Tuesday 9 May 2023

Tomislava


Crvena ili plava?
"Ovo je tvoja poslednja šansa. Posle ovoga, nema više povratka. Ukoliko odabereš plavu pilulu - priča se završava, probudićeš se u svom krevetu i verovati u šta god hoćeš da veruješ. Ukoliko uzmeš crvenu pilulu - ostaješ u Zemlji Čuda i ja ću ti pokazati koliko je duboka zečija rupa." (Morpheus)

Napredni Matriks na N1.


Ne znam da li je večeras na N1 startovala repriza dokumentarne serije "Kako je počela realizacija Tadićevog projekta osnivanja stranke Tomislavu Nikoliću" iz 2008. godine, ali tada nezavisna (a danas sveovisna) B92 televizija je upravo ovako krenula u promociju tmurnog mućak-rasturača Šešeljevih radikala kroz neustavni i nezakoniti klub ukradenih poslaničkih mandata pod nadasve inspirativnim umetničkim imenom "Napred Srbijo".
Šta se potom iz toga izrodilo, svi dobro znamo.
Po zlu.
Šta je sledeće - Dačić obara vlast zbog "iznuđene" ostavke Ružića, dajte mu ne jedan već odmah tri termina na N1, N2 i N3?! Štbr nemate tri, imate samo N-Keca? Pa kakva ste to vi stranoplaćenička televizija, pogledajte samo kako to Pink radi na trocifrenom broiju kanala i ima za svakoga po nešto - od Dva minuta do Dva sata mržnje kojih se ni Orvel ne bi postideo, na svakom od tih kanala. Deder Žeks, odma' da si im dao par svojih kanala (može i porno, otključaj) da se malo i oni umnože pa da narod vidi&čuje i nešto drugo osim ove zločinačko-izdajničke vlasti... a i ti da malo propereš biografiju, po običaju. Nisi odavno.
Ili možda bregasta osovina Šormaz-Mihajlović kao kontrola ventila raspoloženja dela tog glasačkog tela? Rešila je da izađe na izbore "ako budu idućeg proleća", osniva "organizaciju, još ne zna da li pokret ili stranku, koja će biti na levom centru, a koja će moći da utiče na kreiranje politike u Srbiji", ima "dve najvažnije stvari koje će joj biti u fokusu: put Srbije u Evropsku uniju i bavljenje stvarima koje interesuju građane". Ajdebre...
Zorana, pardon - Tomislava Zmihajlović, nema šta da kaže ni na N1 niti bilo gde drugde osim pred istražnim organima države Srbije, slobodnim i nezavisnim od ucena vlasti, ni kao svedok saradnik niti u svoju odbranu već samo kao jedan od optuženih za saučesništvo u vrhu zločinačke udruge koja će u istoriji ostati upamćena pod konspirativnim imenom "Srpska napredna stranka - Kradikali".
Umesto medijskih termina treba joj garantovati samo fer suđenje i zakonski predviđen potonji tretman, ništa više i ništa manje. Gorespomenuta obezvlašćena Gospođa Ministarka opšte prakse bila je i ostala samo u belo prekrečena verzija kolektivnog identiteta poznatog i kao Kara-Vulini, u mrežastim halter-čarapama po potrebi.
Doduše, nisam siguran da Vulini i dalje ne nose takve iste čarape u svakoj prilici, od glave do pete.
Za to vreme, Šizoje najavljuje veličanstveni kontramiting-selfi za 26. maj. Predizborni, naravno.

Buđenje ili nastavak iluzija?
Biraj bre, Neo.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...