Sunday 21 October 2018

Zemunski davitelji


Ne volite šampite? Ni karamfile?!
Pero Mitiću... deder, reguliši.

poseban popust u Lidlu

Pre tačno deset godina osnovana je Velika Banda, na današnji dan - 21. oktobra 2008. godine. Ludi Boris je Tomu i Džeriju legalizovao krađu poslaničkih mandata i time osnovao stranku kako bi bio što pametniji od Voje i Vjerice, i potom ispao još gluplji i luđi od svih njih zajedno. Tom je u međuvremenu dobio šut kartu a Džeri uzjahao i nikako da odjaše. No, to su neka davno prošla vremena, na koja se ne treba osvrtati...
E pa zajebali ste se ako tako mislite, upravo na toj krivini vas ova banda i čeka.
Današnji dan je datum za nezaborav, da se uvek zna ko, šta, kada, gde, kako i zašto je pre deset godina uradio to što je uradio - i još uvek radi. Da vam ne budu krivi, beli, crni, žuti, zeleni i ostali listići svih boja i nijansi, zajedno sa apstinentima, bojkotašima i "glasačima beznačajnih partija koje samo rasipaju glasove velikih i važnih". Da znate, kada se protiv kradikalske bagre (i satelita, sa te strane ludila) ujedine njihovi žuti osnivači (i pomagači, sa "druge" strane istog), ko vam ga je šio, šije i nadalje će ga šiti dok se svađate za koga od istih ćete glasati.
Upamtite ovo zlo, sa obe slike, jer zlo samo rađa zlo.
I ništa drugo.


Kradikalski sajam knjiga bez prekida traje punih deset godina. Štivo koje oni na tom sajmu reklamiraju i objavljuju teško je čitljivo i u potpunosti nesvarljivo. Bez obzira na to, po matrici svojih uzora od pre osamdeset godina, "Njihovu Borbu" mora bez izuzetaka posedovati svako domaćinstvo u obor-vilajetu, u koji su pretvorili ovu zemlju. Nebitno je da li se radi o štampanom ili TV-elektronskom izdanju, mora - i tačka. Svako domaćinstvo ili svaki član bande, potpuno je svejedno jer mu to ionako izađe na isto.
Rezultate njihovog decenijskog dela zna svako, pa čak i oni koji se prave blesavi.
Pamtite, pa im kad-tad vratite za svaku stranicu.
Svima.

Dosadašnji sajmovi knjiga:
post #33 (21.10.2008): Sajam knjiga - osnivačka skupština

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...