Friday 26 February 2021

Vulin St. Karavučić



I prestanite da nas učite kako govorimo i pišemo. Piši kao što je napisano, čitaj kao što 💣☠😠💥💀🐽☝??!
- A.Vulin, narodni neumotvorac i lektor praznovogovora


Kome se ova spodoba obraća:
- Opoziciji? Toga u Skupštini nema.
- Struci, lingvistima i nastavnicima? Ni toga nema u Skupštini.
- Građanima? Osim onih koji ovo gledaju na kradikalskim televizijama, čini se da je i tu omašio. Ali nije, jer ovakve idiotarije ekpresno brzo postaju viralne i dobijaju auditorijum višestruko veći od zbira kradikalskih nacifernzen cušauera.
Ako lupetanje (po običaju) služi da skrene pažnju sa (opet) neke kradikalske pizdarije ili lopovluka - misija ispunjena. Međutim, nekako ne liči na to, znajući o kome se radi. Vulin je dokazana prsotina i sa njim nikada niste načisto da li odrađuje domaći zadatak odvraćanja pažnje, još jednu u beskrajnom nizu hakslijevskih distrakcija, da li se opet svađa sa jednim od sebe unutar sve tesnije tintare, ili je jednostavno u pitanju činjenica da u vrhu kradikalske ekipe Vučića Uveoka sede samo oni koji predstavljaju apsolutnu negaciju sopstvenih demantija na argumentovanu kritiku i neoborive činjenice koje dokazuju da niko od njih nije "pod vinklu".
On ovo, najverovatnije, nije rekao namerno, zato što je to i takvo lupetanje jače od njega. I bilo koga drugog od njemu sličnih iz vladajuće bratije.
Samo mu je jezik (jer na njemu ima više vijuga) sevnuo brže od mozga - i ništa drugo.
Nije on svima dao do znanja koliko su kradikali glupi i neznalice, već koliko svi mi to isto treba da budemo. Postoji ogromna razlika između ta dva stanja, na koju fundamentalno treba obratiti pažnju čim ovakvi zinu.


Zar ne shvataš da je cilj Novogovora upravo u tome da smanji opseg mišljenja? Na kraju ćemo uspeti to da zlomisao postane doslovno nemoguća, jer neće biti reči kojima bi se mogla izraziti. Biti ideološki ispravan znači ne misliti - nemati potrebe da se misli. Biti ideološki ispravan znači biti nesvestan.
- Džordž Orvel "1984"


No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...