Friday 14 July 2017

War is Peace


Trst je naš, gradićemo "auto-put mira" jer mir nema alternativu! Mir je iznad svega i sve drugo mora biti potčinjeno tome. Radimo kao da ćemo sto godina živeti u miru, pripremajmo se kao da će sutra izbiti rat. Možda se u Beogradu šutiramo ispod i iznad stola, ali u Trstu - samo blisko.

MIR, MIR, MIR
SELA BABA U TANJIR

Na gornjoj slici: sivo odelo - levo, belo odelo - desno, desna ruka - levo, leva porebrica - desno.
Na donjoj slici: sivo odelo - levo, belo odelo - desno,  desna ruka - levo, leva porebrica - desno.
A u sredini... umesto stare narodne "leva ruka desni džep" opet je aktuelna ona isto narodna "desna ruka leva... porebrica". U pitanju je upravo to na šta ste prvo pomislili: obavezan pretres, da ne bi neko uneo hladno ili toplo naoružanje u blizinu sivog odela - da ne bude posle neki cirkus, veći od postojećeg. Svi znamo kako Naš Čovek ume lako da odlepi kad ode u inostranstvo, pa posle moraju svi Srbistanci da izdvajaju po 10 dolara za otkup istog iz stranih fašističkih kandži & kazamata. Buket je ovog puta izostao jer se trnoružjem lako daju iskopati oči, baš kao i nadogradnjom za nokte od deset hiljada evra.
Dobro, Dačić se ne računa. On je konstantno odlepljen pa ga zato niko ne pip... pardon, proverava.
Mada, nije bilo potrebe za toliko strogim merama obezbeđenja u strahu od inozemnih izliva odlepitisa Naših Čoveka. Pa Trst je naš, zar ne?

p.s.
Zlo da ne čuje, ali počnite odmah da sakupljate svojih 70 dolara.
Neće da se bace.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...