Tuesday 22 December 2020

Stiglo cepivo


Lažljiva Zvončica je pučanstvu nedavno 
obznanio da u Srbistan stiže 5000 Pfizerovih vakcina.
Danas je DHL-om stiglo negdecirkaoko 4800 komada cepiva ("u kasabu" - kako Vesić tvrdi a Pink prenosi), uredno upakovanih u kartonske kutije, složene na palete i obmotane najlonom. Bez padobrana. Shodno pravilima za transport i čuvanje vakcina, može se naslutiti da je to bio specijalni samaljot-frižider iz Bugarske, čija je radna temperatura propisanih i obaveznih -80°C. Ili to, ili su sve vreme držali otvoren poklopac kargo prostora, jer je navedena temperatura ionako uobičajena za ovo doba godine na 10 i kusur kilometara visine, gde je najveći broj ruta za komercijalne i ostale letove civilnog vazduhoplovstva.
Plus ambalaža.


Nego, da se mi sa nebesa spustimo na zemlju. Pravo u kasabu, u koju su Vesić i njegov Vlasnik zaista pretvorili Srbiju. Ipak je to ono stvarno mesto gde se pojavio manjak od 200 komada cepiva u odnosu na obećano radovanje. Jednostavno, to znači da će 100 građana Srbije manje dobiti ovu vakcinu. Eto, hajde što je cepiva prvo prebrojao On, pa Buraz, pa Ono-B, pa za njima Smali, Tjorgovanka, Zlončar, Drdarija, Drkon, Gmaja, Zmihajlovićka, Bata Santos, Avulin, Nebojša iz Beograda, EPS Pečenjar i još neki - do 99. Bitno je da je tačna samo konačno prebrojana količina cepiva - ono poslednje brojanje, stoto. Vesićevo, naravno.
Da zaokružimo.
Zašto Zvončica nije lepo naručio da mu cepiva iz Amerike pošalje Marko Sputnjik Đurić diplomatskom poštom, preko Vuka Jeremića, pa da stigne sve obećano - kao što je stigao i onaj manijak Miladin Kovačević, u jednom komadu od milion dolara? Onomad.
OK, možda je šalom-Marko uzeo neko cepivo i za sebe, ali zašto ga onda ne poslati i Lažanskom?!
Pa i bezbeli Milokradu Ikoniću!


Cepivo, cjepivo, cijepivo...
Ma, samo cepajte!


Nove mere Kriznog štaba omogućavaju kafićima da rade i vikendom, ali - bez muzike.
Evo gde sam ako to nije deo paketa novih mera pomoći SNSPC od strane kradikalske Vlade. Letos su neki popovi, pozivajući se na "ruske naučnike", tvrdili da tamjan i zvuk crkvenih zvona ćeraju koronavirus, bacile kuge, opoziciju, ateiste i ostale pošasti - što dalje od hramova i vernika. Baš lepo. Eto, od sutra će (u vikend-tišini) zvona, praporci i klepetuše proćeravati još više.
Msm, viruse i ostale domaće izdajnike & strane plaćenike. Sve što se prenosi vazduhom. Dobro bre, ne i vakcine, mada se i one se prenose vazduhom... kao što smo to danas videli em doživeli.

Pop-muzika je to.
Dozvoljena.
Bre.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...