stvoriti atmosferu potpuno slobodnog i necenzurisanog asociranja reči i iznošenja ideja, bez obzira da li su one smislene ili ne, odnosno koliko god da su društveno prihvatljive. Postepeno, iskristalisaće se upravo one reči i ideje koje su ciljne za zadati pojam ili problematiku.
Četiri osnovna pravila brejnstorminga glase:
1. kvantitet rađa kvalitet
2. uzdržavanje od kritike - kritiku iznetih ideja treba ostaviti za neke kasnije faze; u fazi brejnstorminga treba doći do što većeg broja ideja, akritika bi postigla suprotan efekat
3. lude ideje su dobrodošle - kako bi se došlo do što većeg broja ideja treba podsticati i ohrabrivati iznošenje čak i nekih čudnih, ludih i naizgled irelevantnih ideja, jer bi upravo one u finalnoj fazi mogle da dovedu do najboljeg rešenja
4. kombinovanje i unapređivanje ideja - uz slogan 1+1=3, povezivanjem ideja može se podstaći stvaranje novih
Međutim...
U ultraplagijatorskoj i imitatorskoj bandi poput kradikalske, teško da ima drugih kreativnih ideja osim onih kako što više slagati i pokrasti. Bilo šta, bilo gde, bilo kad. Spontano i ne radi rešenja, već radi pravljenja beskonačnog niza nerešivih problema.
Brejnstorming se može primeniti svuda gde postoji određeno pitanje za koje treba naći odgovor, a gde postoji više opcija. Eto, na primer na izborima - gde postoji više opcija glasanja za isto - oluja mozga je idealno rešenje za alibi saučesništva.
Jbg, prohujalo sa vihorom... idemo dalje.


Otkako je Vojislav Šešelj 1991. pobedio Borislava Pekića na dopunskim parlamentarnim izborima u Rakovici, traktori su već 30 godina neraskidivo vezani za SRSNS bandu koja se sada iz prikolice SPS preselila za volan. Šešeljev nakot već tri decenije voza narod, patriotski ga besomučno laže, pljačka i preprodaje, i zauzvrat dobija obavezno dovoljno glasova za još jedan krug. Svuda gde su takvi branili "srpstvo", toga tamo više nema. Učinak im je maksimalan i u tome su apsolutni šampioni.
Oksimoronska oluja mozga u šupljim glavama besni nesmanjenom žestinom i ne namerava da stane. Zbogzato su na "izborima" 21. juna Vučići Uveoci pobedili još 4. marta - kada su ih raspisali.
Dovoljno svakome iole razumnom, da u tome ne saučestvuje.

Doduše, razum je odavde najvećim delom pobegao i to ne na traktoru.
Traktori su ostavljeni za internu upotrebu.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...