Friday 5 May 2023

dosta

 
Početak.
Cveće.
Tenkovi na Vukovar.
Tri decenije i kusur zla.
Školsko dvorište.
Sveće.
Kraj.


Ministar prosvete, Branko Ružić, odmah nakon tragedije u kojoj je stradalo osmoro učenika i čuvar OŠ Vladislav Ribnikar, okrivio je za ovaj nezapamćeni zločin takozvane zapadne vrednosti. Pritom, ministar nije podneo ostavku kao moralni čin. Za one mlađe čitaoce, Branko Ružić je iz partije Slobodana Miloševića. Reč je o partiji koja je najodgovornija za ratne zločine na prostoru nekadašnje zajedničke države. Ti zločini su najdokumentovaniji zločini u istoriji ratovanja. Militarizacija društva koja traje do dana današnjeg, promovisanje ratnih zločinaca i mafijaša u režimskim medijima, mržnja koja se širi u svim duginim bojama… deca nam u tome odrastaju.

***
07.05.2023. update:

Drugospodin Krompirministar je ipak podneo ostavku.
Da je to uradio odmah, još bi (možda) ispao nekakva "faca" ali ovo sad je potpuno nebitno. Bitno je nešto drugo: SPS će iz ovoga opet da od Vučića izmuze neku korist samo za sebe, a to zaista može da ide toliko daleko da mu čak i okrenu leđa, obore Vladu i sutra se prave blesavi kako su se još i "borili" protiv naprednjaka.
Eto, ovi u Negotinu (kao i drugde) su se nešto nešto naprasno ućutali dok po FB pljušti "anonimno" razvaljivanje lokalnih kradikalskih poglavica (trenutno u sve žešćim međusobnim sukobima unutar AV bande) za svakojake lopovluke - tačno po njihovoj staroj formuli koju su već primenjivali u koalicijama sa DSS i DS pred izbore, čak i pre nego što bi oni bili raspisani.
Ta nacionalsocijalistička taifa je izvor svih zala, i ako neko od vajnih opozicionara i dalje misli da postnaprednjačku vlast - makar to bilo i privremeno - opet pravi sa SPS, onda slobodno možemo da dignemo ruke od svega već sad. Dok se to zlo ne počisti, ništa neće biti od ovog društva i pripadajuće mu države.

No comments:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...