Wednesday 3 February 2021

Daska



Priču o tome kako su "arapski investitori tražili da spomenik Stefanu Nemanji umesto krsta ima mač" slobodno možemo okačiti (sada već poslovično, po Vučiću) - mačku o rep. Ono što se mora znati je sledeće:
1. Kako to Vlada Stanković, vizantolog i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, kaže - sa mačem u ruci Stefan Nemanja je predstavljen kao buntovnik i divljak koji krši vizantijske šlemove (carstvo). Doduše, profesor ne kaže da se St.N. daleko više ogrešio (i to mačem, a ne samo krstom) o bespomoćne bogumile nego do zuba naoružanu Vizantiju, ali to sada nije važno...
2. Autor spomenika Aleksandar Rukavišnjikov je iz Rusije
3. Ruska patrijaršija je u konstantnom sukobu sa Vaseljenskom (smeštenom u "Carigradu" tj. Istambulu iliti nikad prežaljenom Konstantinopolju), tako da aktuelni (neo)srboslavci još jedared dobro dođu kao zgodna moneta za potkusurivanje između onih koji se nadmeću oko prava na duše pravoslavnih vernika.
4. Vizantijsko carstvo više ne postoji + Ruska imperija je itekako živa = znajući koliki je Vučić poltron moćnih i silnih, a gazitelj niščih, sve je manje mesta čuđenju.
5. Priča o razbucavanju Vizantije dobro dođe kao još jedan fantazmagorični "argument" u prilog ovdašnjoj mitomaniji aktuelnog prekrajanja istorijskih činjenica i istine.
Kradikali danas mogu da rade šta hoće, pa i da Stefanu Nemanji u ruke stavljaju šta god im padne na pamet a da pritom niko ne reaguje. Zar ste očekivali od naroda i njegove javnosti koja u debelom procentu idiotizma veruje da je AV lično izmislio vakcinu protiv korone, da ustane i kaže "Alo bre, ne lažite, nije bilo tako"?!
Nema šanse.


Nego, kad su već arapska investitorska braća em prijatelji "tražili" da se krst makne iz desnice ruke, kako to da ama baš niko nije video da krst zapravo i dalje postoji na spomeniku - tj. da taj isti Stefan Nemanja A.K.A. Sveti Simeon desnom nogom gazi kruciformu (i to pozlaćenu) na šlemu vizantijskom?
Hrišćanski svetac, a nogom gazi krst?
Odma' se vidi da je to arapsko maslo, babemi.
To, brat Rus nikada ne bi.
I zar sve to zarad samo jednog - da se pučanstvo ne doseti i pita ono što bi svako normalan pitao:
Kad već ovo čudo od spomenika košta toliko, koliko li tek onda košta budalaština zvana Savski trg i koliko će tek koštati nanknadne popravke i prepravke arhitektonskih i komunalnih idiotarija i grešaka... možda i ne baš tako slučajnih?
Nivelacija na Savskom trgu, odvodnjavanje Beograda na vodi, oranje Skadarlije, kockanje na Trgu Republike, brdo-pobegulja u Grdeličkoj klisuri, denivelacija puta Batočina - Kragujevac... niz nastavite sami, ionako je beskonačan.
I obavezno po daska, uz svaku stavku.


Te daske nam dođu gratis, kao mali znak pažnje za ćutanje na sve do sad pokradeno, uništeno i izopačeno.
Ovi pljačkaši, pirati, maroderi su Srbiju poćerali po gusarskoj dasci poodavno. Sada smo samo na njenom kraju.
Ova vlast nam jasno poručuje da nam garantovano fali neka daska, čim ih toliko trpimo.


No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...