Thursday 8 June 2017

Redovi


Ukoliko su vas, kojim slučajem, nesrećni splet istorijskih okolnosti ili neka poslovna muka prićerali pa ste morali da prođete kraj pećine Gorskog kralja (u narodu poznate i kao Predsedništvo tj. Novi dvor na Andrićevom vencu), ispred ulaza u to zdanje ste garantovano naleteli na beskonačne redove potencijalnih mandatara za sastav nove Vlade Beogradsko-Bajčetinskog pašaluka.
Gužvu su dodatno napravili sami pretendenti, jer sa sobom na priklonjenje obavezno vode sve svoje saradnike od poverenja koje žele da ubace u kabinet. Da se imaju čime podičiti, ali i da provere nije li neki od njih Gospodaru nemio, pa da se akontativno ratosiljaju te bede. Neće se njima tako lako desiti isto što i onom smotanom Tsiprasu, da mu predstavnici MMF i EU traže izbacivanje sa pregovaračkog stola "onog Varufakisa, koga oči nemaju da vide". Kod nas je to sve, barem, daleko uvežbanije; ovde se tačno zna ko sme da ima oči a ko da gleda.
Voli naš narod redove, pa to ti je. I ne bira - nebitno da li se čeka za hleb, mleko, penzije, socijalu, otvaranje novog hipermarketa, uplatu loto tiketa, svetu vodicu, lomljenje česnice, za "fiskalne" koverte na šalteru pošte, nove poluvažeće zdravstvene knjižice u domu zdravlja, za glasanje... ili izbor nove oberkafekuvarice u Nemanjinoj 11.


Srpska politika se opet u(ne)redila.
Čestitamo.
Trk!

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...