Sunday 14 February 2021

AVlentin


AVleksandar Hister je danas domaćin duple slave: vinogradarstvo mu je porodični biznis plus do ušiju je zaljubljen. U samoga sebe. Elemdaklem, ono otrcano "nije Dan zaljubljenih već Sveti Trifun" više ne stoji. Jer, danas je Sveti Vučić - i tačka. Bahus Napredni, po običaju ovdašnjem, predstavlja sve i svja; iliti, rečnikom modernih reklama, on je sve-u-1.
U sobi sa sobom.
Naljuti se na selo, pa polupa ogledala.


Da kojim slučajem nesrećnih istorijskih okolnosti (a kako bi drugačije ovde moglo da bude), na današnji dan On organizuje kontramiting po ugledu na onaj Miloševićev, okupljenom bašibozuku bi garantovano uputio sikter-poslanicu ljubavi koja bi glasila:
- Volim i ja sebe! A sad, svi na svoje vinogradarske zadatke. Ko zasluži, vodim ga u moj podrum.

Apropo tog vođenja u podrum, treba dodati i to da onaj ko zasluži, u isti neće biti odveden sa površine (kao što je to Makron njega privodio nekoliko puta), već iz sengrupa ispod podruma. Iz septičke jame u koju su Narcisoidni Egomanijak i njegovi cimeri sa odeljenja pretvorili ovu zemlju i zatrpali je svojim đubretom.
Sobom.

💗 vs. 🍇

Najveću glupost koju možete da napravite, tj. uslugu kradikalskoj bandi da učinite, jeste da se do iznemoglosti preganjate po fejsbuku oko toga koji je danas svetac: Trifun ili Valentin.
Danas je nedelja.

A večeras - svečani doček Dana državnosti države koja više ne postoji.
Kakva država - takav doček. Takva joj i državnost.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...